9/7/2019
Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. "Υπόθεση εθνικής ανάγκης η ψηφιοποίηση της χώρας", τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

...

Υπόθεση εθνικής ανάγκης είναι η ψηφιοποίηση της χώρας, όπως τόνισε ο νέος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά  την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον προκάτοχό του Νίκο Παππά λέγοντας χαρακτηριστικά «κηρύσσουμε ψηφιακό ανένδοτο» .

Στόχος και μεγάλο ζητούμενο για τη νέα κυβέρνηση είναι να κάνουν τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη και όπως είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης «και αυτό θα γίνει».

Ανακοίνωσε επίσης, τη δημιουργία τριών γραμματειών (ψηφιακής πολιτικής, πληροφοριακών συστημάτων και τηλεπικοινωνιών) και έθεσε ως στόχο η Ελλάδα σε τέσσερα χρόνια να φθάσει τον μέσο όρο της ΕΕ. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, επισήμανε επίσης, ότι στην χώρα μας υπάρχουν ταλέντα στην πληροφορική, με καλούς επιστήμονες και ικανούς επιχειρηματίες.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια προσωπική ιστορία την οποία παραθέτουμε όπως την διηγήθηκε:

«Όταν έφυγα για πρώτη φορά από την Ελλάδα, για να σπουδάσω στην Αμερική, πριν από την αναχώρησή μου ένα συγγενικό μου πρόσωπο μου έδωσε έναν φάκελο και μου ζήτησε να τον ανοίξω στο αεροπλάνο.

Μέσα στο φάκελο υπήρχε μόνο μια φωτογραφία, η οποία έδειχνε το συνονόματο παππού μου, τα τρία του αδέρφια και η μητέρα τους. Και πίσω έγραφε «Αρεόπολη 1934».

Στη φωτογραφία αυτή μπορούσε κανείς να δει την απόλυτη φτώχια. Τα μπαλωμένα ρούχα, τα παπούτσια – αλλά και το σπινθηροβόλο βλέμμα, το βλέμμα που έλαμπε. Και σκέφτηκα, τότε, την τεράστια απόσταση που είχε διανυθεί από εκείνον τον άνθρωπο στον συνονόματο εγγονό του. Μια απόσταση που διάνυσε σχεδόν ολόκληρη εκείνη η γενιά. Μέσα σε κατοχή, εμφύλιο, αστάθεια, δικτατορία, η γενιά των παππούδων και των γιαγιάδων μας έχτισαν την Ελλάδα. Την έχτισαν με μόχθο, κόπο, αξιοπρέπεια – αλλά και πολλά λάθη, με παραλείψεις, με αστοχίες. Αλλά, εν τέλει, μάτωσαν τα χέρια τους και την έχτισαν.

Τώρα ο πυρσός περνάει σε εμάς. Στα εγγόνια των εκείνων ξυπόλυτων παππούδων. Για να ξανακάνουμε το ίδιο, αλλιώς. Για να αποδείξουμε ότι μας έδωσαν πολλά περισσότερα από τα ονόματα και τα επώνυμα που κουβαλάμε. Για να δείξουμε ότι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο «μέταλλο» με εκείνους. Αντιπροσωπεύουμε τον ιδρώτα τους, τις επιλογές τους, τα λάθη τους. Αλλά πάνω από όλα αντιπροσωπεύουμε τις ελπίδες τους. Και γι’ αυτό, θα τα καταφέρουμε.»

Ακολούθησε η παράδοση-παραλαβή και για τα θέματα της Ενημέρωσης, με τον Λευτέρη Κρέτσο να παραδίδει συγκινημένος στο νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος τόνισε την μεγάλη σημασία της ενημέρωσης.

Στο έργο του υπουργείου Ψηφιακής, Πολιτικής αναφέρθηκε ο απερχόμενος υπουργός, Νίκος Παππάς, ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα ηγεσία και πρόσθεσε ότι θα ασκείται αντιπολίτευση με στόχο την προώθηση του έργου που διευκολύνει τη ζωή των πολιτών. «Ύστερα από τρία χρόνια ολοκληρώνουμε την παρουσία μας με αίσθημα ότι έχουν κάνει μεγάλα βήματα και έργο. Τώρα πια κανείς δεν ρωτά για το αν θα πρέπει να υπάρχει το υπουργείο. Από την αντιπολίτευση θα παροτρύνουμε να ισχυροποιηθεί το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Στόχος μας ήταν η δίκαιη ψηφιακή ανάπτυξη», τόνισε ο Νίκος Παππάς.