ICT plus
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ

"Η Κυβερνασφάλεια είναι τομέα με μηδενική ανεργία στην Ελλάδα" υποστηρίζει ο κ. Χρήστος Ξενάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς

H Κυβερνοασφάλεια στην Ελλάδα είναι εργασιακός τομέας εργασίας χωρίς ανεργία και με «πολύ καλές αμοιβές» στον οποίο διακρίνονται νέοι Ελληνες Επιστήμονες, από την στιγμή που διαπιστωμένα «το επίπεδό τους και το ταλέντο τους είναι εφάμιλο με τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Τα τελευταία χρόνια οργανώνονται στην Ευρώπη «Διαγωνισμοί Κυβερνοασφάλειας για να προστατέψουμε την Ψηφιακή Κοινωνία που δημιουργούμε από τις κακόβουλες επιβουλές και να βρούμε ταλέντα εκείνα με τα οποία θα δουλέψουμε για να κάνουμε ισχυρότερα τα συστήματα και τις επικοινωνίες». Οι απόψεις αυτές ήταν μέρος της συνέντευξης που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", o αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Χρήστος Ξενάκης και υπεύθυνος οργάνωσης και συντονισμού της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας με την ονομάσια Hellenic Cyber Security Team.
21-12-2017

Νίκος Παππάς: Βάζοντας τα θεμέλια για μία δίκαιη Ψηφιακή Ανάπτυξη. Aρθρο στην "Αυγή"

Το δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφιακή Ελλάδα είναι για όλους χωρίς εξαιρέσεις, υπογραμμίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα "Αυγή" ο Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνίας. "Τον ερχόμενο Μάϊο αλλάζει και επίσημα το πλαίσιο των πολιτικών εγγυήσεων που πρέπει να διασφαλιστούν ώστε να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ευρωπαϊκών οικονομιών και κοινωνιών. Ο κανονισμός GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων) 2016/679, ο οποίος ρυθμίζει την παραγωγή και καλή χρήση προσωπικών και μη δεδομένων στο περιβάλλον που διαμορφώνει η ψηφιακή τεχνολογία, μπαίνει σε εφαρμογή με στόχο να θωρακίσει εκείνα τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που έρχονται σήμερα στο προσκήνιο υπό την ονομασία «ψηφιακά δικαιώματα».
6-12-2017

Δίνουμε λύσεις παραγωγικότητας και λειτουργικής συμμετοχής σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα στους "Εργαζομένους εν κινήσει". Συνέντευξη του κ. Alexander Nozdrin, Business Manager της Xerox για λύσεις λογισμικού

Συναντήσαμε τον κ. Alexander Nozdrin, οποίος είναι Business Manager της Xerox για λύσεις λογισμικού κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Είχαμε την δυνατότητα να ενημερωθούμε για τις νέες στρατηγικές κατευθύνσεις της Xerox στους τομείς της διαχείρισης και αξιοποίησης εγγραφων από τους "Εργαζόμενους εν Κινήσει", οι οποίοι αποτελούν μια μεγάλη ομάδα στις νέες επιχειρησιακές συνθήκες. Τις νέες εργασιακές συνθήκες, τις οποίες διαφοροποιουν και διαμορφώνουν το Cloud, οι mobile υπηρεσίες και άλλες νέες ψηφιακές τεχνολογίες.
29-11-2017

Το παγκόσμιο κυνήγι για ταλέντα και η Ελλάδα. Αρθρο του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου στο eurο2day.gr

Κορυφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο ο πόλεμος της αναζήτησης, προσέλκυσης και πρόσληψης ταλέντων στους τομείς της τεχνολογίας και της επιχειρηματικής πρακτικής. Η κατάσταση σε Ευρώπη και Ελλάδα.Παραθέτουμε άρθρο του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου στο eurο2day.gr. «Η σημερινή, αυριανή και μεθαυριανή ανάπτυξη, ευημερία και κοινωνική πρόοδος βρίσκονται στην ύπαρξη, κυκλοφορία και διάχυση φαιάς ουσίας.Αυτή η φαιά ουσία και η παραγόμενη γνώση αποτελούν τον κορυφαίο συντελεστή παραγωγής όχι τόσο για τις αναπτυγμένες κοινωνίες όσο γι’ αυτές που βρίσκονται στον αεροδιάδρομο της ανάπτυξης και έχουν άμεση ανάγκη από αυτά τα ανθρώπινα ταλέντα που θα τις απογειώσουν».
30-10-2017

Ομιλία Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου σε εκδήλωση για την "Ενίσχυση της σταθερότητας και της διεθνούς ασφάλειας του κυβερνοχώρου"

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συμμετείχε σήμερα ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την "Ενίσχυση της σταθερότητας και της διεθνούς ασφάλειας του κυβερνοχώρου" που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας κ. Jean-Yves Le Drian στο πλαίσιο της 72ης Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNGA) που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.
18-9-2017

Διονύσης Σιμόπουλος: Η Ελλάδα εισέρχεται οργανωμένα στον στρατηγικό τομέα του Διαστήματος

Με την επικείμενη τοποθέτηση στο Διάστημα του Hellas Sat 3, και σε μερικούς μήνες και του Hellas Sat 4, καθώς επίσης και με την εξαγγελθείσα δημιουργία της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, που αναμένεται επί χρόνια από την επιστημονική κοινότητα και τη βιομηχανία, η χώρα μας εισέρχεται επιτέλους οργανωμένα στον στρατηγικό τομέα του Διαστήματος. Η εκτόξευση του νέου δορυφόρου Hellas Sat 3 με έναν πύραυλο Arianne 5 έχει προγραμματιστεί για την 28η Ιουνίου από το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Κέντρο στη Γαλλική Γουιάνα.
16-6-2017

Κώστας Γεράρδος, "Πλαίσιo": Συστηματική κερδοφορία από το 2008 έως το 2016. Στην 18η θέση σε κατάταξη αθροιστικών κερδών μετά φόρων στα εννέα έτη

Σε μία αναδρομή στα ιστορικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των εισηγμένων, κατά τη διάρκεια της εφετινής γενικής συνέλευσης της εταιρείας «Πλαίσιο», ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Γεράρδος, ανέδειξε το γεγονός ότι η εταιρεία «Πλαίσιο» είναι μία από τις μόλις 32 εισηγμένες, οι οποίες παρουσιάζουν συστηματική κερδοφορία από το 2008 έως το 2016 και, μάλιστα, κατέχοντας την 18η θέση σε κατάταξη αθροιστικών κερδών μετά φόρων στα εννέα έτη.
25-5-2017

Φώτης Πανδής - Click Media : O κόσμος της εστίασης είναι απαραίτητο να αξιοποιήσει πλήρως τις ψηφιακές τεχνολογίες και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής

Είναι γεγονός ότι η αγορά του online delivery διευρύνεται με γοργό ρυθμό και πως τα προϊόντα και οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες που δημιουργούνται είναι όλο και περισσότερο καινοτόμες, προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες τόσο στους κατόχους- εμπόρους για να αυξήσουν τα έσοδά τους όσο και στους χρήστες για να κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά τους.
2-5-2017
3 / 13