ICT plus
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

13/7/2020
Kαι να μην τάχαμε πει? Πολλά τα «καλάθια»! Αντε να πάμε τώρα να τα γεμίσουμε και με «κεράσια», από τον «ΚΗΔ», τον Κώδικα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Πριν λίγες ημέρες αναρτήσαμε το ανωτέρω σκίτσο του Αρκά για να δείξουμε ότι καλές οι εξαγγελίες, καλοί οι σχεδιασμοί , καλές οι «πλατφόρμες», καλές οι υλοποιήσεις «εν μία νυκτί» λόγω κορονοϊού, καλές οι υπηρεσίες διαλειτουργικότητας όμως. . .

Όμως «έργα», όπως τα καταλαβαίνουμε δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Και τα «έργα» για εμάς είναι σχεδιασμός, "ωρίμανση", προκηρύξεις, διαγωνιστική διαδικασία, υπογραφές συμβάσεων με εταιρείες του κλάδου Πληροφορικής, υλοποίηση και [πραγματικός] ψηφιακός μετασχηματισμός,
καθώς με "πλατφορμούλες", digital transformation yōk 
[τουρκιστί, τίποτα]

Και αμέσως να πούμε

K  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


Κ  α   λ   ή                   Ε  β  δ  ο  μ  α  α  α   δ  α  α  α  α  α

  κ    α     ι       π ά λ ι     

 Κ 
 α   λ   ό     
         Κ  α  λ   ο    κ   α  ί ί ί ί   ρ  ι ι  ι ι ι . . .  


Ξεκινάει η τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου
[
και όχι Ιούλη όπως λένε τα συντρόφια]

και κάθε άλλο παρά σε διακοπές σας βλέπω να πηγαίνετε,
καθώς η κανονικότητα επανέρχεται σταδιακά
και χωρίς να φαίνεται το πώς θα ξεκινήσει ο Σεπτέμβριος.

Ειδικά για την πιάτσα των πληροφο(φ)ρικάριων,
τα πράγματα είναι ρευστότατα,
γιατί οι τηλεπικοινωνιακοί δεν τους κόβω να ανησυχούν ιδιαίτερα.

Οι πληροφο(φ)ρικάριοι που λέτε,
όπως τους είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό
για τις εξελίξεις σειράς θεμάτων και εξέλιξης παραμέτρων,
περί άλλων ετύρβαζον ή κατά πως λένε στην δημοτικιάν 
 «ήταν στην καρακοσμάρα τους».

Χαρακτηριστικό δείγμα η μετάθεση του διαγωνισμού των ταυτοτήτων. Ετρεχαν για να προλάβουν ξοδεύοντας χιλιάρικα. Και καλά ορισμένοι τάχουν και τα ξοδεύουν. Όμως υπάρχουν και άλλοι που «δεν δίνουν στον άγγελό τους νερό» και θέλουν να πλασσαριστούν ως «παράγοντες» και «παίκτες». Και όταν μεταφέρθηκε ο διαγωνισμός, τους έφερναν υπογλώσσια, όταν τους ήρθε ο ντουβρουτζάς των εξόδων.

Ας διάβαζαν παπα-γάλ(λ)ο !

Θα γλύτωναν μερικά χιλιαρικάκια, που τα κλαίνε τώρα.
Και μην ρωτάτε από τώρα τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Κατά πάσα πιθανότητα πολλά θα εξαρτηθούν από τον ανασχηματισμό, που θα γίνει πριν την ΔΕΘ. Ομως κατά πως φαίνεται ο Κυριάκος δεν τον αλλάζει τον Χρυσοχοϊδη, όπως και τον Πιέρ[ακκάκη], οπότε δεν θα έχουμε αλλαγές στις ταυτότητες.

Και πάμε να σας πούμε για τον  Κώδικα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τον ΚΗΔ, που βγήκε παρασκευάτικα και πολλοί δεν τον πήρανε χαμπάρι και πήγαν για «γουήκ εντ».

Όπως πρέπει να διαβάσετε, η αναφορά δίπλα δεξιά, ο ΚΗΔ εισάγει πολλά «καινά δαιμόνια» στην Δημόσια Διοίκηση σε σημείο μεγάλων ανατροπών σε σχέση με την πεπατημένη των παλαιοτέρων ετών.

Και επειδή  δεν σας κόβω και πολύ πρόθυμους  να διαβάσετε,
ακόμη και την επιλογή που καθήσαμε και κάναμε
από τις 100 και βάλε σελίδες του Σχεδίου του ΚΗΔ,
να σας πούμε επιγραμματικά ότι εισάγεται:

Ηλεκτρονικό πρωτόκολλο: το πληροφοριακό σύστημα που εξυπηρετεί τη συλλογή, καταγραφή και διανομή των διακινούμενων εγγράφων με όποιο μέσο κι αν αυτά παράγονται, καταχωρίζονται ή διακινούνται.

Εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα: προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα που δημιουργείται από εγκεκριμένη διάταξη δημιουργίας ηλεκτρονικής σφραγίδας και η οποία βασίζεται σε εγκεκριμένο πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σφραγίδας

Εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή: προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή που δημιουργείται από εγκεκριμένη διάταξη δημιουργίας ηλεκτρονικής υπογραφής και η οποία βασίζεται σε εγκεκριμένο πιστοποιητικό ηλεκτρονικής υπογραφής.

Εγκεκριμένος πάροχος υπηρεσιών εμπιστοσύνης: ο πάροχος υπηρεσιών εμπιστοσύνης, ο οποίος παρέχει μία ή περισσότερες εγκεκριμένες υπηρεσίες εμπιστοσύνης και έχει αναγνωριστεί ως τέτοιος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η εθνική ψηφιακή στρατηγική αποτυπώνεται, με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, η οποία έχει τετραετή ορίζοντα και επικαιροποιείται ετησίως. Όλα τα έργα ΤΠΕ, ανεξαρτήτως πηγής χρηματοδότησης, οφείλουν να εναρμονίζονται με τη "Βίβλο", ως προς τις βασικές αρχές και κατευθύνσεις της. Για τα έργα ΤΠΕ ανεξαρτήτως πηγής χρηματοδότησης η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης:
α) Παρέχει βεβαίωση συνάφειας με την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική εντός είκοσι (20) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της πρότασης έργου,
β) προεγκρίνει τα τεχνικά δελτία έργων εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής του τεχνικού δελτίου.

 Συστήνεται Υψηλή Επιτροπή Ψηφιακού Μετασχηματισμού,  που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αποστολή την υποβοήθηση του έργου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 Συστήνεται Συντονιστική Επιτροπή Ψηφιακού Μετασχηματισμού,  η οποία έχει ως αποστολή της το συντονισμό της εφαρμογής της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού

 Συγκροτείται Εκτελεστικό Δίκτυο Ψηφιακού Μετασχηματισμού ως εκτελεστικός βραχίονας της Συντονιστικής Επιτροπής Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

 Σε κάθε Υπουργείο ορίζεται, με απόφαση του αρμοδίου Υπουργού, Υπηρεσία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία δύναται να έχει οποιοδήποτε διοικητικό επίπεδο και η οποία έχει ως αποστολή τον συντονισμό όλων των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων

Καθιερώνεται υποχρεωτικά Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) ως αριθμός ταυτοποίησης των φυσικών προσώπων στις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημόσιου τομέα. Ο ΠΑ αποτελείται από εννέα (9) αριθμητικά ψηφία, και χορηγείται άπαξ στο φυσικό πρόσωπο.

 Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) είναι αποκλειστικά η αρμόδια κρατική υπηρεσία για την ταυτοποίηση των φυσικών προσώπων μεταξύ των μητρώων του Δημόσιου τομέα

Η διακίνηση κάθε εγγράφου  μεταξύ των ανωτέρω φορέων, καθώς και η διακίνηση εγγράφων με φορείς άλλων χωρών πραγματοποιείται μέσω του Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (Κ.Σ.Η.Δ.Ε.), το οποίο αναπτύσσεται και λειτουργεί στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τηρείται «Μητρώο Δημόσιων Ιστότοπων και Εφαρμογών» (ΜΗ.Δ.ΙΣ.ΕΦ).

Θεσμοθετείται η Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου (Α.Π.Ε.Δ.) αποτελεί τον πάροχο υπηρεσιών εμπιστοσύνης του Ελληνικού Δημοσίου. Είναι αρμόδια για την έκδοση και διαχείριση πιστοποιητικών για την παροχή υπηρεσιών εμπιστοσύνης σε όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα.

Συστήνεται ανώνυμη εταιρεία  με την επωνυμία «Συμμετοχές 5G Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «Συμμετοχές 5G Α.Ε». Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας αναλαμβάνεται και καταβάλλεται εξ ολοκλήρου από την Ε.Ε.Σ.Υ.Π. Α.Ε. Στο ενεργητικό του «Ταμείου Φαιστός» δύνανται να συμμετέχουν ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές. Το «Ταμείο Φαιστός» έχει ως αποκλειστικό σκοπό τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις, ο οποίες εδρεύουν στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε τρίτη χώρα,

 Τι σημαίνουν όοοοοολα αυτά  ?

