ICT plus
Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

8/6/2007
Στόχος τα 15 εκατ. πελάτες για την COSMOTE

Σε «ενωτικούς» τόνους διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της Cosmote, η οποία αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,73 ευρώ ανά μετοχή, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης ο οποίος περιέγραψε με επαινετικά λόγια την πορεία της θυγατρικής εταιρείας και τις επιλογές της Διοίκησής της για την συνολική πορεία της στην ελληνική και βαλκανική αγορά. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί για μια ακόμα φορά στη σημασία της εξαγοράς της αλυσίδας «Γερμανός» για τα μεγέθη του Ομίλου ΟΤΕ, ενώ χαρακτήρισε την προηγούμενη χρονιά ως «ορόσημο» για την πορεία της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, δήλωσε ότι η εταιρεία κινείται με βάση τους στόχους που έχουν ανακοινωθεί για το 2007 με κύριο όλων την απόκτηση 15 εκατ. πελατών μέχρι το τέλος του 2009.

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,73 ευρώ ανά μετοχή, ενισχυμένου κατά 12,3% σε σχέση με πέρυσι, ενέκρινε, μεταξύ άλλων, σήμερα η 10η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της COSMOTE. Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, εγκρίθηκε επίσης ο απολογισμός χρήσης 2006 και παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και τα επιτεύγματα της COSMOTE την περασμένη χρονιά.

Κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους μετόχους της Εταιρίας, ο Πρόεδρος της COSMOTE κ. Παναγής Βουρλούμης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το 2006 ήταν μια χρονιά-ορόσημο για την COSMOTE και τον Όμιλο ΟΤΕ κατ' επέκταση. Πραγματοποιώντας με την απόκτηση της ΓΕΡΜΑΝΟΣ μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην ιστορία των ελληνικών επιχειρήσεων, η COSMOTE εδραιώνεται στην ελληνική αγορά και θέτει σε νέες, ακόμη πιο ισχυρές βάσεις, την αναπτυξιακή της πορεία σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Ο Όμιλος COSMOTE απευθύνεται σε μια αγορά με περισσότερους από 46 εκατομμύρια κατοίκους και αποδεικνύει πως είναι σε θέση να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προκλήσεις της αγοράς».

Παρουσιάζοντας την πορεία της COSMOTE την περασμένη χρονιά, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, χαρακτήρισε «μοναδική» την τροχιά ανάπτυξης της εταιρίας για τα δεδομένα του κλάδου στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι η δυναμική πορεία της COSMOTE εντός και εκτός συνόρων ξεπερνά το σύνολο των φιλόδοξων στρατηγικών και οικονομικών στόχων που έχει θέσει. Όπως ανέφερε ο κος Μαρτιγόπουλος, τα οφέλη της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι πλέον ορατά, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη θέση της εταιρίας και την πελατειακή της βάση και αναδεικνύοντάς τη σε έναν από τους ισχυρότερους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πορεία της COSMOTE θα συνεχίσει να δικαιώνει τις προσδοκίες, προς όφελος των 12 εκατομμυρίων πελατών της, των μετόχων, αλλά και των κοινωνικών της εταίρων.

Το μέρισμα των 0,73 ευρώ ανά μετοχή, που προτάθηκε από τη διοίκηση για τη χρήση 2006 και εγκρίθηκε από τη 10η Τακτική Γενική Συνέλευση, αντιστοιχεί σε 244,4 εκατ. ευρώ. Δικαίωμα λήψης του μερίσματος έχουν οι εγγεγραμμένοι μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2007 μέτοχοι, ενώ από 12 Ιουνίου 2007, η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα για τη χρήση 2006. Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από τις 20 Ιουνίου 2007, μέσω της Τράπεζας EFG EUROBANK- ERGASIAS.

Η 10η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της COSMOTE ενέκρινε, επίσης, την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2006, καθώς και τις αποζημιώσεις, αμοιβές και έξοδα των μελών του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου για την χρήση 2006, καθορίζοντας ταυτόχρονα το ύψος τους για την τρέχουσα χρήση 2007.

Τα υπόλοιπα θέματα που εγκρίθηκαν από τη 10η Τακτική Γενική Συνέλευση της COSMOTE είναι τα εξής:

  • Η εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών Ορκωτών Ελεγκτών για τη χρήση 2007 και η αμοιβή τους.
  • Η χορήγηση άδειας στα μέλη του Δ.Σ. και τους Διευθυντές να μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια ή στη διεύθυνση εταιριών του Ομίλου ΟΤΕ που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.
  • Η τροποποίηση και κωδικοποίηση του Καταστατικού της Εταιρίας με κατάργηση των παρ. 2 και 3 του άρθρου 8 και τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 21.

ΑΡΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1112 επόμενη > τελευταία >>


ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