ICT plus
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, για το έργο της ευφυούς γεωργίας στο Open TV

Το έργο της ευφυούς γεωργίας, ένα έργο του Υπ. ΨΗΠΤΕ που αλλάζει τα δεδομένα στον αγροδιατροφικό τομέα, παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» του τ/σ Open.
11-2-2019

Λ. Κρέτσος: «Ιστορική μέρα» η μετάβαση της δημόσιας τηλεόρασης σε δικούς της, ανεξάρτητους πομπούς εκπομπής ψηφιακού σήματος

Για την επόμενη μέρα «ανεξαρτητοποίησης» της ΕΡΤ από τον ιδιώτη πάροχο DIGEA, τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, τα μέτρα που αναμένεται να εξαγγελθούν ως μέτρα στήριξης στον Τύπο, αλλά και το πολιτικό τοπίο, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.
4-2-2019

"Δεν θα πρέπει να είμαστε φοβικοί με την τεχνολογία blockchain" υποστηρίζει η Εύα Καϊλή σε συνέντευξή της

Τις αλλαγές στη διαχείριση του crowdfunding σε επίπεδο ΕΕ παρουσιάζει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή σε συνέντευξή της στο Euro2day.gr. Η ευρωβουλευτής τονίζει ότι «καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να ανταπεξέλθει στο νέο περιβάλλον, σημειώνοντας ότι με το νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε. καλύπτεται το κενό με ένα πλήθος εργαλείων χρηματοδότησης.
31-1-2019

Ανάπτυξη και επαναπροσδιορισμός των "έξυπνων πόλεων". Συνέντευξη των Olga Kolotouchkina και Gildo Seisdedos

Συνέντευξη της Olga Kolotouchkina, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο CEU San Pablo Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, και τον Gildo Seisdedos , καθηγητή στο IE Business School, στη Μαδρίτη, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την έρευνά τους «place branding strategies in the context of new smart cities: Songdo IBD, Masdar and Skolkovo» για τους αναγνώστες του ακαδημαϊκού περιοδικού Place Branding and Public Diplomacy.
30-1-2019

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας είναι μονόδρομος για την επιτυχή μετάβαση της πατρίδας μας στη νέα οικονομία. Και για αυτό το λόγο αποτελεί εθνικό στοίχημα επιβίωσης».

"Οι προκλήσεις του μέλλοντος που φέρνουν η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η εξέλιξη των νέων τεχνολογιών απαιτούν από τους πολιτικούς όραμα, ισχυρή βούληση και προοδευτικές πράξεις. Και στη Νέα Δημοκρατία όχι μόνο έχουμε πλήρη επίγνωση αυτής της ευθύνης αλλά και είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι να την υπηρετήσουμε με πράξεις", αυτό το ήταν κεντρικό μήνυμα της ομιλίας της Βουλευτού Β’ Αθηνών και Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, κας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με θέμα "4η Βιομηχανική Επανάσταση - Νέα επαγγέλματα και ευκαιρίες από τις δουλειές του μέλλοντος" που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 15 Δεκεμβρίου.
19-12-2018

Οι μεγάλες ευθύνες των Τραπεζών στο πιθανό αδιέξοδο της εξαγοράς Forthnet - Nova. Για μία φορά είναι αναποφάσιστες μπροστά στα επίχειρα της αδράνειάς τους

Τις μεγάλες ευθύνες των Τραπεζών στην πορεία πώλησης της Forthnet επισημαίνει σε άρθρο του ο Γιάννης Χαλαβαζής, καταγράφοντας παράλληλα και σειρά εξ ίσου σημαντικών παραμέτρων που επηρρεάζουν καταλυτικά τις διαπραγματεύσεις και την πιθανή τελική κατάληξη των μακροχρόνιων διαπραγματεύσεων των ενδιαφερόμένων με τις Τράπεζες.
5-7-2018

"Πώς αξιολογείται η πρόοδος προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό". Αρθρο του κ. Jacky Wang, Chief Technical Officer, Carrier Network Business Group, της Huawei Technologies

Αρθρο του κ. Jacky Wang, Chief Technical Officer, Carrier Network Business Group, της Huawei Technologies. Πρώτη δημοσίευση RCR Wireless. . . Καθώς οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι επαναπροσδιορίζουν κάθε πτυχή της επιχείρησής τους, χρειάζονται σημεία αναφοράςπροκειμένου να μπορούν να μετρούν την πρόοδό τους. Πόσο μακριά έχουν φτάσει στην προσπάθεια να μεταβούν από μία συμβατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε προμηθευτή ψηφιακών υπηρεσιών; Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, το TMForum και οι κορυφαίες εταιρείες Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT) δημιούργησαν ένα μοντέλο “ψηφιακής ωριμότητας” που βοηθά τους παρόχους να αξιολογήσουν τις υπάρχουσες δυνατότητές τους και να αποφασίσουν τη μελλοντική τους στοχοθεσία.
21-5-2018

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη: "Έξυπνες Πόλεις - Κεντρική πολιτική επιλογή η ψηφιακή αναβάθμιση των πόλεων"

Πόσο έξυπνη μπορεί να γίνει μια πόλη; Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, πολύ. Σίγουρα όσο χρειάζεται για να την απολαμβάνουν οι κάτοικοί της έχοντας μια όλο και πιο ευχάριστη καθημερινότητα. Αρκετοί Δήμοι στη χώρα μας έχουν κάνει βήματα προς μια τέτοια κατεύθυνση, προσφέροντας από έξυπνες θέσεις στάθμευσης μέχρι έξυπνα παγκάκια για τη φόρτιση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών μέσω χρήσης ηλιακής ενέργειας.
24-4-2018
2 / 14