15/4/2019
Καθηλωμένα στο έδαφος και εκτός κάθε λειτουργίας και επιτήρησης συνεχίζουν να είναι τα UAV's - Unmaned Aerial Vehicle της Ελληνικής Αστυνομίας.

.

Το παρακάτω κείμενο είναι από χθεσινό ρεπορτάζ του  protothema.gr


Aγοράστηκαν το 2015 για περισσότερα από τρία εκατ. ευρώ, παρουσιάστηκαν επίσημα με καθυστέρηση δύο χρόνια αργότερα, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν πετάξει σε καμία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, αν και υπήρχαν περιπτώσεις που η χρήση τους ήταν επιβεβλημένη

Είναι τα έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Αστυνομίας UAV (Unmaned Aerial Vehicle), τα οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που τα κρατούν καθηλωμένα στη βάση τους στο Μαρκόπουλο.

Ούτε στη μεγάλη φωτιά στο Μάτι, ούτε στην επιτήρηση των συνόρων, ούτε καν στην απλή ρύθμιση της κυκλοφορίας στους μεγάλους οδικούς άξονες μπόρεσαν να χρησιμοποιηθούν με αποτέλεσμα το αρχηγείο να έχει συστήσει ειδική επιτροπή με αποκλειστικό αντικείμενο τη διερεύνηση του συγκεκριμένου θέματος.

Πληροφορίες δε, αναφέρουν πως σε πολλές περιπτώσεις αρκετά από αυτά κατά την προσπάθεια εκπαιδευτικών πτήσεων έπεσαν καθώς όπως λένε ειδικοί απαιτείται αναβάθμιση στους κινητήρες, τις πυξίδες ακόμη και στα συστήματα πλοήγησης. Όπως λένε “πηγές” της Αστυνομίας, τα συγκεκριμένα drones, θα μπορούσαν να προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες καθώς έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν εικόνα υψηλής ευκρίνειας ακόμα και τη νύχτα σε πραγματικό χρόνο με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για περιπολίες στη φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες και σε περιπτώσεις καταδιώξεων και μεγάλων επιχειρήσεων από τον Μάιο του 2017 που επίσημα παρουσιάστηκαν.

 Ε  Δ  Ω    η συνέχεια του ρεπορταζ του protothema.gr


Στην διπλανή στήλη παρουσιάζονται οι αναφορές
για το ίδιο θέμα από το  ictplus.gr  στις 27 Αυγούστου 2018