ICT plus
Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Διονύσης Σιμόπουλος: Η Ελλάδα εισέρχεται οργανωμένα στον στρατηγικό τομέα του Διαστήματος

Με την επικείμενη τοποθέτηση στο Διάστημα του Hellas Sat 3, και σε μερικούς μήνες και του Hellas Sat 4, καθώς επίσης και με την εξαγγελθείσα δημιουργία της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, που αναμένεται επί χρόνια από την επιστημονική κοινότητα και τη βιομηχανία, η χώρα μας εισέρχεται επιτέλους οργανωμένα στον στρατηγικό τομέα του Διαστήματος. Η εκτόξευση του νέου δορυφόρου Hellas Sat 3 με έναν πύραυλο Arianne 5 έχει προγραμματιστεί για την 28η Ιουνίου από το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Κέντρο στη Γαλλική Γουιάνα.
16-6-2017

Κώστας Γεράρδος, "Πλαίσιo": Συστηματική κερδοφορία από το 2008 έως το 2016. Στην 18η θέση σε κατάταξη αθροιστικών κερδών μετά φόρων στα εννέα έτη

Σε μία αναδρομή στα ιστορικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των εισηγμένων, κατά τη διάρκεια της εφετινής γενικής συνέλευσης της εταιρείας «Πλαίσιο», ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Γεράρδος, ανέδειξε το γεγονός ότι η εταιρεία «Πλαίσιο» είναι μία από τις μόλις 32 εισηγμένες, οι οποίες παρουσιάζουν συστηματική κερδοφορία από το 2008 έως το 2016 και, μάλιστα, κατέχοντας την 18η θέση σε κατάταξη αθροιστικών κερδών μετά φόρων στα εννέα έτη.
25-5-2017

Φώτης Πανδής - Click Media : O κόσμος της εστίασης είναι απαραίτητο να αξιοποιήσει πλήρως τις ψηφιακές τεχνολογίες και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής

Είναι γεγονός ότι η αγορά του online delivery διευρύνεται με γοργό ρυθμό και πως τα προϊόντα και οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες που δημιουργούνται είναι όλο και περισσότερο καινοτόμες, προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες τόσο στους κατόχους- εμπόρους για να αυξήσουν τα έσοδά τους όσο και στους χρήστες για να κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά τους.
2-5-2017

Κώστας Φωτάκης, Aναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας: «Την πενταετία 2009 - 2014 μετανάστευσαν από τη χώρα μας 20.000 επιστήμονες»

«Την πενταετία 2009 - 2014 μετανάστευσαν από τη χώρα μας 20.000 επιστήμονες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της 4ης έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ»
10-4-2017

Θεόδωρος Φέσσας: Μόνο με πολλή προσπάθεια θα αποφευχθεί το 4ο Μνημόνιο

Τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή κατάρρευση της ΔΕΗ κρούει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θόδωρος Φέσσας. Ταυτόχρονα, επισημαίνει και τους κινδύνους από την παρατεταμένη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, σημειώνοντας ότι «η αγορά κινδυνεύει να πάθει ανήκεστο βλάβη, και κυρίως οι τράπεζες». Ο κ. Φέσσας, σε συνέντευξή του στο Capital.gr, χτυπά καμπανάκι κινδύνου για ένα τέταρτο Μνημόνιο, δηλώνοντας ότι «μόνο με πάρα πολλή προσπάθεια και πολύ έξυπνες κινήσεις μπορεί να αποφύγουμε το 4ο Μνημόνιο».
5-4-2017

Μιχάλης Τσαμάζ: Εθνική προτεραιότητα του ΣΕΒ ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Τα μικροσυμφέροντα των λίγων σταματούν την ανάπτυξη των πολλών

Για την αναγκαιότητα ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού οικοσυστήματος μίλησε, την Τρίτη, εκπροσωπώντας τον ΣΕΒ, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ. Στο πλαίσιο ομιλίας του στο συνέδριο "Game Changer – Digital Growth", ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι "θέμα επιβίωσης και, σε δεύτερο χρόνο, ανάπτυξης" και επισήμανε την ανάγκη ευρείας συνεργασίας: "Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Την φέρνει η νέα ψηφιακή εποχή. Φορείς της αλλαγής είμαστε όλοι εμείς, οι παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου, οι ιδιώτες, οι επιχειρήσεις, η Πολιτεία. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσουν τα μικροσυμφέροντα των λίγων να σταματούν την ανάπτυξη των πολλών, δηλαδή την ανάπτυξη της χώρας μας. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον κόσμο με την τεχνολογία."
29-3-2017

Χάρης Μπρουμίδης: Οι φιλόδοξες γυναίκες κρίνονται αυστηρότερα στην αγορά εργασίας

Αναδημοσιεύουμε συνέντευξη του Χάρη Μπρουμίδη, CEO της Vodafone Ελλάδος στο protothema.gr, για το ζήτημα της ισότητας στα δύο φύλα και τα στερεότυπα που εγκλωβίζουν τις γυναίκες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος εξηγεί τη σημασία της διαφορετικότητας στο κόσμο των επιχειρήσεων και τον αντίκτυπο του γυναικείου management στην ανάπτυξη των εταιρειών και της κοινωνίας.
13-3-2017

Τα «φθηνά (δημιουργικά) μυαλά». Αναδημοσίευση άρθρου του κ. Κώστα Τσαούση από το protothema.gr

Κάνοντας ρεπορτάζ σε μέλη της αναδυόμενης startup σκηνής των Αθηνών, σε μια προσπάθεια να ορίσω τα χαρακτηριστικά της μετά Ε.Τ. ( εξαγορά Taxibeat) εποχής, «κόλλησα» σε μια έκφραση που μου είπαν οι 30ρηδες φίλοι μου: «Φθηνά (δημιουργικά) μυαλά». Πάνω εκεί στήριξα ένα ποστ που ανέβασα στο fb.
22-2-2017
4 / 13