Εκδηλώσεις Teamworks

7ο Συνέδριο «Smart Cities Digital Citizens»: Στο σταυροδρόμι του αύριο οι «έξυπνες» πόλεις

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, 7 Δεκεμβρίου, οι εργασίες της 1ης ημέρας του διήμερου 7ου Συνεδρίου Smart Cities  – Digital Citizens που διοργανώνει η εταιρεία Teamworks με θέμα «Οι Ελληνικές Πόλεις μπροστά στις προκλήσεις του Αστικού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού». H πρώτη ημέρα του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με ψηφιακή μορφή, ενώ η αυριανή, 8 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται με ψηφιακή και φυσική παρουσία στο Μουσείο Τσιτσάνη του δήμου Τρικκαίων.

Κατά τις σημερινές εργασίες του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες ομιλητές εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με το πως, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις σε συνδυασμό με την εθνική ψηφιακή στρατηγική, έχουν επιταχύνει δραματικά τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας επιτάσσει η τεχνολογία αιχμής, να «αγκαλιάσει» όλες τις πόλεις της χώρας δημιουργώντας υποδομές για ευνοϊκότερες συνθήκες διαβίωσης για κάθε πολίτη.

Δ. Παπαστεργίου: Μία «έξυπνη» πόλη έχει τεχνολογία αλλά έχει και «αισθήσεις»

Σε μια συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννη Χαλαβαζή, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους η πόλη των Τρικάλων εξελίσσεται σε πρότυπο «έξυπνης πόλης». Παράλληλα, με αφορμή την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην περιοχή, γνωστοποίησε σημαντικά στοιχεία για τον «έξυπνο» θεσμό του «Μύλου των Ξωτικών» που φέτος διανύει την 11η χρονιά του.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Παπαστεργίου, ο μύλος μαζί με 90 στρέμματα γης, αποτελεί δωρεά του μεγαλύτερου ευεργέτη των Τρικάλων του Γιάννη Ματσόπουλου, ο οποίος παραχώρησε στον δήμο και κάποια καταστήματα μέσα στην πόλη. Το μύλος, είναι ένα 4οροφο κτίσμα του 1887, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως το 2015 με χρήματα του ΕΣΠΑ. Με πρωτοπόρα τεχνογνωσία, αποτελεί πλέον πολιτιστική κληρονομιά μέσα από ένα αποδοτικό οικονομικό μοντέλο. Ο «Μύλος των Ξωτικών» απασχολεί 250 άτομα, το μπάτζετ του ανέρχεται περί το 1 εκατ. ευρώ και κάθε χρόνο είναι κερδοφόρος, όπου τα χρήματα επανεπενδύονται σε σκοπούς που έχουν σχέση με τη νεολαία.

Πρόκειται για ένα smart παράδειγμα, είπε ο κ. Παπαστεργίου, αφού δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μια δημοτική επιχείρηση σε μια δημοτική περιουσία μπορεί να φέρει πλούτο σε μια τοπική κοινωνία. «Μία «έξυπνη» πόλη έχει τεχνολογία, αλλά δεν έχει σχέση μόνο με την τεχνολογία. Μία «έξυπνη» πόλη «μυρίζει», «αισθάνεται», έχει «ευαισθησίες», δεν αφήνει κανέναν πίσω και είναι παραγωγική», δήλωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων.

Η πόλη των Τρικάλων, αποτελεί το πρώτο πακέτο έργων του ταμείου Ανάκαμψης. Στόχος του κ. Παπαστεργίου είναι να φτιαχτεί μια «έξυπνη» πόλη που θα έχει αρχή – μέση – τέλος, θα έχει μία κοινή πλατφόρμα, οι εφαρμογές της θα «μιλάνε την ίδια γλώσσα» και θα φέρει αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σήμερα στην πόλη των Τρικάλων υπάρχει το «Κέντρο Ελέγχου της Έξυπνης Πόλης» που συλλέγει και κατηγοριοποιεί τα προβλήματα – παράπονα των πολιτών. Επίσης η τεχνολογία έχει βελτιώσει την εικόνα του κυκλοφοριακού της πόλης, αφού μέσω του προγράμματος «Ελεγχόμενης Στάθμευσης», η κυκλοφορία έχει μειωθεί κατά 25% με 30%, το τελευταίο 2μηνο. «Παράλληλα, μελετάμε κάτι «έξυπνο» στο κομμάτι της ενέργειας και των φυσικών πόρων, όπου επιβάλλεται να ξαναδούμε από την αρχή το πλάνο του περιβάλλοντος, των πόρων, της εξοικονόμησης ενέργειας και πως όλο αυτό θα γίνει κτήμα των δημοτών. Το περιβάλλον θα πρέπει να είναι κοινός παρονομαστής σε ότι κάνουμε, όπως και η ενέργεια. Οι δήμοι πρέπει να είναι πιο πράσινοι, πιο κυκλικοί και μέσω της τεχνολογίας να δίνουν λύσεις στα προβλήματα, για μένα αυτή είναι «έξυπνη» πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων.

Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή στην Αυτοδιοίκηση. Όπως είπε, «εάν συγκεντρώσουμε τα χρήματα που «πέφτουν» σήμερα στην Αυτοδιοίκηση για έργα τεχνολογίας, δημιουργείται ένα «καλάθι» που αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο και όμοιό του δεν έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα». Ενδεικτικά ανέφερε 90 εκατ. ευρώ από Ταμείο Ανάκαμψης για τους πρώτους 17 δήμους, 230 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τους υπόλοιπους 315 δήμους, 130 εκατ. ευρώ από το Αντώνης Τρίτσης για την ΑΤ08 και 40-50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τις ΔΕΥΑΠ.

«Είναι κοινή ευθύνη -και της Αυτοδιοίκησης και του οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας για την τεχνολογία- τα χρήματα αυτά να «πιάσουν τόπο» και να λύσουν πραγματικά προβλήματα», κατέληξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Λίνα Μενδώνη: Ο Πολιτισμός κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις, όπως ο Τουρισμός

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτυπώνεται σε όλες τις πολιτικές της, επεσήμανε κατά την ομιλία της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Όπως εκτίμησε, «οι ψηφιακές λύσεις μπορούν να συμβάλλουν καίρια στην διασφάλιση της ανάκαμψης της Ευρώπης και της ανταγωνιστικής της θέσης στην παγκόσμια οικονομία».

Ειδικότερα για τον Πολιτισμό, η Υπουργός έκανε σαφές, πως «χάρη στην εγνωσμένη αναπτυξιακή του δυναμική που ενισχύεται εκθετικά από τη σύζευξη με τις τέχνες, τη δημιουργική βιομηχανία, τις επιχειρήσεις και τη τεχνολογία, ο Πολιτισμός κατέχει στρατηγική θέση και τη δυνατότητα να κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις και σε άλλους τομείς με τους οποίους μοιράζεται κοινή αξιακή αλυσίδα, όπως ο Τουρισμός».

Στο ίδιο πλαίσιο, η κα Μενδώνη υπογράμμισε ότι, με την μέγιστη και βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχώρησε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικού αριθμού έργων στο πεδίο της ψηφιοποίησης και ψηφιακής διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα δύο μεγαλύτερα σε σημασία και έκταση έργα υποδομής, το έργο του «Αρχαιολογικού Κτηματολογίου» και το έργο του εμπλουτισμού των «Ψηφιακών Συλλογών των Κινητών Μνημείων» εντάσσονται από κοινού και λειτουργούν συμπληρωματικά στη συγκρότηση του «Εθνικού Αρχείου Μνημείων». Ενός ψηφιακού αρχείου που παρέχει ανοιχτή πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία και επιτρέπει την περαιτέρω αξιοποίησή της για την ανάδειξη προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Πάνω στη θεμελιώδη αυτή υποδομή ψηφιακών εφαρμογών και περιεχομένου, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ξεκινά να οικοδομεί ένα δίκτυο διασυνδεδεμένων υπηρεσιών και προϊόντων. Στόχος είναι, σύμφωνα με την κα Μενδώνη, να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά σε πολλαπλασιαστή, της τοπικής, της περιφερειακής και της εθνικής αναπτυξιακής δυναμικής και ανταγωνιστικότητας, δια του πολιτιστικού τουρισμού που διεθνώς καλύπτει το 40% των εσόδων του Τουρισμού.

