Artificial Intelligence (AI)

CRIF – Αξιοποίηση της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης

Η μέγιστη αξιοποίηση της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative AI), μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, δηλώνουν τα ηγετικά στελέχη της CRIF.

Η παγκόσμιας εμβέλειας εταιρεία Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και μητρική εταιρεία της ICAP CRIF, ανακοινώνει τις προθέσεις της για την μέγιστη αξιοποίηση της δυναμικής της τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με την CRIF, η δυναμική αυτή αφορά τη δημιουργικότητα, την παραγωγικότητα, την ικανοποίηση και αποδοτικότητα των πελατών και θα πρέπει πάντα να ευθυγραμμίζεται με τις αρχές της δικαιοσύνης και της διαφάνειας. Μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων, 3 ηγετικά στελέχη της CRIF εμβαθύνουν στην υπεύθυνη υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) εξετάζοντας ζητήματα δεοντολογίας, απορρήτου δεδομένων και ασφάλειας.

Ο Carlo Gherardi, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του CRIF group, οραματίζεται η CRIF να ηγηθεί στον μετασχηματισμό του επιχειρηματικού κλάδου και της κοινωνίας μέσα από την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης (TN). Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει νέα αξία για τους πελάτες, υπαλλήλους και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως επίσης ν’ αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση. Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι χρειάζεται όμως να ενσωματωθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη στην κουλτούρα και τις λειτουργίες των επιχειρήσεων, αλλά και να επιδιωχθεί η συνεργασία με εξωτερικές οντότητες (πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και νεοσύστατες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη γενεσιουργό ΤΝ). Η μέτρηση της επιτυχίας και του αντικτύπου της ΤΝ περιλαμβάνει την προσέγγιση τόσο με ποσοτικούς δείκτες όπως είναι η αύξηση των εσόδων, η μείωση του κόστους και κυρίως την ικανοποίηση των πελατών, όσο και με ποιοτικούς δείκτες όπως είναι η δημιουργικότητα, η καινοτομία και η ηθική. Καταληκτικά, ο Carlo Gherardi, επισημαίνει πως η παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα πρέπει να αναγνωρίζεται ως μια ευκαιρία ή ένα όφελος, αλλά ως μια ευθύνη ή ένα καθήκον να ενισχυθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η αυτονομία, η ικανοποίηση των πελατών και κατ’ επέκταση η συνολική ευημερία.

Η Natalia Shchelovanova, Eπικεφαλής του Global Open Innovation Hub της CRIF, εργάζεται για την προώθηση της καινοτομίας και δίνει έμφαση στην ανταλλαγή γνώσεων, την ενδυνάμωση αλλά και την επιτάχυνση των επιτυχημένων πρωτοβουλιών. Εξετάζοντας μία σειρά περιπτώσεων, διαπιστώνει ότι η γενεσιουργός ΤΝ προσθέτει αξία σε κάθε επιχείρηση. Το δυναμικό της, κρύβεται πάντα σε έναν από τους 3 πυλώνες: Έσοδα, Κερδοφορία και Ικανοποίηση πελατών. Η δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη αποφέρει σημαντικά οφέλη, καθώς ενισχύει την ανθρώπινη δημιουργικότητα και νοημοσύνη. Ωστόσο, η πλοήγηση στη γενεσιουργό Τεχνητή Νοημοσύνη συνοδεύεται από προκλήσεις, όπως η διασφάλιση της ποιότητας και της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων.

Ο Marco Berti, ως Eπικεφαλής Nομικών και Eταιρικών υποθέσεων, παρέχει καθοδήγηση στη διοίκηση και τις ομάδες σχετικά με τους νομικούς κινδύνους και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη χρήση της παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης. Αναγνωρίζει την συμμόρφωση με το απόρρητο των δεδομένων ως σημαντικό νομικό ζήτημα κατά τη χρήση της παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης, προτείνει δε, την σχολαστική εξισορρόπηση των νομικών κινδύνων και των οφελών μέσω της παρακολούθησης των νομικών εξελίξεων και των τάσεων στη γενεσιουργό ΤΝ και της αξιολόγησης με βάση τον κίνδυνο.

close menu