ICT plus
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

6/7/2020
Με «καρβουνάκια» δεν θα τρέξει το τρένο της πληροφορικής. Θέλει φτυαριές κάρβουνο, να ανεβάσει «γράδα» και «πίεση». Ο ένας χρόνος πέρασε. Ο επόμενος και πιο δύσκολος αρχίζει.Τάματα και κεριά «ίσα με το μπόϊ του έργου» τάζουν οι πληροφορ(φ)ρικάριοι μπας και καταφέρουν να δουν «Θεού πρόσωπο» με την συμμετοχή τους σε κάποιο «consortium», που θα πάρει κάποιo από τα έργα, που ετοιμάζονται να προκηρυχθούν
.

Ο σημερινός τίτλος του δευτεριάτικου ραπόρτου μας μπορεί και να ξενίσει καθώς βγαίνει τις ημέρες που εορτάζονται πολλές επέτειοι μεταξύ των οποίων και η ανάληψη της κυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία. Ανάληψη η οποία συνοδεύεται από σειρά δημοσκοπήσεων, μεταξύ των οποίων και της Marc στο «Πρώτο Θέμα» που βγάζει [και σωστά κατά την άποψή μας] τον Κυριάκο Πιερρακάκη, πρώτο στην αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου.

Και φυσικά θα πρέπει να βγει πρώτος ο Πιέρακκακης, καθώς μέσα στην πανδημία έδωσε έναν καταιγισμό ψηφιακών υπηρεσιών, που ποτέ πριν και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν κατάφερε καμία Κυβέρνηση και κανένας υπουργός ή υπουργείο που είχε στην δικαιοδοσία του την Πληροφορικής και τις Τηλεπικοινωνίες.

Το «κλειδί» στην υπόθεση ήταν η νέα δομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που συγκέντρωσε τις απαραίτητες αρμοδιότητες [μην τα ξαναλέμε τώρα], η πολιτική στελέχωση, η διοικητική επάρκεια [χρειάζονται φυσικά και άλλα στελέχη], η «σφικτή» και γρήγορη σε υλοποίηση αποφάσεων και έργων. Και δεν πρέπει να μην αναδείξουμε την δυνατότητα ανάθεσης των έργων υλοποίησης των ψηφιακών πλατφορμών με γρήγορες διαδικασίες, που απαιτούσαν οι πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας.

Για όλα αυτά ένα μεγάλο «ρησπέκτ» και ένα θερμό «εύγει και μπράβο».

Όμως και αλλά . . . [γιατί πάντα υπάρχει και το «όμως» και το «αλλά»] όλα αυτά αφορούν το «πέρισυ» και τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Από εδώ και πέρα ?

Από εδώ και πέρα επανερχόμεθα ταχέως στην κανονικότητα, στην καθημερινότητα και στα τετριμμένα, όπου θα έχουμε με ταχύτατο ρυθμό τα γνωστά και μη εξαιρεταία «Τα έργα πότε θα βγουν?», πάγιο και γνωστό ερώτημα Συνδέσμων, Εταιρειών και Στελεχών που βλέπουν ότι οι μέχρι σήμερα κατακυρώσεις δεν έχουν χαρακτήρα «διασποράς», αλλά «σποράς» σε συγκεκριμένα «χωράφια». Και δεν θα επεκταθώ σήμερα περαιτέρω, καθώς έξυπνα παλληκάρια είστε και μπορείτε να πιάσετε το υπονοούμενο.

Και φυσικά κάποιος [άφρων] μπορεί να προτάξει ότι προετοιμάζονται έργα προϋπολογισμού κοντά στο 1 δισ. ευρώ και καλά θα κάνουμε να είμεθα προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας. Και επειδή αυτήν την υπόδειξη την έχουμε ακούσει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια [και κάνουμε θεραπεία ήπατος με αυτά που ακούμε] να θυμίσουμε ότι όσον αφορά στα έργα εμείς πάντα διαχωρίζουμε τα των Τηλεπικοινωνιών [που είναι κοντά στο δισμύριο] και τα της Πληροφορικής.

Και εδώ να θυμίσουμε ότι τα έργα των Πληροφο(φ)ρικάριων που ετοιμάζει η «Κοινωνία της Πληροφορορίας», έρχονται από το απώτερο παρελθόν, πριν τα συντρόφια τα συριζέϊκα πιάσουν τα «νοήματα» και βάλουν φιλμ στα έργα για τις σχετικές «φωτογραφίες». Και μην έχουμε αντιρρήσεις και αντιδράσεις γιατί θα βγάλω την «κάρτα» της «Ευφυούς Γεωργίας» και θα γελάσουμε ομοθυμαδόν. 


K  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


Κ  α   λ   ή                   Ε  β  δ  ο  μ  α  α  α   δ  α  α  α  α  α

  κ    α     ι       π ά λ ι     

 Κ 
 α   λ   ό     
         Κ  α  λ   ο    κ   α  ί ί ί ί   ρ  ι ι  ι  ι ι . . .  


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 229 επόμενη > τελευταία >>