Υποδομές

Χρήστος Σταϊκούρας: Μέχρι το 2030 δρομολογούνται 188 έργα ύψους 27,6 δισ. ευρώ

“Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, στη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της επικράτειας, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας όλων των πολιτών της χώρας”. Αυτό επεσήμανε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρα στην εφημερίδα Realnews και πρόσθεσε ότι: “Επιδιώκουμε την ενίσχυση των ‘‘πράσινων’’ υποδομών και μεταφορών και την ορθολογική αξιοποίηση των πολύτιμων υδάτινων πόρων”.

Όπως τόνισε ο υπουργός: “Στον πυρήνα της στρατηγικής μας στόχευσης μέχρι το 2030 βρίσκεται μια δέσμη 188 έργων ύψους 27,6 δισ. ευρώ, για σύγχρονες υποδομές και ασφαλείς μεταφορές”.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των συγκοινωνιών ύστερα και από την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επαφών με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τις πρόσφατες επισκέψεις του, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις προκλήσεις.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε τις πρωτοβουλίες για ανέπαφες πληρωμές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την εξέλιξη των εργασιών της Γραμμής 4 του Μετρό, αλλά και στο Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο όπως είπε, αναμένεται να λειτουργήσει το 2024. Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για την πρόοδο εργασιών στον ΒΟΑΚ, με τον οποίο αναμένεται να συρρικνωθούν οι αποστάσεις, αλλά κυρίως να βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια στο νησί.

close menu