12/10/2007
Τους ξέρετε τους . . . Grecians; ! ; ! ; !

Τους Grecians τους ξέρετε;
Οχι;!!!
Μα γιατί;

Grecians, σύμφωνα με παλαιότερη ρήση του Πλανητάρχη Μπους, είναι οι ιθαγενείς κάτοικοι αυτής της χώρας. Όταν κατάφερε και το είπε ο πλανητάρχης σε μία κορυφαία στιγμή επίδειξης των εγκυκλοπαιδικών γνώσεών του, έγινε ένα κακό, μια ταραχή, ένα πάνω-κάτω, ένα ταράκουλο στη χώρα όλη.

Γενικά ενοχληθήκαμε σφόδρα ως χώρα καθώς αντιμετωπιστήκαμε ως «εξωγήινοι» από τον Πλανητάρχη. Κάτι σαν τα Gremlins και ούτε. Όμως αντί να του στείλουμε κανένα βιβλίο Γεωγραφίας της α! Δημοτικού Σχολείου του Αρκανσω (εκεί εκλεγόταν ο έτερος Πλανητάρχης Κλίντον) μπας και το σώσουμε το παληκάρι, το ρίξαμε στα διαβήματα.

Τώρα γιατί σας τα λέω αυτά.

Λέω την άλλη φορά που θα μας έρθει η κυρά Βίβιαν η Ρέντινγκ, ας την προσκαλέσει κάποιος για μία βόλτα στα πέριξ (ο σύζυγός της είναι Ελληνας) και ας της θυμίσει μερικά αρχαία «φωνήεντα» όπως το «κρείττον το σιγάν του λαλείν» (ή «κρύβε λόγια» σε ελεύθερη απόδοση), γιατί αυτά που ακούσαμε στη χθεσινή συνέντευξή της μας στεναχώρησαν.

Επειδή εδώ δεν κατοικούν Grecians, αλλά διαφορετικοί ιθαγενείς, μπορούμε να πούμε ότι η όλη υπόθεση του «λειτουργικού διαχωρισμού» μάλλον δεν της βγαίνει.

Πολύ στο «ναι μεν, αλλά» τόριξε η κυρά Βίβιαν. Οσοι την παρακολουθούν, ως Επίτροπο βεβαίως, βεβαίως, θα διαπίστωσαν ότι το γενικότερο (τηλεπικοινωνιακό) στρίμωγμα που της έχουν κάνει από τις άλλες Επιτροπές και από μερικούς «εθνικούς πρωταθλητές» την έχουν βγάλει από τα νερά της.

Γιατί το να κόπτεσαι υπέρ του «λειτουργικού διαχωρισμού» και της Υπερ Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Αρχής και να πετάς μπαλάκι της πιθανής εφαρμογής στις Εθνικές Αρχές, κομματάκι «σόλικο» μας φαίνεται.

Μάλλον δεν είναι σωστό να αφήσεις μόνο του τον Νικήτα τον Αλεξανδρίδη να εφαρμόσει «λειτουργικό διαχωρισμό» στους Grecians. Ετσι δεν είναι;

Αν καλοδείτε και τη λεπτομέρεια ότι στην Ελλάδα οι μεγάλοι της κινητής δεν έχουν ασχοληθεί καν με το θέμα, αλλά μόνο οι εναλλακτικοί, κάτι λέει αυτό.

Το συμπέρασμα δικό σας.