ICT plus
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Χάρης Μπρουμίδης: Οι φιλόδοξες γυναίκες κρίνονται αυστηρότερα στην αγορά εργασίας

Αναδημοσιεύουμε συνέντευξη του Χάρη Μπρουμίδη, CEO της Vodafone Ελλάδος στο protothema.gr, για το ζήτημα της ισότητας στα δύο φύλα και τα στερεότυπα που εγκλωβίζουν τις γυναίκες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος εξηγεί τη σημασία της διαφορετικότητας στο κόσμο των επιχειρήσεων και τον αντίκτυπο του γυναικείου management στην ανάπτυξη των εταιρειών και της κοινωνίας.
13-3-2017

Τα «φθηνά (δημιουργικά) μυαλά». Αναδημοσίευση άρθρου του κ. Κώστα Τσαούση από το protothema.gr

Κάνοντας ρεπορτάζ σε μέλη της αναδυόμενης startup σκηνής των Αθηνών, σε μια προσπάθεια να ορίσω τα χαρακτηριστικά της μετά Ε.Τ. ( εξαγορά Taxibeat) εποχής, «κόλλησα» σε μια έκφραση που μου είπαν οι 30ρηδες φίλοι μου: «Φθηνά (δημιουργικά) μυαλά». Πάνω εκεί στήριξα ένα ποστ που ανέβασα στο fb.
22-2-2017

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του Μέλλοντος και της Τεχνητής Νοημοσύνης

Είναι 35 χρονών, είναι Ελληνας, είναι Καθηγητής στο ΜΙΤ και το όνομά του έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν έλυσε ένα πρόβλημα (το γρίφο του Nash) που απασχολούσε τους επιστήμονες εξήντα χρόνια. Καλεσμένος από την "Στέγη" να μιλήσει για την Τεχνητή Νοημοσύνη, μάγεψε το κοινό με την περιήγησή του στο μέλλον.
10-2-2017

Πως καταπολεμήσαμε ψευδείς διαφημίσεις, ιστοσελίδες. Άρθρο του κ. Scott Spencer, Director of Product Management, Sustainable Ads

Ένα δωρεάν και ελεύθερο διαδίκτυο είναι ένας ζωτικός πόρος για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις σε όλο το κόσμο. Οι διαφημίσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στο να εξασφαλίσουν ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε ακριβείς, ποιοτικές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Αλλά οι ψευδείς διαφημίσεις μπορούν να καταστρέψουν την διαδικτυακή εμπειρία για όλους. Προωθούν παράνομα προϊόντα και μη ρεαλιστικές προσφορές. Μπορούν να ξεγελάσουν τους χρήστες ωθώντας τους να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες, καθώς και να μολύνουν συσκευές με κακόβουλο λογισμικό.
26-1-2017

Μοιραζόμαστε το μέλλον. Άρθρο του Travis Kalanick, Διευθύνοντος Συμβούλου της Uber

Πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Travis Kalanick, δημοσίευσε άρθρο του στο Business Today, αναφερόμενος στη νέα εποχή «διαμοιρασμού των μετακινήσεων» και τις θετικές αλλαγές που θα επιφέρει σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως το 2030, το ποσοστό των μετακινήσεων που θα πραγματοποιούνται μέσω εφαρμογών διαμοιρασμού αναμένεται να ανέλθει σε 25%. Σήμερα είναι μικρότερο από 4%.
20-1-2017

Ο Σνόουντεν και μια dream team ομιλητών...

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου το δίκτυο acTVism διοργάνωσε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ελευθερία & Δημοκρατία» στο...Μόναχο. Οι σημερινοί πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, η πιθανότητα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, η τρομοκρατία και η παρακολούθηση, η οικονομική κρίση, οι προσφυγικές ροές και οι περιβαλλοντικές καταστροφές είναι χαρακτηριστικά της εποχής μας.
17-1-2017

«Το ελληνικό χρέος είναι το ψέμα του αιώνα» λέει ο Πωλ Καζάριαν, Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής και σημαντικός ιδιώτης επενδυτής στην Ελλάδα

Eάν υπολογίσει κανείς σωστά το ελληνικό χρέος, το ύψος του δεν ανέρχεται στο 177%, αλλά το ανώτερο στο 71% του ελληνικού ΑΕΠ. Σύμφωνα με τον Καζαριάν ο υπολογισμός του χρέους θα πρέπει να γίνει λοιπόν όχι με βάση την ονομαστική του αξία, δηλαδή 312 δισ. ευρώ το 2015, αλλά με βάση την χρονική αξία των των υποχρεώσεων της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον Καζαριάν ο υπολογισμός του χρέους θα πρέπει να γίνει λοιπόν όχι με βάση την ονομαστική του αξία, δηλαδή 312 δισ. ευρώ το 2015, αλλά με βάση την χρονική αξία των των υποχρεώσεων της Ελλάδας.
2-12-2016

Θεόδωρος Φέσσας στο Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η δημιουργία πλούτου και όχι η διανομή του. Χρειαζόμαστε μια νέα κοινωνική συμφωνία μεταξύ μας»

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας μίλησε στο 27ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιείται με θέμα: «Greece and the Global Disruptive Environment», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Η παγκόσμια οικονομική κρίση προκάλεσε τεκτονικές αλλαγές στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, με αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση της αμφισβήτησης από πλατιά στρώματα της κοινωνίας που εναντιώθηκαν στις λεγόμενες «κατεστημένες πολιτικές και οικονομικές ελίτ». Την λαϊκή αυτή κατακραυγή εκμεταλλεύτηκαν αντισυμβατικοί πολιτικοί, είτε της Αριστεράς, είτε της Δεξιάς και διεκδίκησαν την εξουσία. Οι πολιτικοί αυτοί έθεσαν τα σωστά ερωτήματα, αλλά σταδιακά αποκαλύπτεται ότι δεν έχουν τις σωστές απαντήσεις.
28-11-2016
1 / 9