ICT plus
Πέμπτη, 28 Μαίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

8/5/2009
Ο CEO της Ericsson για τον ρόλο των τηλεπικοινωνιών σε μια κοινωνία με λιγότερο Ανθρακα

Η Ericsson πιστεύει ότι η μαζική ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων μπορεί να επιταχύνει τη μετάβαση από τις υποδομές και υπηρεσίες με πραγματική υπόσταση σε αυτές με εικονική υπόσταση, συνεισφέροντας στη δημιουργία μιας οικονομίας με περιορισμένη χρήση του άνθρακα. “Θα θέλαμε να δούμε τις τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ICT) και τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων για το παγκόσμιο κλίμα που θα διεξαχθούν φέτος στην Κοπεγχάγη”, δήλωσε ο CEO της Ericsson, Carl-Henric Svanberg. Η ετήσια έκθεση εταιρικής ευθύνης και βιωσιμότητας, η οποία εκδόθηκε σήμερα, επισημαίνει τις συνεχείς προσπάθειες της Ericsson για την επίλυση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και την υλοποίηση μακροπρόθεσμών οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών.

Μέσα στο 2008, η Ericsson ξεπέρασε τους στόχους της για τη μείωση της χρήσης ενέργειας και συνέχισε τη δέσμευσή της για τη βελτίωση της ζωής με τη βοήθεια των τηλεπικοινωνιών.

Ο Carl-Henric Svanberg δήλωσε τα εξής: “Στη διάρκεια του 2008, η τεχνολογία μας για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των αντίστοιχων εκπομπών CO2 αξιοποιήθηκε σε όλο τον κόσμο, επιδεικνύοντας τη σταθερή μας πεποίθηση ότι οι τηλεπικοινωνίες είναι ουσιώδες μέρος της εξίσωσης για την επίλυση των παγκόσμιων κλιματικών αλλαγών, ενώ ταυτόχρονα έχουν ζωτική σημασία για την ανάπτυξη περισσότερων κοινωνιών που κάνουν περιορισμένη χρήση του άνθρακα.

“Ταυτόχρονα, δείξαμε ότι η τεχνολογία μας έχει τη δύναμη να αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων. Διαδραματίσαμε ουσιώδη ρόλο στο να προσφέρουμε τηλεπικοινωνίες στους φτωχότερους από τους φτωχούς της υποσαχάριας Αφρικής, τιθασεύοντας τη δύναμη των τηλεπικοινωνιών, ως εργαλείο για την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και πληροφορίες και για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.”

Η έκθεση επισημαίνει τη συνεχή επικέντρωση της Ericsson στη δημιουργία και παροχή λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών που αξιοποιούν την ενέργεια στο έπακρο, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO2.  Η Ericsson ξεπέρασε ξανά τους ετήσιους στόχους της, από τους πλέον επιθετικούς στον κλάδο, για βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των ασύρματων σταθμών βάσης GSM και WCDMA.

Με την πρωτοποριακή της τεχνολογία, η Ericsson κατέχει ηγετικό ρόλο στο να συμβάλει στην ύπαρξη μιας κοινωνίας με περιορισμένη χρήση άνθρακα. Το 2008, η Ericsson έθεσε τον πρώτο της στόχο αποτυπώματος άνθρακα σε επίπεδο ομίλου, στοχεύοντας σε μείωση κατά 40 τοις εκατό μέσα σε μια πενταετία, ξεκινώντας με μείωση 10 τοις εκατό για το 2009. 

Στο πλαίσιο του οράματος της Ericsson να καταστήσει την επικοινωνία οικονομική και προσβάσιμη σε όλους, η εταιρεία προσέφερε τηλεπικοινωνιακή υποδομή, εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας και εμπειρία για τη διασύνδεση μισού εκατομμυρίου ατόμων, στο πλαίσιο του έργου Millennium Villages. Το εξήντα τοις εκατό των χωριών έχουν ήδη συνδεθεί, καλύπτοντας 55 τοις εκατό του πληθυσμού των Millennium Villages. Η Ericsson έχει λάβει παρόμοιες πρωτοβουλίες διασύνδεσης παγκοσμίως, οι οποίες περιγράφονται στην έκθεση.

Η Ericsson ίδρυσε το Mobile Innovation Center, με κεντρικά σημεία παρουσίας στη Νιγηρία, τη Νότια Αφρική και την Κένυα, για να αναπτύξει εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των υποσαχάριων πληθυσμών, συμπεριλαμβανομένων των φτωχών αγροτών.  Το κέντρο καινοτομίας επικεντρώνεται σε λύσεις για την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, τη γεωργία και την ανάπτυξη μικρών επιχειρήσεων, καθώς και για μετεωρολογικά δεδομένα, και λειτουργεί με κανόνες σύμφωνους με την υποστήριξη της Ericsson για τους Στόχους Ανάπτυξης Χιλιετίας.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες για την απόδοση της προσέγγισης βάσει κινδύνων της Ericsson στην εποπτεία της συμμόρφωσης με τον Κώδικα Συμπεριφοράς Προμηθευτών της. Ο Κώδικας διασφαλίζει ότι οι προμηθευτές κατανοούν και ικανοποιούν τις απαιτήσεις της Ericsson σχετικά με τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα, ενώ αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας να δρα ως παράγων αλλαγής.

Η έντυπη έκδοση της έκθεσης συμπληρώνεται από μια πιο εκτεταμένη ηλεκτρονική έκδοση, στην οποία είναι διαθέσιμοι όλοι οι σημαντικοί δείκτες απόδοσης, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το πλαίσιο έκδοσης απολογισμών Global Reporting Initiative (GRI) G3. Η έκθεση εταιρικής ευθύνης και βιωσιμότητας του 2008 επαληθεύτηκε ανεξάρτητα από την Det Norske Veritas.

ΑΡΧΕΙΟ - ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 109 επόμενη > τελευταία >>