10/7/2019
Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Εσωτερικών: "Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων"Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών. Τον νέο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο καλωσόρισε η απερχόμενη υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απευθυνόμενη προς τον κ. Θεοδωρικάκο ανέφερε ότι
«παραλαμβάνετε ένα υπουργείο με μεγάλη παράδοση, ένα από τα πιο ιστορικά υπουργεία που έχουν να κάνουν με κρίσιμους φορείς του ελληνικού κράτους». Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι δρομολογήθηκαν θεσμικές μεταρρυθμίσεις όπως απαιτεί η σύγχρονη διοίκηση.  Σε αυτή τη νέα φάση για τη χώρα η δημόσια διοίκηση έχει κρίσιμο ρόλο, ωχ μοχλός για την ανασυγκρότηση και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Ο νέος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, ευχαρίστησε την κ. Ξενογιαννακοπουλου για την άριστη διαδικασία της τελετής και την ορθολογική -όπως είπε- παρουσία της δικής της απολογιστικής πορείας. Ο ίδιος απέφυγε να κάνει προγραμματικές αναφορές καθώς – όπως σημείωσε- θα το πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δε θα πραγματοποιηθούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Όλα όσα έχουν ακουστεί περί απολύσεων είναι απολύτως ψέματα», είπε χαρακτηριστικά  . . .

 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ  ΣΤΟ vima.gr