27/9/2010
Στις 5 και 6 Οκτωβρίου διεξάγεται το 12o GREEK ICT FORUM με βασικούς θεματικούς άξονες τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον Δημόσιο Τομέα και στις Ψηφιακές Πόλεις.

Με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία των υπουργείων που υλοποιούν σημαντικά έργα ψηφιακών υπηρεσιών, τις επιχειρήσεις και τους φορείς της αγοράς των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) διεξάγεται στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου το 12ο Greek ICT Forum. Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβερνητική, η αγορά ΤΠΕ βρίσκεται μπροστά στην αντιμετώπιση οδυνηρών προβλημάτων ύφεσης καθώς τα ελάχιστα έργα και υπηρεσίες δεν μπορούν να συντηρήσουν μία αναιμική έστω θετική πορεία. Οι εταιρείες ΤΠΕ έχουν στρέψει την προσοχή τους στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, στο οποίο το Ε.Π της «Ψηφιακής Σύγκλισης» μπορεί να δημιουργήσει θετικές προϋποθέσεις για την σταδιακή αναστροφή του σημερινού κλίματος.

Οι Σύνεδροι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν από τους καθ΄ ύλην αρμοδίους σημαντικα όπως :
* ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, Καθηγητής κ. Διομήδης Σπινέλης  
* ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών Καθηγητής κ. Σωκράτης Κάτσικας,
* ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακής Σχεδιασμού Δρ. Αντώνης Μαρκόπουλος,
* ο Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Καθηγητής κ. Στέφανος Γκρίτζαλης
σημαντικές παραμέτρους στρατηγικών υλοποίησης έργων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Παράλληλα άλλοι σημαντικοί Ομιλητές θα παρουσιάσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα των στρατηγικών και πολιτικών κινήσεων που έχουν ή θα ξεκινήσουν άμεσα να υλοποιούνται στο πλαίσιο της υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Παράλληλα σημαντικοί ομιλητές από τις μεγαλύτερες εταιρείες Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα παρουσιάσουν τις τεχνολογικές στρατηγικές και επιλογές τους σε σημαντικούς κα ανερχόμενους κλάδους των Ψηφιακών Τεχνολογιών.

Για να δείτε τα Προγράμματα των δύο από τις τέσσερις θεματικές ενότητες 
του 12ου Greek ICT Forum για την

Α) Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Δημόσια Διοίκηση,
πιέστε ΕΔΩ

και
Β) Oι υπηρεσίες ΤΠΕ στις "Ψηφιακές Πόλεις" και
στην υλοποίηση του «Καλλικράτη» 
πιέστε ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΠΙΕΣΤΕ
ΕΔΩ