ICT plus
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

7/7/2020
Οι χοροί δεν θα κρατήσουν! Ακόμη και να το θέλει ο Διονύσης ο Σαββόπουλος. Και επειδή το τρένο θέλει κάρβουνο για να τρέξει , ξαναλέμε: «Εργα, τώρα!»

O Enio Moricone με την μουσική επένδυση στο μνημειώδες κινηματογραφικό έργο «Για μία χούφτα δολάρια» σε σκηνοθεσία του Σέρτζιο Λεόνε και την σκιαγράφηση του ανώνυμου ήρωα [ Κλιντ Ηστγουντ ], που στο τέλος θριάμβευσε κόντρα στην «ανισορροπία» της πόλης, μας ενέπνευσε στην πολυετή διαμάχη της διεκδίκησης της Forthnet.
Στο τέλος δικαιωθήκαμε πανηγυρικά  !  
Ο Ελλην «Κληντ Ηστγουντ» παρά τις «σφαίρες» που έτρωγε κατάστηθα, στάθηκε όρθιος και όχι μόνο επιβίωσε, αλλά μπαίνει στην «αρένα» των τηλεπικοινωνιών με γεμάτο «εξάσφαιρο» και όσες σφαίρες θέλει για τον νέο γύρο στην «μονομαχία του Ελ Πάσο
» !
O Enio Moricone μας άφησε χθες σε ηλικία 91 ετών και πέρασε στην αιωνιότητα.
Θα τον συνοδεύει πάντα η εμβληματική μουσική των έργων του και ειδικά αυτή
ΕΔΩ

K  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


Κ  α   λ   ή                   Ε  β  δ  ο  μ  α  α  α   δ  α  α  α  α  α

  κ    α     ι       π ά λ ι     

 Κ 
 α   λ   ό     
         Κ  α  λ   ο    κ   α  ί ί ί ί   ρ  ι ι  ι  ι ι . . .  

Να επαναλάβουμε και δεν θα κουραστούμε να το λέμε, ότι «το τρένο της πληροφορικής» θέλει «κάρβουνο» [έργα δηλαδή] και για να ξεκινήσει και για να τρέξει. Και αυτό το λέμε, καθώς έχοντας κολλήσει δεκάδες χιλιάδες ένσημα σε «βαρέα και ανθυγιεινά» γνωρίζουμε ότι με «σπιρτόξυλα» και «ροκανίδια» [όπως είναι οι «πλατφόρμες»], άντε να σηκώσεις κάνα δύο γράδα πίεση στο «καζάνι» του «τρένου της πληροφoρικής».

Και μετά ?

Και μετά η πίεση στο «καζάνι» πρέπει να ανέβει στο maximum, γιατί το 2022 θα ξανάρθει  ο Δείκτης DESΙ  (Digital Economy and Society Index) και πρέπει να δείξει πρόοδο. Και για να καταγραφεί πρόοδος, και το ξέρουν καλά και οι επαϊοντες στο ψηλό υπουργικό κτήριο [δεξιά όπως ανεβαίνεις την Αλεξάνδρου Πάντου από την Πάντειο ], χρειάζονται «βαρέα» έργα  για να ανέβει η χώρα και να πιάσει το μέσο όρο στον Δείκτη [άντε να είναι κοντά].

Και φυσικά το να περάσεις κάποιες χώρες που προηγούνται [η Ρουμανία είναι η αμέσως επόμενη], ίσως και μπορεί να είναι εύκολο. Όμως το να περάσεις 12 [Δώδεκα] κράτη (!!!) για να φτάσεις στον Μ.Ο της Ευρώπης [ΕΔΩ δείτε ποια είναι], όπως τέθηκε ως εθνικός και πολιτικός, είναι αυτονόητο ότι δεν θα το καταφέρεις με τα «σπιρτόξυλα» των «πλατφορμών» για να τρέξει «full a head» το τρένο της πληροφορικής.

Γι΄αυτό λέμε : «Εργα, Τώρα» και μάλιστα ΝΕΑ ΕΡΓΑ.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΕΠΕ σήμερα έχει Γενική Συνέλευση
για να ψηφιστεί σε φυσική κάλπη το νέο του Καταστατικό.

