ICT plus
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

PRESS BOX

16/11/2009
H Cyberoam κυκλοφορεί λύση προστασίας δεδομένων για τερματικά δικτύου

Η εταιρεία Cyberoam, που διαθέτει τις πολυβραβευμένες λύσεις  Identity-based Unified Threat Management, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της σουίτας End Point Data Protection, η οποία είναι σε θέση να προστατεύει και να διαχειρίζεται εταιρικά δεδομένα και πόρους. Η συγκεκριμένη σουίτα επεκτείνει τις λύσεις προστασίας της Cyberoam από τα gateways στους τελικούς χρήστες, παγιώνοντας τη θέση της ως ένας ολοκληρωμένος πάροχος λύσεων ασφαλείας.

Η εκτεταμένη χρήση αφαιρούμενων μέσων αποθήκευσης και λογισμικών διαμοιρασμού αρχείων, καθιστά τα τερματικά σημεία ενός δικτύου ως τις πιο ευαίσθητες περιοχές. Μάλιστα, διάφορες έρευνες καταδεικνύουν ότι εκεί ακριβώς λαμβάνει χώρα το 50% της απώλειας δεδομένων. Επίσης, σύμφωνα με μια μελέτη του Ινστιτούτου Ponemon, το αποτέλεσμα της απώλειας των εταιρικών δεδομένων για μια επιχείρηση μεταφράζεται σε ένα μέσο συνολικό κόστος της τάξεως των 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων, το 65% του οποίου αφορά απώλεια εργασιών της εταιρείας.

Επομένως, η προστασία δεδομένων σε επίπεδο τερματικού, δηλαδή ουσιαστικά του τελικού χρήστη ενός δικτύου, θεωρείται όλο και πιο πολύ, ως το κρίσιμο βήμα στην αποτροπή της απώλειας δεδομένων, αλλά και στην άμεση απόδοση επί της επένδυσης της εταιρείας.

Η σουίτα End Point Data Protection της Cyberoam, έρχεται να γεμίσει το κενό για μια εξειδικευμένη λύση ασφάλειας, σε ένα χώρο όπου οι διαθέσιμες εφαρμογές είναι υπερτιμημένες και στοχεύουν περισσότερο στο επιχειρηματικό τμήμα της αγοράς. Υποστηρίζοντας έως 3.000 χρήστες, η Cyberoam καλύπτει επαρκώς και τις ανάγκες της μικρομεσαίας επιχείρησης, αλλά και τους μεγάλους οργανισμούς.

Ο Harish Chib, Αντιπρόεδρος του τμήματος New Business Development της Cyberoam αναφέρει: «Οι μικτές επιθέσεις, δεν ξεχωρίζουν τα gateways από τις τερματικές συσκευές των δικτύων, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό. Με την κυκλοφορία στης End Point Data Protection, η Cyberoam κυριολεκτικά θωρακίζει ένα δίκτυο, από τη μία άκρη (gateway), ως την άλλη (desktop), παρέχοντας μια ολοκληρωμένη ομπρέλα ασφαλείας για τις εταιρείες και οργανισμούς».

Η σουίτα Cyberoam End Point Data Protection αποτελείται από τέσσερα τμήματα, τα Data Protection and Encryption, Device Management, Application Control και Asset Management. Έχοντας ως όπλα την βασισμένη σε πολιτικές χρήσης προστασία και την διαχείριση των πόρων, η σουίτα παρέχει απόλυτο έλεγχο σε επίπεδο ταυτότητας. Έτσι, ο διαχειριστής του δικτύου μπορεί να ξέρει ανά πάσα στιγμή την κίνηση μεταξύ αφαιρούμενων μέσων αποθήκευσης, εφαρμογών, προγραμμάτων άμεσης επικοινωνίας, όπως Skype, MSN κ.λπ, αλλά και τον διαμοιρασμό των πόρων του δικτύου, όπως τα κοινόχρηστα αρχεία και οι εκτυπωτές.