Η Υπουργός ενημέρωσε ότι, αυτή τη στιγμή εκτυλίσσεται ένα μείζων πρόγραμμα έργων σε όλη την επικράτεια. Μέσα από τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2014-2020, υλοποιούνται σχεδόν 400 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 400 εκατ. ευρώ. Από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχουν εξασφαλιστεί πόροι άνω των 500 εκατ. ευρώ για άλλα τόσα περίπου έργα. Ενώ μέσω προγραμματικών συμβάσεων και συνεργιών με τρίτους υλοποιούνται τουλάχιστον 200 επίσης έργα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων πολιτισμού σήμερα σε όλη την Ελλάδα με σημαντικά οφέλη για την απασχόληση και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών ξεπερνά το 1 δισ ευρώ. Πάρα πολλά από αυτά τα έργα, σύμφωνα με την κα Μενδώνη, έχουν και ένα σημαντικό ψηφιακό αποτύπωμα. Ενδεικτικά ανέφερε το έργο των «Πολιτιστικών Διαδρομών», συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, που θα διασυνδέει και θα αναδεικνύει φυσικά και ψηφιακά ένα πλήθος εμβληματικών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων σε σχεδόν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Η «έξυπνη» πόλη επενδύει στον Πολιτισμό και στη δημιουργικότητα

Στους λόγους για τους οποίους, όπως είπε, «δε νοείται να μιλάμε για «έξυπνη» πόλη εάν αυτή η πόλη δεν έχει επενδύσει στον πολιτισμό και στην δημιουργικότητα» αναφέρθηκε από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης Και οι λόγοι, επεσήμανε, είναι τρείς και πάρα πολύ απλοί.

Ο πρώτος είναι ότι, η καινοτομία στηρίζεται όχι μόνο στην τεχνολογία, αλλά και στην δημιουργικότητα. Δημιουργικότητα και Πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες και δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο. Χωρίς δημιουργικότητα δεν έχεις καινοτομία.

Δεύτερον, ο δημιουργικός πληθυσμός, συμπεριλαμβανομένων και ψηφιακών νομάδων αλλά και γενικότερα των ανθρώπων που θέλουν να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν, επιλέγουν πόλεις που έχουν επενδύσει στον πολιτισμό. «Δεν μπορεί να μιλάμε για μια «έξυπνη» πόλη χωρίς υψηλή ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της, αυτό εξάλλου θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα όλων των πόλεων», δήλωσε κατηγορηματικά ο Υφυπουργός Πολιτισμού.

Ο τρίτος λόγος, είναι ότι οι «έξυπνες» πόλεις μπορούν να ωφεληθούν πάρα πολύ από την δημιουργική και πολιτιστική οικονομία ή και βιομηχανία. Όπως εξήγησε ο κ. Γιατρομανωλάκης, «η πολιτιστική οικονομία είναι μία βιώσιμη οικονομία, ένας κλάδος που μπορεί να φέρει θέσεις εργασίας, ήπια ανάπτυξη σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και πραγματικά να προσφέρει μία τεράστια αλυσίδα αξίας».

Το υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, και για πρώτη φορά στα χρονικά, κάνει 14 πιλοτικά πολιτιστικά αναπτυξιακά master plan για 14 πόλεις και νησιά της Ελλάδας, προκειμένου να βοηθήσει τους δήμους να σχεδιάσουν μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές στρατηγικές, βασισμένες στον πολιτισμό.

Για τον Υφυπουργό Πολιτισμού, ο ψηφιακός μετασχηματισμός από την μία, επηρεάζει όλους τους κλάδους και από την άλλη, δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες. «Αν όμως εμείς δεν εξελιχθούμε και εάν δεν αναβαθμίσουμε τις δεξιότητές μας δεν θα μπορέσουμε να τις εκμεταλλευτούμε. Προσβλέπω στην συνεργασία όλων μας για να αναπτύξουμε έξυπνες, σπουδαίες, δημιουργικές και καινοτόμες πόλεις», κατέληξε ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Γ. Πατούλης: Εξαιρετικά κρίσιμος ο ρόλος δήμων και Περιφερειών στην ψηφιακή μετάβαση

«Τόσο οι Περιφέρειες, όσο και οι δήμοι είναι οι φορείς που έχουν την πιο άμεση επαφή με τους πολίτες. Τα αιτήματα των πολιτών πρέπει να διεκπεραιώνονται με τρόπο άμεσο, αξιόπιστο, λειτουργικό και κυρίως με την μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία του πολίτη. Και σε αυτή την προσπάθεια οι νέες τεχνολογίες αποτελούν το βασικό εργαλείο για να επιτύχουμε την επιτελικότητα των υπηρεσιών», τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι, «ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητάς του» και δήλωσε υπερήφανος που σε εθνικό επίπεδο, η Περιφέρεια Αττικής είναι πρωτοπόρος σε σχέση, τόσο με τους δημόσιους, όσο και με πολλούς ιδιωτικούς φορείς, καθώς περισσότερες από 200 υπηρεσίες διατίθενται ψηφιακά. Επίσης, ενημέρωσε ότι, σύντομα ο αριθμός των ψηφιακά παρεχόμενων υπηρεσιών θα ανέλθει στις 253, ενώ παράλληλα παρέχεται διαδικτυακά αναλυτική πληροφόρηση για περισσότερες από 500 υπηρεσίες και όλες διαθέσιμες μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη Gov.gr.