Και συνεχίζουμε . . .

Με τετριμμένα και έτερα καθημερινά, που και αυτά είναι ενδιαφέροντα, ορισμένα εκ των οποίων τα δανειστήκαμε από την πολύ καλά ενημερωμένη στήλη typologies, του εξαίρετου συνάδελφου Βασίλη Κουφόπουλου.

Ανοικτό το ενδεχόμενο σύνταξης νόμου για το Twitter και τα social media από την κυβέρνηση. Η συζήτηση έχει ξεκινήσει και δεν είναι νέα. Βουλευτές της ΝΔ και υπουργοί έχουν ζητήσει μια τέτοια παρέμβαση, αλλά το γεγονός πως και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν κινείται προς μια τέτοια κατεύθυνση συνιστά ανασταλτικό παράγοντα.

Η πολιτική σκέψη για την παρέμβαση είναι πως αυτήν τη στιγμή, με δεδομένη την κατάσταση στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση δέχεται κριτική ή αποκαλύπτονται σκάνδαλα κυρίως μέσα από το Twitter. Την ίδια ώρα, μέσα από το social media και κυρίως το Facebook αναπαράγονται προσβολές και μεταδίδεται διαρκώς ρατσιστικό περιεχόμενο, σε σημείο που μεγάλοι διαφημιζόμενοι να ξεκινούν μποϊκοτάζ στη δημοφιλή πλατφόρμα. Σημειωτέον δε ότι η μονοπωλιακή της λειτουργία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον Τύπο.

Το πεδίο εφαρμογής του υπό σκέψη νόμου για το Twitter είναι η υποχρέωση της Ελλάδας για ενσωμάτωση της Οδηγίας 1808/2018. Σε αυτή προβλέπεται πως οι υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην Οδηγία 2010/12/ΕΕ, ώστε να προστατεύονται οι ανήλικοι από επιβλαβές περιεχόμενο, όπως η υποκίνηση βίας, μίσους και τρομοκρατίας.


Ενώ οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις σε όλο τον κόσμο καταγγέλλουν παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή τα μέτρα εναντίον των παραπλανητικών ειδήσεων, επεξεργάζονται νέες παρεμβάσεις στη διανομή και τον έλεγχο της πληροφόρησης. Η Κομισιόν αναμένεται να προκηρύξει πρόσκληση υποβολής προτάσεων για Ερευνα σχετικά με την παραπληροφόρηση για την COVID-19 με προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καλέσει τις πολυεθνικές πλατφόρμες διακίνησης περιεχομένου να υποβάλουν μηνιαίες Εκθέσεις σχετικά με τις Δράσεις και τις πολιτικές τους ενάντια στην παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές ζητούν αυστηρότερη νομοθεσία, ενώ έχει ανοίξει παράλληλα και το ζήτημα για τους ελεγκτές γεγονότων (fact checkers) που εποπτεύουν τις δημοσιεύσεις. Ερωτηματικά προκαλεί η πρωτοβουλία «Getting the facts right», στην οποία σημειώνεται η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ θεσμικών οργάνων των κρατών-μελών της ΕΕ καθώς και διεθνών φορέων, όπως ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), αλλά και το ΝΑΤΟ, για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης.

Αυτά και καλημέρα σας.

 Προφανώς για το «τρένο της Πληροφορικής» θα επανέλθουμε.
Και σύντομα.  ΤΟ  T I P    THΣ   ΗΜΕΡΑΣ 

ΕΔΩ
Δείτε τις προτάσεις των αρχιτεκτονικών γραφείων για τον Πύργο του Πειραιά.
[ Εμείς ψηφίζουμε την τρίτη και την όγδοη πρόταση ].
Επίσης το 2022, φτάνουν και το Μετρό και το Τραμ στον Πειραιά.
Ακολουθεί η ολοκλήρωση του Δικαστικού Μεγάρου, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο.
Ο Μώραλης, εκτός απροόπτου,  βάζει υποψηφιότητα για τρίτη συνεχή Δημαρχία,
κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 229 επόμενη > τελευταία >>