28/5/2020
Αγνωστες λεπτομέρειες της πολυσύνθετης και πολύπλοκης διαπραγμάτευσης της εξαγοράς της Forthnet από την United

Με βάση την εισαγωγή του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλου στην «Καθημερινή» αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Θέμα ημερών φέρεται να είναι η υπογραφή των συμβάσεων πώλησης των τραπεζικών δανείων ύψους 350 εκατ. ευρώ της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες στη United Group, αναφέρουν τραπεζικές πηγές στην «Κ». Το σενάριο αυτό επιβεβαιώνουν και πληροφορίες από το βρετανικό private equity BC Partners, μητρικό όμιλο της United».

Όμως …

Στην συνέχεια του λεπτομερούς ρεπορτάζ, που πρέπει να το διαβάσετε προσεκτικά πιέζοντας ΕΔΩ, αναφέρεται μία σειρά σημαντικών αιρέσεων και προβλημάτων που δίνουν την βάσιμη εντύπωση ότι για μία ακόμη φορά η «αέναη» διαπραγμάτευση των Τραπεζών με ενδιαφερόμενους επενδυτές για την Forthnet δεν είναι εύκολο να τελεσφορήσει και μάλιστα άμεσα.

Όπως και στην διαπραγμάτευση με την Alter Ego, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο θεωρείτο «οριστική» και «τελειωμένη», έτσι και τώρα η «οριστική» και «βέβαιη» συμφωνία των Τραπεζών με την United της BC Partners αντιμετωπίζει σειρά θεμάτων, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλου στην «Καθημερινή», που δεν φαίνεται ότι οι υπογραφές της συμφωνίας για την εξαγορά της Forthet είναι «θέμα ημερών», όπως ήθελαν να μας πείσουν σχεδόν όλα τα έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης από τα μέσα Απριλίου μέχρι και σήμερα τρείς ημέρες πριν την είσοδο του Ιουνίου .

Τέλος η Γενική Συνέλευση Ομολογιούχων της Forthnet με θέμα ημερήσιας διάταξης αποφάσισε ομόφωνα την σύντμηση της Περιόδου Μετατροπής από τριμηνιαία σε μηνιαία, κίνηση που από πολλούς ερμηνεύεται ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για την είσοδο της United στη Forthnet.