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Περιφέρεια Αττικής θα αποτελέσει «πιλότο» των ψηφιακών υπηρεσιών για όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Οι δράσεις που έχουμε υλοποιήσει δείχνουν τον «δρόμο» για το ψηφιακό μας μέλλον. Τελικός στόχος μας είναι να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής το εφαλτήριο για την ψηφιακή μετάβαση και το πέρασμα στη νέα εποχή, έχοντας στο επίκεντρο τον πολίτη. Είμαστε όλοι συντονισμένοι σε αυτή την προσπάθεια. Η Αυτοδιοίκηση, η Κεντρική Κυβέρνηση, η Κοινωνία των Πολιτών αλλά και όλες οι υγιείς επιχειρήσεις στο χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Δ. Κάρναβος: Η γνώση, Νο1 παράγοντας για την εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών

Για την δύναμη της γνώσης, μίλησε ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, τονίζοντας ότι, «εάν θέλουμε να ζούμε σε μια ανταγωνιστική οικονομία και σε μια συνεκτική κοινωνία, είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε πάνω στην γνώση».

Οι τεχνολογικές εξελίξεις, ειδικά στο χώρο του διαδικτύου, έχουν κάνει μια τεράστια παραγωγή και διανομή πληροφορίας και γνώσης. Σύμφωνα με τον κ. Κάρναβο, η ποιότητα αυτής της γνώσης και κυρίως το πως διαχέεται, αποτελεί τον Νο1 παράγοντα για την επιτυχία των εθνικών και τοπικών κοινωνιών και αποτελεί και πολλαπλασιαστή για το σύνολο της ανθρώπινης δραστηριότητας.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει «αγκαλιάσει» τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία και βλέπουμε μεγάλες προόδους στη χρήση νέων τεχνολογιών από τους δήμους όλης της χώρας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δείχνει ότι τολμά και μάλιστα δείχνει και ικανοποιητικά δείγματα γραφής, ενώ ανάλογη είναι η προσαρμογή της», δήλωσε ο δήμαρχος Καλλιθέας.

Υποστήριξε επίσης, ότι η δυναμική πρέπει να διατηρηθεί, πρέπει να ενταχθούν περισσότερες νέες τεχνολογίες και περισσότερες υπηρεσίες για να μεγιστοποιηθεί το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος και κυρίως για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες με περισσότερα εργαλεία.

Ν. Χουρσαλάς: Η τεχνολογία ενισχύει την έννοια της δημοκρατίας

«Η έννοια της Αυτοδιοίκησης είναι να υπηρετεί τον πολίτη πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά, καθώς το υπερ-δαιδαλώδες και υπερ-γραφειοκρατικό μοντέλο που υπάρχει στη δημόσια διοίκηση, δεν αποτελεί τιμή», δήλωσε ο δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς.

Επεσήμανε πάντως, ότι Αυτοδιοίκηση σήμερα κάποια πράγματα τα έχει καταφέρει σε συνολικό επίπεδο, αφού στην πλειονότητά τους οι δήμοι διαθέτουν ψηφιακούς μηχανισμούς και πλατφόρμες εξυπηρέτησης των πολιτών. Εξ΄ άλλου όπως είπε, ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι μπορεί, γρήγορα και άμεσα, να εξοικειωθεί ακόμη και με τις έκτακτες ανάγκες.

«Όμως επειδή μιλάμε για τεχνολογία, η μεγάλη αλλαγή που όλοι πρέπει να υποστηρίξουμε είναι ότι οι εξελίξεις της τεχνολογίας ουσιαστικά ενισχύουν την έννοια της συμμετοχής, της διαφάνειας και της Δημοκρατίας και επίσης «θωρακίζουν» θεσμικά όποιον φορέα τις υπερασπίζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κορυδαλλού.

