ICT plus
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

INFO & TELECOM MARKET

19/6/2007
Πρόταση της Symantec για τα «Endpoints»

H Symantec Corp. κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα υλοποιώντας μέρος του οράματος της για το Security 2.0, παρουσιάζοντας τις νέες λύσεις ασφαλείας Symantec Endpoint Protection 11.0 και Symantec Network Access Control 11.0.  Το Symantec Endpoint Protection - η νέα τόσο σημαντική λύση που έρχεται να προστεθεί στην κορυφαία, εδώ και χρόνια, σειρά επιχειρησιακών προϊόντων προστασίας από ιούς,  συνδυάζει τη λύση Symantec AntiVirus με ενισχυμένη προστασία από απειλές, σε έναν agent παρέχοντας μοναδική άμυνα απέναντι σε malware που απειλούν laptops, desktops και servers. H δοκιμαστική έκδοση της λύσης Symantec Endpoint Protection είναι διαθέσιμη στο www.symantec.com/endpointsecurity

Με στόχο την προστασία των πελατών τόσο απέναντι στις σημερινές όσο και στις μελλοντικές απειλές, το Symantec Endpoint Protection περιλαμβάνει προληπτικές τεχνολογίες που αυτόματα αναλύουν τις συμπεριφορές εφαρμογών και την επικοινωνία ανάμεσα στα δίκτυα για να εντοπίσουν και να εμποδίσουν αποτελεσματικά τις επιθέσεις. Οι πελάτες προμηθεύονται ενσωματωμένα antivirus, antispyware, firewall, host-based και network-based intrusion prevention solutions (IPS), και έλεγχο εφαρμογών και περιφερειακών συσκευών σε μια μόνο λύση που είναι εύκολη τόσο στην εγκατάσταση όσο και στη χρήση.

Το Symantec Endpoint Protection μειώνει τα λειτουργικά κόστη που σχετίζονται με τη διαχείριση πολλών διαφορετικών προϊόντων ασφαλείας endpoints, συγκεντρώνοντας μαζί τις βραβευμένες τεχνολογίες των Symantec, Sygate, Whole Security και Veritas.  Έτσι προσφέρει λειτουργική αποδοτικότητα και δίνει στους πελάτες μία από τις κορυφαίες, και ταυτόχρονα πλήρως ενσωματωμένες λύσεις που λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες και υποστηρίζεται από έναν πάροχο λογισμικού (δηλ. τη Symantec). Επιπλέον, υποστηρίζεται από το Global Intelligence Network της Symantec με οκτώ Symantec Security Response Centers, τέσσερα Symantec Security Operations Centers, 120 εκατομμύρια συστήματα και περισσότερους από 40,000 αισθητήρες που χρησιμοποιούνται σε 180 χώρες.

«Το Symantec Endpoint Protection βοηθά τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν εύκολα μια πιο αποτελεσματική πολυεπίπεδη λύση ασφαλείας και επεκτείνει τη δύναμη του antivirus για να αντιμετωπίσει το σημερινό τοπίο εξελιγμένων απειλών» είπε ο Tom Kendra, group president, Security and Data Management, Symantec. «Ανεβάζει τον πήχη για την ασφάλεια των endpoints, μειώνοντας  τα κόστη, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την ασφάλεια και να νιώθουν αυτοπεποίθηση αφού τόσο τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης όσο και η ίδια η λειτουργία της προστατεύονται».
 
Το Symantec Endpoint Protection είναι το μόνο προϊόν που προσφέρει το πλεονέκτημα των βασικών τεχνολογιών ασφαλείας (antivirus, antispyware, desktop firewall, intrusion prevention και device control) μέσω ενός ολοκληρωμένου agent και μίας κονσόλας διαχείρισης. Το Symantec Endpoint Protection περιλαμβάνει τη νέα απλοποιημένη κονσόλα διαχείρισης, τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του Network Access Control (NAC) και ένα εύρος εκπαιδευτικών προσφορών και τεχνικής υποστήριξης που επιτρέπουν την γρήγορη υλοποίηση του σε συνεργάτες και πελάτες.

