22/3/2019
Επτά Διακρίσεις Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα απονεμηθούν στο 9ο e-Government Forum σε Φορείς και προσωπικότητες της ελληνικής αγοράς ΤΠΕ/ICT

Η απονομή των περσινών Διακρίσεων e-Government Awards 2018 πραγματοποιήθηκλε σε μία κατάμεστη αίθουσα. Την τελετή  απονομής τίμησε ο κ. Βασίλης Ανδρονόπουλος, Ειδικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο οποίος πραγματοποίησε και την έναρξη των εργασιών 8ου Συνεδρίου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Kατά την διάρκεια του 9ου Συνεδρίου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-Government Forum, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στο Ξενοδοχείο Titania με κύριο θεματικό άξονα: «Ο Ψηφιακός και Διοικητικός Μετασχηματισμός του Δημοσίου Τομέα μπροστά στις απαιτήσεις της Οικονομίας και της Κοινωνίας των Πολιτών», θα απονεμηθούν οι Διακρίσεις e-Gov Awards σε φορείς, εταιρείες και προσωπικότητες των ΤΠΕ

Τα βραβεία και οι διακρίσεις θα απονεμηθούν εξής Φορείς και πρόσωπα τηςαγοράς Πληροφορικής :

  • Στον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) για τον επιτυχή σχεδιασμό, υλοποίηση, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία της Γνωσιακής Βάσης Υπηρεσιών και Διαδικασιών Δημοσίου Τομέα diadikasies.gr στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τη διάκριση θα παραλάβει ο Καθηγητής κ. Διομήδης Σπινέλλης, Πρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών.  
  •  Στη Γενική Διεύθυνση Υποδομών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Γενική Διεύθυνση Υπολογιστικών Υποδομών Κυβερνητικού Νέφους (G-CLOUD) για τον επιτυχή σχεδιασμό, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία της υποστήριξης ψηφιακών εφαρμογών και λειτουργιών Δημοσίων Υπηρεσιών και Φορέων στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τη διάκριση θα παραλάβει ο Δρ. Αρης Μελετίου, Γενικός Διευθυντής Υποδομών Πληροφορικής της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.
  • Στον Αντώνη Στρίκη, Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Υπολογιστικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών για την πολυετή θητεία του στη διαρκή τεχνολογική εξέλιξη των υπολογιστικών υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων από τα κεντρικά συστήματα (main frames) στην εποχή του υπολογιστικού νέφους (cloud) και στις κινητές εφαρμογές (mobile applications)
  • Στη Διοίκηση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης για τον επιτυχή σχεδιασμό, υλοποίηση, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία της εφαρμογής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης “Paperless Συλλογικά Όργανα Τοπικής Αυτοδιοίκησης” για τις ψηφιακές ανάγκες υποστήριξης υπηρεσιών προς τον πολίτη, υπηρεσιακών και γραμματειακών αναγκών. Τη διάκριση θα παραλάβει ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης. 
  • Στην ΟnLine Data για τον επιτυχή σχεδιασμό, υλοποίηση, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας “LOTify”, για την ιχνηλασιμότητα των αλκοολούχων ποτών, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Παραγωγών και Εταιριών Διακίνησης Αλκοολούχων Ποτών και την Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδας. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αξιοποιηθεί πιλοτικά από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. Τη διάκριση θα παραλάβει ο κ. Νίκος Ροδόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data
  • Στoν Παντελή Τζωρτζάκη για την αποτελεσματική συμβολή του στην δημιουργία θεσμικού πλαισίου και συνθηκών ανάπτυξης στην ελληνική αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και  Ψηφιακών Επικοινωνιών, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην πολιτική του πορεία.
  • Στoν Μάρκο Βουτσίνο, για την πολυετή επαγγελματική θητεία του στην ελληνική αγορά Συστημάτων Πληροφορικής και στον σχεδιασμό, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία Ολοκληρωμένων Συστημάτων Πληροφορικής στο Δημόσιο Τομέα.