"Τρεχάτε ποδαράκια μου να μην σας φτάσει ο κώλος μου", κατά πως λέει η λαϊκή παροιμία, γιατί όπως διαβάζετε ο ΚΗΔ εισάγει ένα σκασμό καινούργια πράγματα και αντέστε μετά να βρείτε άκρη.
Και από έργα ?
Οσα έργα θέλετε  !    
Κάθε γραμμή και προκύρηξη
! ! !

Και βεβαίως εμείς προφανώς και
δεν θα κάτσουμε τώρα να σας πούμε
 πότε και ποιά έργα θα βγουν!

Οοοοχι ! ! !  

Συνδέσμους έχετε, εκπροσώπους [και μάλιστα δοκιμασμένους ] έχετε.
«Εμ Οου Γιού» υπογράφετε για να κάνετε επενδύσεις
[με ή και χωρίς εισαγωγικά].
Ανταλλάγματα ζητάτε [δεν ξέρω αν θα τα πάρετε]
για τις «επενδύσεις».

Σε δουλειές να βρισκόσαστε.
Πάντως . . . "δουλίτσες" γίνονται.

Εν κατακλείδι τρεχάτε πληροφο(φ)ρικάριοί μου,
γιατί έρχονται και τα Ηλεκτρονικά Τιμολόγια και
εκεί τα τιμολόγια είναι πολλά και καλοπληρωμένα.

 Αντε να πούμε καλή εβδομάδα.


Και να μην ξεχνάνε τα συντρόφια, 
 εκεί στο κτήριο την οδού Πάντου,
δεξιά όπως την ανεβαίνεις.

 Ολα καλά με τα "καλάθια" των ΤΠΕ/ICT.
 Μόνο που από εδώ και πέρα πρέπει να γεμίσουν.

 Περιμένουμε τα "κεράσια" των έργων . 


Και μην παίρνετε θάρρος και βγάζετε γλωσσίτσα !

Ναι  !!!   Ακυρώθηκε καταφανέστατο έγκυρο γκολ του Ολυμπιακού.
Oμως αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την μαγκιώρικη νίκη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Οπως και του Παναθηναϊκού στο βόλλεϋ. Οι Βάζελοι έπαιξαν με ψυχή και τσαμπουκά 
και πήραν τις ταυτότητες των Ολυμπιακών. Αυτά για να μην μας την λέτε.
 Οσο για τον Αυγενάκη. . .! Αυτός θα την πληρώσει τελικά.

 TA  T I P S  THΣ  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ  

Τoν Ομιλο Publicis επέλεξε η Forthnet  μετά από διαδικασία κλειστού spec, ως στρατηγικό συνεργάτη για το σύνολο της επικοινωνίας της. Στο πλαίσιο αυτό, η Forthnet αναθέτει στην Publicis το σύνολο της επικοινωνίας του brand Nova, σε ATL, BTL και Digital, καθώς και την εταιρική της επικοινωνία.


Πέντε κινηματογραφικά σωματεία κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη της οπτικοακουστικής παραγωγής στα αρμόδια υπουργεία. Οι προτάσεις στοχεύουν στη συγκρότηση «εθνικής κινηματογραφικής στρατηγικής», με τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Κινηματογραφίας από το υπουργείο Πολιτισμού καθώς και την πολύπλευρη οικονομική στήριξη, διαθέτοντας κονδύλια ύψους 30 εκατ. ευρώ ετησίως.


Eνα σύγχρονο έργο, αυτό της Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά, έδωσε μια εξαιρετική ευκαιρία: Να διεξαχθεί μια εκτεταμένη αρχαιολογική ανασκαφή, σε ασυνήθιστα βάθη, που απέφερε πλήθος σημαντικών ευρημάτων και πληροφοριών, αλλά και καίριες αποφάσεις για την ανάδειξή τους στο κτίριο της Ξυλαποθήκης στον Πειραιά.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, βρίσκεται σε αρχικό στάδιο η διερεύνηση της ιδέας δημιουργίας πίστας υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου. Οι μέχρι τώρα περιοχές που εδώ και χρόνια "ψάχνονται" χωρίς αποτέλεσμα η Χαλανδρίτσα της Πάτρας και η Δραπετσώνα στον Πειραιά. Πάντως την "ιδέα" της πίστα την ακούμε πάρα, πάρα μα πάρα πολλά χρόνια.

Τέλος . . .

Σαν σήμερα το 2017 "έφυγε" ο Γιάννης Καλατζής.
ΕΔΩ και ΕΔΩ
δύο από τις πιο αγαπημένες επιτυχίες του, που ήταν δεκάδες.
Το "Δελφίνι, Δελφινάκι" και το "Παλιό Ρολόϊ".
ΕΔΩ λεπτομέρειες της μεγάλης καλλιτεχνικής του πορείαςΣχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 229 επόμενη > τελευταία >>