ICT plus
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

14/9/2009
Πρωτοποριακό λογισμικό της SIEMENS στον τομέα της μαγνητικής τομογραφίας

Με το νέο λογισμικό αναφοράς διαγνωστικής για τη μαγνητική τομογραφία μαστού (MRI), ο τομέας Υγείας της Siemens προσφέρει στους ραδιολόγους νέες ευκαιρίες για την υγεία των γυναικών. Το λογισμικό αναφοράς διαγνωστικής syngo BreVis δείχνει όλα τα αποτελέσματα ενός ασθενή σε μια ενιαία εικόνα – για παράδειγμα εμφανίζει εικόνες από υπέρηχο ή ραδιογραφία δίπλα σε εικόνες από μαγνητική τομογραφία – κάτι που δεν ήταν εφικτό με προηγούμενη τεχνολογία.  Επιπρόσθετα, ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει το νέο παρεμβατικό λογισμικό syngo BreVis Biopsy για να σχεδιάσει και να εκτελέσει μια βιοψία όταν χρειάζεται. Είναι σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένο και πολύ πιο γρήγορο από πριν. Αυτή η γρήγορη και αποδοτική εφαρμογή αποτελεί μια σημαντική πρόοδο για ασθενείς και χρήστες.

Δεδομένου του μεγάλου αριθμού εικόνων, η μαγνητική τομογραφία μαστού αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για το λογισμικό αναφοράς διαγνωστικής (diagnostic reporting software). H Siemens ανταποκρίθηκε στην πρόκληση αυτή με τη συνεχή ανάπτυξη και εφαρμογή νέων ιδεών. Οι τελευταίες της καινοτομίες στον τομέα της μαγνητικής τομογραφίας μαστού συμπεριλαμβάνουν τον τομογράφο MAGNETOM Espree - Pink, καθώς και μια ολοκληρωμένη σειρά εφαρμογών ειδικά για τη μαγνητική τομογραφία μαστού. Αυτά τώρα πλέον έχουν ενισχυθεί με τις εξειδικευμένες λύσεις syngo BreVis και syngo BreVis Biopsy. Τα syngo  workplaces υποστηρίζουν και τις δύο αυτές λύσεις, οι οποίες είναι διαγνωστικά εργαλεία που βασίζονται στον υπολογιστή.

Το syngo Brevis Workplace είναι μια ευέλικτη λύση hardware και software που είναι εύκολη στη χρήση, ενώ ταυτόχρονα παρέχει αποτελεσματικές διαγνωστικές αναφορές. Για να καταλήξει σε μια διάγνωση, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να εμφανίσει εικόνες από υπέρηχο ή ακτινογραφία μαζί με εικόνες μαγνητικής τομογραφίας, να τις συγκρίνει και να τις επεξεργαστεί μεμονωμένα, όλα σε μία μόνο οθόνη. Το syngo Brevis Workplace επιτρέπει τη σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένη δημιουργία αναφορών, την ελαστική διόρθωση δεδομένων εικόνας (elastic image correction of data) αν ο ασθενής κινηθεί, τη χρωματική απεικόνιση πληροφοριών δυναμικής εικόνας (color display of dynamic image information), καθώς και τον υπολογισμό του μεγέθους της αλλοίωσης (calculation of lesion volume). Οι ροές εργασιών διαγνωστικής βελτιστοποιούνται περαιτέρω γιατί η αναφορά διαγνωστικής syngo Brevis βασίζεται στην ταξινόμηση BI-RADS. Το συγκεκριμένο σύστημα δημιουργίας αναφορών διαγνωστικής και διαχείρισης δεδομένων μαστογράφου (Breast Imaging Reporting and Data System (BI-RADS) αποτελεί μια ταξινόμηση των αλλοιώσεων του μαστού για διαγνωστικές αναφορές που είναι αποδεκτές σε παγκόσμιο επίπεδο και δημιουργήθηκαν από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ακτινολογίας (ACR).

Το syngo Brevis Biopsy Workplace προσφέρει στον γιατρό τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να εκτελέσει βιοψίες σε βάθος με τρόπο γρήγορο και ακριβή.  Το λογισμικό υπολογίζει αυτόματα τις συντεταγμένες του κυτταρικού ιστού του μαστού που πρέπει να αφαιρεθούν. Όλα τα στοιχεία λειτουργούν μαζί ώστε η επέμβαση να μπορεί να γίνει πιο εύκολα και πιο γρήγορα από πριν, ένα πλεονέκτημα τόσο για τον ασθενή, όσο και για τον γιατρό.

Οι νέες λύσεις λογισμικού αναπτύχθηκαν από τη MeVis σε στενή συνεργασία με τη Siemens. Είναι μέρος του εξειδικευμένου μαγνητικού τομογράφου MAGNETOM Espree – Pink, αλλά είναι επίσης διαθέσιμες για όλα τ’ άλλα συστήματα της σειράς MAGNETOM της Siemens. «Σε συνδυασμό με την γνωστή υψηλή διαγνωστική αξιοπιστία των εφαρμογών λογισμικού μας, αυτή η εξειδικευμένη λύση μαγνητικής τομογραφίας χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά υψηλή αποδοτικότητα στις κλινικές λειτουργίες», δήλωσε ο  Dr. Carl J.G. Evertsz, Διευθύνων Σύμβουλος της MeVis Medical Solutions AG. «Το νέο λογισμικό syngo BreVis για αναφορές διαγνωστικής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την διαγνωστική πολλαπλών τομέων (multi-modality)».

ΑΡΧΕΙΟ - ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 110 επόμενη > τελευταία >>