Η Symantec παρουσίασε επίσης και μια νέα έκδοση του προϊόντος της Symantec Network Access Control. Το Symantec Network Access Control 11.0 μπορεί, προαιρετικά, να ενοποιηθεί με το Symantec Endpoint Protection και να βοηθήσει τους πελάτες στον εντοπισμό και την αξιολόγηση της κατάστασης των endpoints, στην παροχή της κατάλληλης πρόσβασης στο δίκτυο και στην ενεργοποίηση διορθωτικών ενεργειών εξασφαλίζοντας έτσι ότι οι πολιτικές και τα πρότυπα ασφαλείας τηρούνται. Τόσο το Symantec Endpoint Protection όσο και η νέα έκδοση του Symantec Network Access Control αναμένεται να είναι διαθέσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο, το Σεπτέμβριο.

Ο Brian Rosario, vice president, support systems manager της BankUnited, της μεγαλύτερης τράπεζας με έδρα τη Florida, προσέθεσε ότι, «η BankUnited έχει ως προτεραιότητα να χρησιμοποιεί τα πιο εξελιγμένα, πολυεπίπεδα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσει τα εξαιρετικά ευαίσθητα οικονομικά δεδομένα των πελατών της. Η Symantec καταλαβαίνει πως η ασφάλεια είναι κάτι παραπάνω από το antivirus και μας βοηθά να εξασφαλίσουμε την προστασία και διαθεσιμότητα των κρίσιμων για την επιχείρηση συστημάτων και να προστατεύσουμε την ακεραιότητα των στοιχείων των πελατών μας. Το γεγονός ότι το Symantec Endpoint Protection μπορεί να χρησιμοποιηθεί, να διαχειριστεί και να συντηρηθεί από ένα μόνο σημείο για τα 81 γραφεία μας, είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εταιρεία μας.»

Ενίσχυση της Ασφάλειας των Endpoints

Το Symantec Endpoint Protection σχεδιάστηκε από την αρχή για να εξασφαλίσει μια πραγματικά ενοποιημένη λύση για τους πελάτες, παρέχοντας την πιο ευρεία και πιο δυνατή προστασία των endpoints. Αυτή η λύση είναι φιλική προς τους πόρους συστήματος, μειώνοντας τις απαιτήσεις μνήμης πάνω από 80%. Η λύση συνδυάζει το antivirus με βάση «υπογραφές» (signature-based) με νέα προληπτική τεχνολογία που εντοπίζει τις απειλές ώστε να παρέχει προστασία τόσο από παραδοσιακές, όσο και από νεο-εμφανιζόμενες απειλές. Περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Ενισχυμένες τεχνολογίες antivirus και anti-spyware - προσφέρει καλύτερο εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού (malware) σε πραγματικό χρόνο, μπλοκάρισμα και επιδιόρθωση. Συνδυάζει βελτιωμένη επίδοση, ένα νέο interface για τον client και νέα τεχνολογία deep-scanning από τη Veritas για να βρίσκει και να αφαιρεί τα rootkits.
  • Νέα προληπτική προστασία από απειλές - προστατεύει ενάντια σε άγνωστες ( zero-day) απειλές χρησιμοποιώντας ανίχνευση απειλών με βάση πρότυπα συμπεριφοράς (behavioral-based scanning) .Ελέγχοντας και τις καλές και τις κακές συμπεριφορές, οι αλγόριθμοι μειώνουν σημαντικά τα ποσοστά των λανθασμένων ενδείξεων (falsepositives). Επίσης, περιλαμβάνει τη μοναδική τεχνολογία Proactive Threat Scan της Whole Security που εντοπίζει το κακόβουλο λογισμικό χωρίς "υπογραφές" (signatures) προλαμβάνοντας έτσι τις επιθέσεις πριν αυτές συμβούν. Ο έλεγχος περιφερειακών συσκευών επιτρέπει στους χρήστες να περιορίσουν την πρόσβαση σε συσκευές (USB memory keys, back-updrives) ανάλογα με τις υπάρχουσες πολιτικές ασφαλείας, μειώνοντας τον κίνδυνο για διαρροή δεδομένων.
  • Νέα προστασία από απειλές δικτύου - ενσωματώνει το Generic Exploit Blocking (GEB), χρησιμοποιώντας τη μοναδική τεχνολογία πρόληψης εισβολών (IPS) για τρωτά σημεία ("vulner abilities"). Επειδή αυτή η IPS τεχνολογία είναι ενσωματωμένη σε επίπεδο δικτύου, το κακόβουλο λογισμικό εμποδίζεται πριν εισέλθει στο σύστημα. Αντίθετα από τις παραδοσιακές IPS τεχνολογίες, το GEBμπλοκάρει όλες απειλές που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα νέα τρωτά σημεία βελτιστοποιώντας έτσι τον εντοπισμό και την ταχεία επιδιόρθωση. Επίσης προσφέρει ένα νέο firewallπου βασίζεται σε κανόνες ("rules-based") που αποκτήθηκε από την Sygate. Το firewall προσαρμόζει δυναμικά τις ρυθμίσεις των διαφόρων ports για να μπλοκάρει τις απειλές έτσι ώστε να μην εξαπλωθούν και εντοπίζει τόσο τα κρυπτογραφημένα όσο και τα καθαρά κείμενα που κυκλοφορούν στο δίκτυο.

