ICT plus
Πέμπτη, 28 Μαίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

11/6/2007
Lannet: Επενδύσεις 100 εκατ. και εκκίνηση από την Περιφέρεια

Μια διαφορετική στρατηγική, σε σχέση με τις άλλες εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας, επέλεξε η Lannet προκειμένου να διευρύνει τη διείσδυσή της στην αγορά των «συνδυασμένων υπηρεσιών» στις τηλεπικοινωνίες. Ξεκινώντας από την πόλη της Καλαμάτας υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περιφερειακής διείσδυσης για να καταλήξει στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Στην πόλη της Καλαμάτας η εταιρεία παρουσίασε το Σάββατο 9 Ιουνίου τη νέα της υπηρεσία PlayBox, η οποία συνδυάζει τις υπηρεσίες της τηλεφωνίας, της ψηφιακής επικοινωνίας (ευρυζωνικό ίντερνετ) και της ψυχαγωγίας μέσα από μία τηλεφωνική σύνδεση. Η νέα υπηρεσία προσφέρεται στον συνδρομητή μέσα από τον «Αδεσμοποίητο Τοπικό Βρόχο» (LLU) αποδεσμεύοντάς τον εντελώς από τον ΟΤΕ, με την καταβολή ενός βασικού μηνιαίου παγίου για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Στον κατάλογο των υπηρεσιών εντάσσονται:

  • οι υπηρεσίες φωνής, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις για όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας,
  • το γρήγορο ίντερνετ με ταχύτητες μέχρι και 8 Mbps,
    και σειρά υπηρεσιών ψυχαγωγίας με ταινίες, ντοκιμαντέρ, κανάλια ειδικού περιεχομένου, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικές εκπομπές κ.α

Η μηνιαία πάγια τιμή του «τριπλού» playbox είναι τα 59,9 ευρώ και για τους πρώτους δύο μήνες για 39,9 ευρώ με τρεις ταινίες δωρεάν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lannet κ. Θωμάς Λαναράς η εταιρεία υλοποιεί ένα στρατηγικό σχέδιο επενδύσεων στο οποίο εντάσσονται εξαγορές, ανάπτυξη υποδομών, αξιοποίηση τεχνολογιών και διορατική πολιτική μάρκετινγκ. Η εταιρεία έχει εξαγοράσει την Columbia Telecom και την Telepassport ενσωματώνοντας τις υποδομές και την πελατειακή τους βάση, στοιχεία πολύτιμα στην μέχρι σήμερα πορεία της Lannet. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται σε ένα στρατηγικό σχέδιο επενδύσεων που θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία. Ο κ. Θωμάς Λαναράς εκτιμά ότι ο ανταγωνισμός θα εντείνεται και ο αριθμός των κύριων «παικτών» στις τηλεπικοινωνίες θα μειώνεται. Ειδικά στη σταθερή τηλεφωνία ο ανταγωνισμός εντείνεται και από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες με τις κινήσεις τους θα προσφέρουν πολύ σύντομα ανταγωνιστικά πακέτα «συνδυασμένων» υπηρεσιών.

Για την επιλογή της Καλαμάτας, ως της πρώτης πόλης για την έναρξη της εμπορικής παρουσίας της υπηρεσίας PlayBox, ξεχώρισαν πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων της Lannet κ. Ανδρέας Πολυκάρπου (φωτο, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Πελλοπονήσου) . Κύριος παράγοντας είναι η σημαντική πελατειακή βάση της Lannet, η οποία ξεπερνά το 8%. Η κοινωνική και οικονομική διαστρωμάτωσή της ακολουθεί τον μέσο εθνικό όρο και παράλληλα υπάρχει αναπτυσσόμενη οικονομική δραστηριότητα τόσο στην πόλη όσο και στα περίχωρά της. Εκτός από τη σημαντική γεωργική οικονομία, ο τουρισμός και κυρίως οι χιλιάδες Μεσσήνιοι της Διασποράς αποτελούν τους κύριους λόγους για τους οποίους η Διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι θα αποτελέσουν τους κύριους λόγους επιτυχίας του νέου «τριπλού» πακέτου της εταιρείας. Αυτή η πολιτική θα υλοποιηθεί συστηματικά σε όλη την Ελλάδα, όπου εκτός από τα τοπικά χαρακτηριστικά, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν ο συνδυασμός υπηρεσιών και τεχνολογιών που δίνουν τη δυνατότητα να υπάρξει ένα «πακέτο» υπηρεσιών απέναντι στις υπηρεσίες που προετοιμάζουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ο κ. Πολυκάρπου παράλληλα τόνισε ότι παράλληλα με την τεχνολογική ωριμότητα των υπηρεσιών της Lannet, αξιοποιείται και η συνεργασία με τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς, οι οποίοι αξιοποιούν ολοκληρωμένα πακέτα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Eπίσης στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Lannet, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου θα αποφασιστεί η αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρείας με αντίστοιχη μείωση του αριθμού των μετοχών (reverse split) και η μείωση μετοχικού κεφαλαίου με μείωση ονομαστικής αξίας των μετοχών και ισόποση διαγραφή ζημιών.

ΑΡΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1111 επόμενη > τελευταία >>


ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