Με σταθερό βλέμμα στο μέλλον, η PeopleCert συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη της εκπαίδευσης και της γλωσσομάθειας, έχοντας θέσει για το 2025 στόχο τη βελτίωση όλων των βασικών δεικτών της. Παράλληλα, αξιοποιεί στρατηγικά τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης και συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου.
Ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας, Βύρων Νικολαΐδης, κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων την επομένη της τελετής απονομής του 3ου κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας», που πραγματοποιήθηκε στην Πόλη στις 16 Μαΐου, παρουσίασε τους βασικούς άξονες της στρατηγικής ανάπτυξης του ομίλου.
Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και παρουσία σε 21 χώρες, η PeopleCert έχει εξελιχθεί από πάροχο εξετάσεων σε οργανισμό πνευματικής ιδιοκτησίας, προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό υψηλής ποιότητας μέσω e-learning τεχνολογιών. Το 2023 ο όμιλος έκλεισε με ενοποιημένα έσοδα 121 εκατ. λίρες και λειτουργικά κέρδη 70 εκατ. λίρες (84 εκατ. ευρώ), διατηρώντας έναν εξαιρετικά υγιή ισολογισμό.
Η PeopleCert εφαρμόζει πολιτική σταθερών εξαγορών — δύο έως τέσσερις κάθε χρόνο — και, όπως αποκάλυψε ο κ. Νικολαΐδης, ήρθε πολύ κοντά στην απόκτηση διεθνούς κολοσσού του κλάδου ed-tech, απόφαση που τελικά δεν προχώρησε. Η εξαγορά της Axelos το 2021 είχε ήδη τοποθετήσει την PeopleCert ως τον πρώτο ελληνικό “unicorn” με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισ. δολαρίων.
Στο επενδυτικό της πλάνο, η PeopleCert συμμετέχει σε ελληνικά venture capital funds, όπως τα Corallia, Uni.Fund II και EOS Capital, ενισχύοντας startups, spin-offs και τεχνολογικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης, «επενδύουμε στην ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα· είναι σημαντικό να έχουμε πρωτογενή πρόσβαση στα καλά ελληνικά μυαλά».
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εισαγωγής σε Χρηματιστήριο, ο πρόεδρος της εταιρείας τόνισε πως η PeopleCert είναι πάντα έτοιμη, εφόσον υπάρξει στρατηγική ανάγκη, διευκρινίζοντας όμως ότι «διαθέτουμε περισσότερα κεφάλαια από όσα χρειαζόμαστε» και ότι πρόθεση είναι η εταιρεία να διατηρήσει τον οικογενειακό της χαρακτήρα, περνώντας στις επόμενες γενιές.
Η PeopleCert προσφέρει πιστοποιήσεις βασισμένες σε διεθνή πρότυπα, όπως ITIL®, DevOps Institute και PRINCE2®, αλλά και πιστοποιήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων μέσω του LanguageCert. Τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 200 χώρες, 50.000 επιχειρήσεις και 800 κυβερνητικούς οργανισμούς, μεταξύ αυτών το 82% των εταιρειών του Fortune 500, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου 2.500 εκπαιδευτικών οργανισμών και 30.000 εξεταστικών κέντρων.
Στο πλαίσιο της ESG στρατηγικής της, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις για την ελληνική Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης. Μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας», που στηρίζει μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες με καταγωγή από την Πόλη, η PeopleCert ενισχύει έμπρακτα την επιστροφή του ελληνισμού στην περιοχή.
Οι κοινωνικές πρωτοβουλίες της περιλαμβάνουν επίσης την αναστήλωση ιστορικών ναών, τη δημιουργία παιδότοπων, και τη στήριξη εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων, όπως το Ζωγράφειο και ο σύλλογος Πέρα. Για το 2025, προγραμματίζεται η έναρξη του «Προγράμματος Αναβάθμισης της Παιδείας στην Πόλη», με στόχο την ενίσχυση των σχολείων της ομογένειας σε Κωνσταντινούπολη και Ίμβρο, εστιάζοντας σε διεθνή προσανατολισμό και ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Ο Βύρων Νικολαΐδης οραματίζεται τη σταδιακή αναβίωση της Ρωμιοσύνης στην Πόλη. Όπως δήλωσε, «ξεκινήσαμε το πρόγραμμα υποτροφιών για να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα επιστροφής, ώστε η Πόλη να ξαναγεμίσει ζωή». Και πρόσθεσε: «η Ίμβρος αποτελεί σήμερα ένα μικρό αλλά ελπιδοφόρο μοντέλο επιστροφής».
Σημαντική πρωτοβουλία στο πλαίσιο αυτό είναι και η μελέτη “Good Neighbor Economic Integration Support Programme” που εκπονείται από την PeopleCert σε συνεργασία με τις EY Ελλάδος και Τουρκίας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς τεχνολογίας, τουρισμού και ναυτιλίας. Όπως τόνισε ο κ. Νικολαΐδης, «πρόκειται για ένα όραμα βιώσιμης συμβίωσης και κοινής προόδου».