6/2/2019
Νέους Γενικούς Διευθυντές Επικοινωνίας και Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ όρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στις 16 Μαρτίου 2019 αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι Γενικοί Διευθυντές Επικοινωνίας και Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ, που όρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε τον σημερινό αναπληρωτή γενικό γραμματέα Pia Ahrenkilde Hansen ως γενικό διευθυντή της υπηρεσίας επικοινωνίας της (ΓΔ Επικοινωνίας). Ο κ. Timo Pesonen, ο σημερινός Γενικός Διευθυντής της ΓΔ Επικοινωνίας, θα είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΓΔ GROW) από την 1η Μαρτίου 2019. Θα λάβει τη θέση του Lowri Evans, ο οποίος θα αποσυρθεί από την 1η Μάρτιος.

Η κ. Ahrenkilde Hansen είναι Δανός υπήκοος η οποία, ως ένας από τους τρεις αναπληρωτές γενικούς γραμματείς, είναι επί του παρόντος η επικεφαλής της επιχείρησης της Επιτροπής. Έλαβε την θέση της στην Επιτροπή το 1995 και πέρασε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα της στην επικοινωνία σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της, μεταξύ άλλων ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τους Προέδρους Prodi και Barroso (από το 1999-2009). Ήταν ο κύριος εκπρόσωπος της Επιτροπής από το 2009 έως το 2014, πριν αναλάβει την ευθύνη των αντιπροσωπειών της Επιτροπής στα κράτη μέλη, ως διευθυντής της ΓΔ Επικοινωνίας από το 2014 έως το 2018. Αυτή η εκτεταμένη εμπειρία, σε συνδυασμό με την τρέχουσα εταιρική και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, υψηλές διαχειριστικές ευθύνες την κάνουν ιδανική για τη νέα της ανάθεση.

Ο κ. Timo Pesonen, φινλανδός υπήκοος, είναι ο σημερινός Γενικός Διευθυντής της ΓΔ Επικοινωνίας με σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία τόσο εντός όσο και εκτός της Επιτροπής. Πριν από τη διοργάνωση της ΓΔ Επικοινωνίας από το 2015 και μετά, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ήταν ο κ. Olli Rehn, όταν ο τελευταίος ήταν αντιπρόεδρος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις και το ευρώ μεταξύ 2010 και 2014 και ο Επίτροπος για τη διεύρυνση από το 2004 έως το 2009 αντίστοιχα. Διετέλεσε επίσης επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στο Ελσίνκι από το 2003 έως το 2004. Εκπρόσωπος για τον πρώην Επίτροπο Erkki Liikanen και, από το 1997 έως το 2002, Ειδικός Σύμβουλος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις στον τότε πρωθυπουργό της Φινλανδίας κ. Paavo Lipponen. Ως εκ τούτου, θα προσφέρει άφθονη εμπειρία στη χάραξη πολιτικής, τη διαχείριση και την επικοινωνία στη νέα του δουλειά.

Τέλος, η Επιτροπή ευχαρίστησε τον κ. Lowri Evans, τον σημερινό γενικό διευθυντή της υπηρεσίας Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ που θα αποσυρθεί από την Επιτροπή από την 1η Μαρτίου, για τις περισσότερες από τρεις δεκαετίες διακεκριμένης και αφοσιωμένης υπηρεσίας σε πολλές θέσεις μεγάλη ευθύνη. Αφού προσχώρησε στην Επιτροπή το 1983, ανέλαβε καθήκοντα υπαλλήλου της ΓΔ Ανταγωνισμού καθ 'όλη τη διάρκεια της θητείας του αναπληρωτή γενικού διευθυντή, πριν υπηρετήσει ως γενικός διευθυντής στο τμήμα αλιείας και θαλάσσιων υποθέσεων και από το 2015 στην τρέχουσα λειτουργία.