Μιλώντας για το άνοιγμα νέων ευκαιριών στους συνεργάτες της εταιρείας, ο Chib, αναφέρει: «H Cyberoam, αποτελεί μια από τις ελάχιστες εταιρείες που προσφέρουν λύσεις Data Protection και Asset Management σε μια ενιαία παγκόσμια πλατφόρμα, ικανοποιώντας και με το παραπάνω την ανάγκη της σύγχρονης επιχείρησης για ολοκληρωμένες κι εύκολες στην διαχείριση λύσεις. Η συγκεκριμένη end point σουίτα προσφέρει μια εντελώς καινούρια ευκαιρία στους συνεργάτες μας, για αύξηση των εσόδων και επέκταση του πελατολογίου τους. Στην πραγματικότητα, σε μια δημοσκόπηση που διεξαγάγαμε ανάμεσα στους συνεργάτες μας σε παγκόσμιο επίπεδο, είδαμε ότι το 59% επιθυμούσαν να έχουν στο πορτφόλιό τους μια τέτοια λύση προστασίας από την Cyberoam, η οποία να περιλαμβάνει και δυνατότητα διαχείρισης πόρων».

Ακόμα κι αν η Cyberoam προσφέρει αναλυτικό έλεγχο με συγκεκριμένες πολιτικές πρόσβασης σε εξωτερικά μέσα αποθήκευσης, αλλά και εφαρμογές, τα πραγματικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης σουίτας είναι τα εξειδικευμένα και πλήρως προσαρμόσιμα εργαλεία δημιουργίας «λευκών» και «μαύρων» λιστών. Επί πλέον, με τον βασισμένο σε ταυτότητα έλεγχο χρήσης αρχείων, τις αναλυτικές ρυθμίσεις διακίνησης δεδομένων εντός και εκτός δικτύου, ανάλογα με τα στοιχεία όνομα χρήση, ομάδα, χρόνος, όνομα αρχείου, είδος, μέγεθος, θέση, αλλά και την δυνατότητα δημιουργίας σκιωδών αντιγράφων, η σουίτα της Cyberoam εξασφαλίζει αποτελεσματική προστασία των εταιρικών δεδομένων. Επί προσθέτως, η κρυπτογράφηση και η αποκρυπτογράφηση των αρχείων, αλλά και των αφαιρούμενων μέσων αποθήκευσης, εμποδίζουν την μη εξουσιοδοτημένη κίνηση, είτε λόγω της απώλειας της συσκευής, είτε λόγω κακόβουλης μεταφοράς δεδομένων εκτός δικτύου.

Το τμήμα Asset Management για Windows επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργούν αυτόματα λίστες αποθεμάτων υλικού και λογισμικού, ενώ παράλληλα παρέχονται διάφοροι αυτοματισμοί, όπως η ενημέρωση και η εφαρμογή διορθωτικών patches του εγκατεστημένου λογισμικού και μάλιστα ανεξαρτήτως της γεωγραφικής θέσης των υπολογιστών.

Ο Δημήτρης Ράικος Γενικός Διευθυντής της ADAOX δήλωσε: «Εκτός από τους ανθρώπους και τον πάγιο εξοπλισμό, στην περιουσία κάθε σύγχρονης επιχείρησης συγκαταλέγονται και τα διάφορα δεδομένα που κυκλοφορούν μέσα στο δίκτυό της. Τα δεδομένα αυτά πρέπει να προστατευθούν από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και απώλεια, η οποία με τη σειρά της συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό κόστος εις βάρος της εταιρείας. Η ολοκληρωμένη λύση End Point Data Protection της Cyberoam αγκαλιάζει ολόκληρο το δίκτυο απ’ άκρη σ’ άκρη, διασφαλίζοντας ότι τίποτα που θα μπορούσε να βλάψει τα συμφέροντα της εταιρείας δεν θα βγει προς τα έξω με κανέναν τρόπο».

ΑΡΧΕΙΟ - PRESS BOX

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1636 επόμενη > τελευταία >>