Επιχειρήσεις

Mytilineos: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς έδρας – EBITDA πάνω από 1 δισ. το 2023

Το ενδεχόμενο για αλλαγή έδρας αποδίδεται σε πιέσεις από μετόχους οι οποίοι θεωρούν ότι οι αξίες στις οποίες διαπραγματεύεται η μετοχή στην Ελλάδα είναι εξευτελιστικές

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μεταφέρει την έδρα της Mytilineos εκτός Ελλάδας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της  εισηγμένης, Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων την 1η Ιουνίου.

Ερωτηθείς αρχικά για το θέμα, ο κ. Μυτιληναίος απάντησε: «Για τη μεταφορά έδρας εκτός Ελλάδας και Ευρώπη δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτή τη φάση, που είναι και προεκλογική περίοδος. Είναι ευαίσθητη περίοδος και οτιδήποτε θα έλεγα θα μπορούσε να είναι εκμεταλλεύσιμο». Σε νέα ερώτηση που του ετέθη απάντησε ότι «για το θέμα της έδρας θα είμαι σε θέση να σας απαντήσω κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, στις 27 Ιουλίου».

Σημείωσε απαντώντας σε μία ακόμη ερώτηση για το θέμα ότι «δεν είναι εύκολη απόφαση, είναι δύσκολη». Έκανε επίσης λόγο για «πιέσεις» που δέχεται από μεγάλους μετόχους, οι οποίοι «θεωρούν ότι οι αξίες στις οποίες διαπραγματεύεται η μετοχή στην Ελλάδα είναι εξευτελιστικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Τόνισε επίσης ότι η όποια απόφαση ληφθεί για το θέμα δεν συνδέεται με την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας,  ο κ. Μυτιληναίος επανέλαβε ότι ισχύει προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία αν δεν μεσολαβήσει κάτι δραματικό, τότε τα EBITDA θα ξεπεράσουν με άνεση το 1 δισ. ευρώ Η πρόβλεψη να ξεπεράσουμε το 1 δισ. EBITDA και να εμφανίσουμε μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στα καθαρά κέρδη μπορεί να επιτευχθεί και ενδεχομένως άνετα με ό,τι αυτό σημαίνει για τις επενδύσεις της εταιρείας, και την ανάπτυξή της, ανέφερε.

Αναφερόμενος, τέλος, στη νέα εξαγορά στον Καναδά, που ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης, τόνισε πως είναι εξαιρετική επένδυση σε μια αξιόλογη αγορά στην οποία η Mytilineos θα έχει την υποστήριξε ενός εκ των βασικών μετόχων, της Fairfax. Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου για φέτος είναι 800 εκατ. ευρώ πρόσθεσε ενώ θα υπάρχει και στήριξη του καναδικού δημοσίου με 300 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος δεν απέκλεισε την πιθανότητα κατασκευής εργοστασίου αλουμινίου σε ΗΠΑ ή Καναδά καθώς το κόστος ενέργειας για τη βιομηχανία είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με την Ευρώπη.

close menu