17/7/2019
Εικοσιοκτώ Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς αναλαμβάνουν σήμερα τα καθήκοντά τους. Ορκωμοσία των 300 νεοεκλεγέντων βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Εκλογή του Κώστα Τασούλα στη θέση του Προέδρου της Βουλής

Ξεκινά σήμερα η νέα κοινοβουλευτική περίοδος με την τελετή ορκωμοσίας των νέων βουλευτών. Τα ουσιαστικά τίθενται σε ημερήσια διάταξη από αύριο, με την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής που, όπως προτείνει η Ν.Δ. θα είναι ο Κώστας Τασούλας  και ο ΣΥΡΙΖΑ– των υπολοίπων μελών του προεδρείου στη συνέχεια, και από το απόγευμα του Σαββάτου με την έναρξη της τριήμερης διαδικασίας της ανάγνωσης και ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Εκτιμάτει ότι θα επιταχυνθεί η νομοθετική διαδικασία και η άσκηση πολιτικής, δεδομένου ότι όπως έχει δεσμευθεί προεκλογικά ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν άμεσα. Είναι στο πλαίσιο αυτό που άμεσα αναμένονται τα πρώτα νομοσχέδια στα οποία εκτιμάται πως θα υπάρχουν ρυθμίσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, ή και για υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις όπως για το πανεπιστημιακό άσυλο, ή και για τον εκλογικό νόμο.

ΕΔΩ η συνέχεια στο kathimerini.gr


Τους πρώτους 28 Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν από τις 17 Ιουλίου καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Πρόκειται για στελέχη που μαζί με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς θα κάνουν πράξη τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεύρυνση και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας με πρόσωπα που προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. Αυτό άλλωστε ήταν και ένα από τα κριτήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή τους. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πείρα τους στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνουν, και όχι προφανώς η κομματική τους προέλευση.

 Ε Δ Ω  οι 28 νέοι Γενικοί Γραμματείς