Απλοποίηση και Επέκταση
Καθώς η ομάδα χρηστών που έχει πρόσβαση στους επιχειρησιακούς πόρους διευρύνεται, η ανάγκη για ασφάλεια των τερματικών συσκευών (endpoints) και συμμόρφωση με τις πολιτικές ασφαλείας είναι πλέον αλληλένδετες. Το Symantec Endpoint Protection είναι έτοιμο προς χρήση και έχει τη δυνατότητα άμεσης ενσωμάτωσης της τεχνολογίας Network Access Control (NAC). Ενσωματώνοντας το NAC και την ασφάλεια σε ένα μόνο agent, η Symantec επιτρέπει στους πελάτες να εγκαταστήσουν το Symantec NAC πιο γρήγορα και πιο εύκολα, προσφέροντας ουσιαστική λειτουργική αποδοτικότητα αφού παρέχει ένα πρόγραμμα λογισμικού, με ενημερώσεις πολιτικών ασφαλείας, ενοποιημένες αναφορές καθώς και ενοποιημένη αδειοδότηση και συντήρηση..

«Οι εταιρείες θέλουν να μειώσουν τα κόστη που σχετίζονται με την προστασία του επιχειρησιακού περιβάλλοντος και της συμμόρφωσης με κανόνες και πολιτικές,» είπε ο Andrew Jaquith, senior analyst, Yankee Group. «Συνδυάζοντας συμμόρφωση, πρόσβαση στο δίκτυο και προστασία από απειλές σε έναν μόνο agent, προϊόντα όπως το Symantec Endpoint Protection μειώνουν την πολυπλοκότητα και απλοποιούν τη δουλειά που πρέπει να κάνει το τμήμα Πληροφορικής».

Άδειες και Διαθεσιμότητα
Το Symantec Endpoint Protection 11.0 και το Symantec Network Access Control 11.0 αναμένονται να είναι διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο μέσω του παγκόσμιου δικτύου μεταπωλητών της Symantec. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και για να προμηθευτείτε τη δοκιμαστική έκδοση (public beta) του Symantec Endpoint Protection, επισκεφθείτε το: www.symantec.com/endpointsecurity.

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 625 επόμενη > τελευταία >>