ICT plus
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

SCRIPTA MANENT

27/4/2020
Επένδυση 3 εκατ. ευρώ του αγγλικού επενδυτικού Οργανισμού «ETF Partners» στην DeepSea, ελληνική εταιρεία λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της Ναυτιλίας

Ο βρετανικός επενδυτικός Οργανισμός ETF Partners ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις για επένδυση τριών εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική εταιρεία DeepSea Technologies, η οποία δημιούργησε πλατφόρμα λογισμικού που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη με αντικείμενο την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση πλοίων. Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση περαιτέρω Ερευνας και Ανάπτυξης σε πελάτες σε όλο τον κόσμο καθώς και για την εξέλιξη νέων προϊόντων.

Η πλατφόρμα της DeepSea έχει τη δυνατότητα μετάδοσης, σε πραγματικό χρόνο, λεπτομερών δεδομένων που αφορούν στην απόδοση πλοίων, σε πλοιοκτήτες και ναυλωτές κατά τη διάρκεια της πλεύσης. Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και των υποκείμενων δεδομένων που έχουν συλλεχθεί, παρέχει προτάσεις βελτιστοποίησης της απόδοσης του πλοίου. Η DeepSea στηρίζει τις προσπάθειες της διεθνούς Ναυτιλίας, η οποία επιδιώκει: να βελτιώσει την επιχειρησιακή της αποδοτικότητα, να μειώσει τις εκπομπές του άνθρακα, να ενισχύσει την επικοινωνία μεταξύ ναυλωτών και πλοιοκτητών και να ανταποκριθεί καλύτερα στην ολοένα αυξανόμενη νομοθετική εποπτεία.

Ιδρυτές και επικεφαλής της DeepSea είναι ο Ρομπέρτο Κούστας και ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, απόφοιτοι των πανεπιστημίων Οξφόρδης και Κέιμπριτζ αντίστοιχα, με εξειδίκευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στον τομέα του Machine Learning.

Για την επένδυση στην ελληνική εταιρεία ο Robert Genieser, Διευθύνων Εταίρος στον ETF αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με μια συνεκτική Ομάδα άνω των 40 ατόμων η DeepSea είναι μια από τις σημαντικές νεοφυείς εταιρείες Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας».

«Το 90% όλων των εμπορευμάτων φτάνει σε εμάς δια θαλάσσης, με τη ναυτιλία να λειτουργεί ως ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού» δήλωσε η Lucy Rands, Διευθυντής Επενδύσεων στoν ETF. «Παρότι η αποστολή εμπορευμάτων μέσω θαλάσσης αποτελεί μια από τις πιο οικολογικές μορφές μεταφοράς αγαθών, ειδικά σε σύγκριση με την εναέρια αποστολή, συνεχίζουμε να έχουμε τεράστια δυνατότητα να βελτιώσουμε την ναυτιλιακή βιομηχανία, μειώνοντας τις εκπομπές CΟ2 και περιορίζοντας τη ρύπανση που προκαλούν τα πλοία. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό παρακολούθησης της DeepSea σε συνδυασμό με τις προτάσεις βελτιστοποίησης που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, η βιομηχανία της ναυτιλίας μπορεί να κάνει ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός».

«Είδαμε τη μεγάλη ευκαιρία να εφαρμόσουμε μια τεχνολογία επόμενης γενιάς σε μια βιομηχανία που γνωρίζουμε καλά» εξήγησε ο Ρομπέρτο Κούστας, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της DeepSea. «Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο σήμερα, καθώς η πρόσφατη πανδημία θα ενθαρρύνει την ναυτιλία να υιοθετήσει τα καλύτερα επιχειρησιακά μοντέλα, μιας και οι παραδοσιακές αλυσίδες εφοδιασμού ωθούνται στο να επανασχεδιαστούν και τελικά να ενισχυθούν. Με αυτήν την επένδυση από έναν κορυφαίο και βιώσιμο επενδυτή, προσδοκούμε να οδηγήσουμε την DeepSea στο επόμενο στάδιο».

«Ο Ρομπέρτο και ο Κωνσταντίνος έχουν το κίνητρο και τη θέληση να κάνουν την DeepSea μια άκρως επιτυχημένη εταιρεία» πρόσθεσε ο Robert Genieser, Διευθύνων Εταίρος στον ETF. «Αυτή είναι η πρώτη μας επένδυση στην Ελλάδα και αναδεικνύει πόσο γρήγορα και σε πόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει προχωρήσει η χώρα».

H DeepSea είναι μια βραβευμένη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, που παρέχει λογισμικό για την παρακολούθηση και βελτιστοποίηση των πλοίων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 στην Aθήνα και σήμερα απασχολεί πάνω από 40 άτομα. Τα στελέχη της συνεργάζονται στενά με τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες για να αναπτύξει τις υπηρεσίες της σε παγκόσμιο επίπεδο. Με έμφαση στην ποιότητα της τεχνολογίας και την εξυπηρέτηση των πελατών, επιδιώκει να διατηρείται στην πρώτη γραμμή της Καινοτομίας.

ΑΡΧΕΙΟ - SCRIPTA MANENT

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 53 επόμενη > τελευταία >>