4/5/2007
Netvolution-ATCOM: Eνιαία διαχείριση περιεχομένου

Oλες οι δυνατότητες του Internet είναι πλέον διαθέσιμες στον υπολογιστή και στο κινητό μας, χάρη στο προϊόν Netvolution της Atcom! Για εφαρμογές e-commerce, m-commerce, mobile games, ERP integrated web applications, e-gov portals ή m-portals, η τεχνογνωσία της Atcom, εγγυάται βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η Atcom με σημαντική τεχνογνωσία και διαρκή επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της, διαθέτει ένα πρωτοποριακό προϊόν και ένα περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών που υποστηρίζουν τη χρήση του Internet και στις φορητές συσκευές. Μια από τις πιο απαιτητικές περιοχές στο σύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον του Internet είναι ανάπτυξη εφαρμογών για υπηρεσίες που συνδυάζουν το web με τις φορητές-hand held-συσκευές. Οι εφαρμογές δυναμικής διαχείρισης περιεχομένου, e-υπηρεσιών, e-commerce και m-commerce αποτελούν μέρος της εκρηκτικής εξέλιξης νέων σεναρίων χρήσης του Internet, που υπερνικούν τους περιορισμούς των web εφαρμογών, όσον αφορά στις εξατομικευμένες δραστηριότητες που εξαρτώνται από την χρήση υπολογιστών, τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και για τις επιχειρήσεις.

Tα "must" της διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου

Το Netvolution, η πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου της Atcom, αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο ολοκληρωμένη πρόταση στην ελληνική αγορά. Πέρα από τα δοκιμασμένα πλεονεκτήματά της στο περιβάλλον του «κλασικού» Internet, το Netvolution συγκεντρώνει όλα εκείνα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν βέλτιστη λύση και στον χώρο του mobile Internet:

Ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου σε περιβάλλον web (Internet, intranet, extranet) και mobile
Σήμερα, το ίδιο περιεχόμενο ή, συχνά, ακόμα και οι ίδιες εφαρμογές, απαιτείται να είναι προσβάσιμα σε πολλαπλά μέσα. Για παράδειγμα, η διαδικασία της online παραγγελιοληψίας μπορεί να υλοποιείται τόσο από ένα PC, όσο και και μέσω μιας συσκευής κινητού τηλεφώνου ή PDA. Είναι πλέον σαφής η ανάγκη για συστήματα διαχείρισης περιεχομένου που μπορούν να εξυπηρετήσουν όλα αυτά τα μέσα, με κοινή φιλοσοφία χρήσης. Οι σύγχρονες επιχειρήσεις απαιτούν μία ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου, η οποία θα είναι ικανή, σήμερα αλλά και σε βάθος χρόνου, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σε πολλαπλά μέσα. Αυτή ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει το Netvolution, η πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου της Atcom-και αυτή είναι άλλωστε η λογική με την οποία εξελίχθηκε.

Διασυνδεσιμότητα με εξωτερικά συστήματα
Πολλές εφαρμογές, κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με ηλεκτρονικές συναλλαγές (αγορές / παραγγελίες) ή με online ενέργειες CRM ή booking (π.χ. travel portals) απαιτούν διασύνδεση με τα αντίστοιχα εξωτερικά συστήματα. Μια πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνήσει και να συνδεθεί με τέτοια εξωτερικά συστήματα.

Δυνατότητα Αναβάθμισης και Επέκτασης
Η έννοια «προϊόν λογισμικού» είναι αλληλένδετη με την τυποποίηση και τις πολλαπλά δοκιμασμένες εφαρμογές. Ιδιαίτερα στην περίπτωση κρίσιμων εφαρμογών ηλεκτρονικών συναλλαγών, είναι σαφές πως απαιτείται ένα προϊόν που εγγυάται απρόσκοπτη λειτουργία, έχει δοκιμαστεί σε πολλές αντίστοιχες εγκαταστάσεις, έχει περάσει τις «παιδικές ασθένειες» έχει ολοκληρωθεί και εξελίσσεται συνεχώς. Η αξιοπιστία λοιπόν μπορεί να προέρθει από ένα «προϊόν» και όχι από «custom» λύσεις, οι οποίες «δοκιμάζονται» κάθε φορά στην εκάστοτε εγκατάσταση με όλο το ρίσκο που αυτό συνεπάγεται. Εξίσου σημαντική είναι και η δυνατότητα επέκτασης του συστήματος – με δυο λόγια, η εύκολη προσθήκη λειτουργιών και εφαρμογών τη στιγμή που το χρειάζεται ο πελάτης. Σαφώς και υπάρχουν τα «μεγαθήρια» εργαλεία διαχείρισης περιεχομένου-το θέμα όμως είναι τι πραγματικά έχει ανάγκη μια επιχείρηση. Η modular αρχιτεκτονική διασφαλίζει ακριβώς αυτό: Πληρώνεις σήμερα γι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι, ενώ οι μελλοντικές σου ανάγκες μπορούν να καλυφθούν γρήγορα και με χαμηλό κόστος.

Πλατφόρμα ανάπτυξης
Η λογική εξέλιξης του Netvolution είναι η ταυτόχρονη συνύπαρξη εργαλείου διαχείρισης περιεχομένου και πλατφόρμας ανάπτυξης σε ένα «προϊόν». Αυτό προέκυψε από την ανάγκη των μεγάλων πελατών μας να μπορούν να συνεχίζουν να αναπτύσσουν και να εξελίσσουν τις εφαρμογές που «κτίστηκαν» με βάση το Netvolution, αξιοποιώντας τα δικά τους developmentteams.

Εμφαση στην ανάπτυξη του "mobile Internet"
Οι εφαρμογές στα κινητά μας τηλέφωνα συνεχώς εξελίσσονται-από τα πιο απλά mobile sites, έως τις πιο σύνθετες εφαρμογές ηλεκτρονικών συναλλαγών. Επιπλέον, οι ίδιες οι συσκευές των κινητών βελτιώνονται συνεχώς, καλλιεργώντας έτσι το έδαφος για νέες προηγμένες εφαρμογές-τεχνολογικά, επιχειρηματικά, αλλά και σε επίπεδο marketing. Eίναι σαφές ότι ο νέος αυτός κόσμος των κινητών έχει ανάγκη από μια εξελιγμένη πλατφόρμα, η οποία, εκτός από τα χαρακτηριστικά διαχείρισης περιεχομένου και εφαρμογών, θα ενσωματώνει και το βασικότερο όλων: τον έλεγχο συμβατότητας και την ενσωμάτωση των συνεχώς προστιθέμενων νέων συσκευών.

Η εξέλιξη

Η επόμενη έκδοση της πλατφόρμας Netvolution θα είναι διαθέσιμη το τρίτο τρίμηνο του 2007. Ενσωματώνοντας το σύνολο των αλλαγών και εξελίξεων μέσα από την εμπειρία των προηγούμενων ετών, η νέα έκδοση έχει υλοποιηθεί στο σύγχρονο προγραμματιστικό περιβάλλον .Net της Microsoft και αποτελεί μια πλατφόρμα που σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες της ελληνικής αλλά και διεθνούς αγοράς λαμβάνοντας υπόψη όλα τα νεότερα διεθνή πρότυπα. Η φιλοδοξία της Atcom είναι η επέκταση της χρήσης της πλατφόρμας και εκτός ελληνικών συνόρων, κάτι που έχει ήδη συμβεί και στις προηγούμενες εκδόσεις.