ICT plus
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Φώτης Πανδής - Click Media : O κόσμος της εστίασης είναι απαραίτητο να αξιοποιήσει πλήρως τις ψηφιακές τεχνολογίες και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής

Είναι γεγονός ότι η αγορά του online delivery διευρύνεται με γοργό ρυθμό και πως τα προϊόντα και οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες που δημιουργούνται είναι όλο και περισσότερο καινοτόμες, προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες τόσο στους κατόχους- εμπόρους για να αυξήσουν τα έσοδά τους όσο και στους χρήστες για να κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά τους.
2-5-2017

Κώστας Φωτάκης, Aναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας: «Την πενταετία 2009 - 2014 μετανάστευσαν από τη χώρα μας 20.000 επιστήμονες»

«Την πενταετία 2009 - 2014 μετανάστευσαν από τη χώρα μας 20.000 επιστήμονες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της 4ης έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ»
10-4-2017

Θεόδωρος Φέσσας: Μόνο με πολλή προσπάθεια θα αποφευχθεί το 4ο Μνημόνιο

Τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή κατάρρευση της ΔΕΗ κρούει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θόδωρος Φέσσας. Ταυτόχρονα, επισημαίνει και τους κινδύνους από την παρατεταμένη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, σημειώνοντας ότι «η αγορά κινδυνεύει να πάθει ανήκεστο βλάβη, και κυρίως οι τράπεζες». Ο κ. Φέσσας, σε συνέντευξή του στο Capital.gr, χτυπά καμπανάκι κινδύνου για ένα τέταρτο Μνημόνιο, δηλώνοντας ότι «μόνο με πάρα πολλή προσπάθεια και πολύ έξυπνες κινήσεις μπορεί να αποφύγουμε το 4ο Μνημόνιο».
5-4-2017

Μιχάλης Τσαμάζ: Εθνική προτεραιότητα του ΣΕΒ ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Τα μικροσυμφέροντα των λίγων σταματούν την ανάπτυξη των πολλών

Για την αναγκαιότητα ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού οικοσυστήματος μίλησε, την Τρίτη, εκπροσωπώντας τον ΣΕΒ, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ. Στο πλαίσιο ομιλίας του στο συνέδριο "Game Changer – Digital Growth", ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι "θέμα επιβίωσης και, σε δεύτερο χρόνο, ανάπτυξης" και επισήμανε την ανάγκη ευρείας συνεργασίας: "Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Την φέρνει η νέα ψηφιακή εποχή. Φορείς της αλλαγής είμαστε όλοι εμείς, οι παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου, οι ιδιώτες, οι επιχειρήσεις, η Πολιτεία. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσουν τα μικροσυμφέροντα των λίγων να σταματούν την ανάπτυξη των πολλών, δηλαδή την ανάπτυξη της χώρας μας. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον κόσμο με την τεχνολογία."
29-3-2017

Χάρης Μπρουμίδης: Οι φιλόδοξες γυναίκες κρίνονται αυστηρότερα στην αγορά εργασίας

Αναδημοσιεύουμε συνέντευξη του Χάρη Μπρουμίδη, CEO της Vodafone Ελλάδος στο protothema.gr, για το ζήτημα της ισότητας στα δύο φύλα και τα στερεότυπα που εγκλωβίζουν τις γυναίκες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος εξηγεί τη σημασία της διαφορετικότητας στο κόσμο των επιχειρήσεων και τον αντίκτυπο του γυναικείου management στην ανάπτυξη των εταιρειών και της κοινωνίας.
13-3-2017

Τα «φθηνά (δημιουργικά) μυαλά». Αναδημοσίευση άρθρου του κ. Κώστα Τσαούση από το protothema.gr

Κάνοντας ρεπορτάζ σε μέλη της αναδυόμενης startup σκηνής των Αθηνών, σε μια προσπάθεια να ορίσω τα χαρακτηριστικά της μετά Ε.Τ. ( εξαγορά Taxibeat) εποχής, «κόλλησα» σε μια έκφραση που μου είπαν οι 30ρηδες φίλοι μου: «Φθηνά (δημιουργικά) μυαλά». Πάνω εκεί στήριξα ένα ποστ που ανέβασα στο fb.
22-2-2017

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του Μέλλοντος και της Τεχνητής Νοημοσύνης

Είναι 35 χρονών, είναι Ελληνας, είναι Καθηγητής στο ΜΙΤ και το όνομά του έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν έλυσε ένα πρόβλημα (το γρίφο του Nash) που απασχολούσε τους επιστήμονες εξήντα χρόνια. Καλεσμένος από την "Στέγη" να μιλήσει για την Τεχνητή Νοημοσύνη, μάγεψε το κοινό με την περιήγησή του στο μέλλον.
10-2-2017

Πως καταπολεμήσαμε ψευδείς διαφημίσεις, ιστοσελίδες. Άρθρο του κ. Scott Spencer, Director of Product Management, Sustainable Ads

Ένα δωρεάν και ελεύθερο διαδίκτυο είναι ένας ζωτικός πόρος για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις σε όλο το κόσμο. Οι διαφημίσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στο να εξασφαλίσουν ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε ακριβείς, ποιοτικές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Αλλά οι ψευδείς διαφημίσεις μπορούν να καταστρέψουν την διαδικτυακή εμπειρία για όλους. Προωθούν παράνομα προϊόντα και μη ρεαλιστικές προσφορές. Μπορούν να ξεγελάσουν τους χρήστες ωθώντας τους να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες, καθώς και να μολύνουν συσκευές με κακόβουλο λογισμικό.
26-1-2017
4 / 13