Επιχειρήσεις

Άνοιγμα ελληνικών επιχειρήσεων στη Λατινική Αμερική

Η κα Εφραίμογλου αναφέρθηκε στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, στην αύξηση των εξαγωγών, καθώς και στη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος

Γεύμα προς τιμήν της προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, παρέθεσε ο πρέσβης της Κούβας, ‘Αραμις Φουέντε Ερνάντεθ, ως επίσημης καλεσμένης, σε συνάντηση των πρεσβειών της Λατινικής Αμερικής (GRULAC) στην Αθήνα.

Η πρόεδρος τόνισε ότι, το ΕΒΕΑ λειτουργεί σταθερά ως αρωγός των ελληνικών επιχειρήσεων που θέλουν να συνδεθούν με τις διεθνείς αγορές και προωθεί δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους. Παρουσίασε τις δράσεις του επιμελητηρίου και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν την ενίσχυση του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων, μέσα από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – ΘΕΑ, τον Επιχειρηματικό Επιταχυντή και το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων – BANG, που λειτουργούν στο ΕΒΕΑ.

Επιπλέον, η κα Εφραίμογλου αναφέρθηκε στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, στην αύξηση των εξαγωγών, καθώς και στη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.

Οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν στις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων και αυτών των λατινοαμερικανικών χωρών σε πολλούς τομείς, παρά τον υπάρχοντα χαμηλό όγκο εμπορίου. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε η διοργάνωση, μετά το καλοκαίρι, μιας ενημερωτικής ημερίδας που θα παρουσιαστούν στοιχεία για το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και για τις ευκαιρίες και δυνατότητες επιχειρηματικής παρουσίας στις αγορές της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής.

Παράλληλα, συζητήθηκε η προοπτική διοργάνωσης διαδικτυακών B2B επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ ελληνικών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις λατινοαμερικανικές αγορές.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν έκτοπα από την κυρία Εφραίμογλου, η πρέσβης και γενική πρόξενος του Παναμά στην Ελλάδα Τζούλη Λυμπερόπουλου, ο πρέσβης της Βραζιλίας Ρομπέρτο Αμπντάλα, ο πρέσβης του Μεξικού Αλεχάντρο Γκαρσία Μορένο, ο πρέσβης της Αργεντινής Λούις Αλφρέντο Αθπιάθου, ο πρέσβης του Περού Ξαβιέ Ιέπεθ, η πρέσβης της Χιλής Μαρισόλ Πέρεθ Καράντζα, ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Βενεζουέλας Φρέντι Φερνάντεθ και από την πλευρά του ΕΒΕΑ, συμμετείχε η διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων, Ελένη Φώτη.

close menu