Α. Κονδύλης: Η ενίσχυση των τοπικών οικονομιών θα ενισχύσει την εθνική οικονομία

Την ανάγκη που έχει η χώρα να προχωρήσει τεχνολογικά ώστε να ανακάμψει και οικονομικά, επεσήμανε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλη. Όπως εξήγησε, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βελτίωση την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα κάνει πιο παραγωγικούς τους δήμους και θα τονώσει την επιχειρηματικότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες και για την εθνική οικονομία συνολικά.

«Στην περίοδο της πανδημίας το κράτος έκανε ένα μεγάλο άλμα με αποτελεσματικότατη αντίδραση στην άμεση ανάγκη εξυπηρέτησης των πολιτών σε δεκάδες διοικητικές διαδικασίες. Το κράτος αποφάσισέ οριζόντια και αποτελεσματικά να απεμπλακεί από παραδοσιακές εμμονές και τα κατάφερε», είπε ο Κονδύλης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου, χρειάζεται: εξειδικευμένο προσωπικό, να χρηματοδοτηθούν δράσεις και σε άλλους τομείς εξυπηρέτησης, να ενταχθούν σε μία πλατφόρμα όλες οι υποχρεώσεις του πολίτη και προς τους δήμο, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα emails των φορολογούμενων στο Taxisnet για τους αποστέλλονται ηλεκτρονικά οι ειδοποιήσεις τους, ψηφιοποίηση δεδομένων, αναδιοργάνωση των ΚΕΠ, κυβερνοασφάλεια στα συστήματα των δήμων.

Γ. Τσίνας: Ο δήμος Περιστερίου φιλοδοξεί να εντάξει έργα ύψους 3 εκατ. ευρώ

Στην ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου Περιστερίου από το 2019, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας, Γεώργιος Τσίνας τονίζοντας ότι, η στρατηγική που εφαρμόστηκε στηρίχθηκε σε δύο φάσης. Η πρώτη αφορά στην εσωστρέφεια του δήμου με θωράκιση του δικτύου της και η δεύτερη αφορά σε έργα μεγαλύτερης κλίμακας «έξυπνης» σε υποδομές, λειτουργία και αποδοτικότητα. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία από τα οποία αντλούνται οι πόροι, είναι το ταμείο Ανάκαμψης, κρατικές χρηματοδοτήσεις κ.α.

Μελλοντικά, ο δήμος Περιστερίου στοχεύει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο δίκτυο Internet of Thinks με σκοπό να συλλέγει δεδομένα και να αξιοποιεί κατάλληλα. Επίσης θα δημιουργήσει πλατφόρμα Open Data, ενώ θα ενισχύσει την μάθηση και υποστήριξη των νεοφυή επιχειρήσεων μέσω των νέων τεχνολογιών και «έξυπνων» συστημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίνα, ο δήμος Περιστερίου φιλοδοξεί να εντάξει έργα ύψους 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία Ψηφιακού Χάρτη επιχειρηματικότητας της πόλης, τη λειτουργία Ψηφιακής Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας, την ψηφιοποίηση της υπηρεσίας δόμησης με τη δημιουργία της Ενιαίας Ταυτότητας Ακινήτων και τέλος, με την αξιοποίηση ενός δημοτικού χώρου στο κέντρο της πόλης για τη δημιουργία Κέντρου Τεχνολογίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων για μαθητές, φοιτητές και νεοφυής επιχειρήσεις.

Συνέδριο Sm@rt Cities
Η θέση του Συνεδρίου της Teamworks στον χώρο των «Έξυπνων Πόλεων» μπορεί να χαρακτηριστεί ως κομβική, καθώς την τελευταία διετία το έχουν παρακολουθήσει ψηφιακά, σύμφωνα με στοιχεία των Google Analytics, περισσότεροι από 15 χιλιάδες Σύνεδροι από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, γεγονός που αναδεικνύει σε κορυφαία θέση ανάμεσα στα Συνέδρια του χώρου.

Το 7ο Συνέδριο Sm@rt Cities διοργανώνεται:

*Με την αιγίδα των υπουργείων:
Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών & Μεταφορών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού. Επίσης, υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

*Με την υποστήριξη των φορέων:
Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, όπως και της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

*Χορηγοί του Συνεδρίου:
Platinum Sponsors: Cosmote, Intracom Telecom
Gold Sponsors: Check Point Software Technologies, Ianic, Microsoft, Online Data, OTS, Papakosmas Datatechnika, Vodafone Business, WINGS ICT Solutions
Industry Partner: Kosmocar
Media Sponsors: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ICTplus.gr, ICTweekly

Για να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο Συνέδριο πατήστε ΕΔΩ

close menu