ICT plus
Κυριακή, 31 Μαίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

6/4/2020
Στην InterWeave η δημιουργία της ιστοσελίδας "Μαθαίνουμε Σπίτι" και άλλες υπηρεσίες για 92,7 χιλιάδες ευρώ. Εξηγήσεις Στέλιου Πέτσα για το θέμα μετά από καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ

Στη "Διαύγεια" αναρτήθηκαν αποφάσεις της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως με την οποία ανατίθεται για 92,7 χιλιάδες ευρώ.
στην εταιρεία InterWeave η δημιουργία και η διαμόρφωση της ιστοσελίδας "Μαθαίνουμε Σπίτι", καθώς και σειρά συνοδευτικών υπηρεσιών σχετικών με την συντήρηση, ανάπτυξη, επικοινωνία και προβολή των δραστηριοτήτων του υπουργείου που υποστηρίζουν τον χειρισμό ψηφιακών μέσων για "εργαλείων" που αφορούν τις νέες συνθήκες εργασίας και επικοινωνίας λόγω κορονοϊού.
 

Εξηγήσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο μετά από καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με καταγγελία του "Παρατηρητηρίου για την Παιδεία" του ΣΥΡΙΖΑ:
«Mπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να ξεκαθάρισε πως "δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα", ώστε να δικαιολογήσει τις απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία (ΠΝΠ της 20ης Μαρτίου 2020), ωστόσο στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στο υπουργείο Παιδείας kai Θρησκευμάτων, τα λεφτόδεντρα και φυτεύονται και ευδοκιμούν.
Την ίδια στιγμή, χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες δεν έχουν καν τη δυνατότητα συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση, καθώς δε διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ή πρόσβαση στο internet. Το υπουργείο Παιδείας "επενδύει" για ακόμη μια φορά στην πολιτική επικοινωνία παρά στην ουσία, η οποία εν προκειμένω δεν είναι άλλη από την εξασφάλιση της πρόσβασης όλων των μαθητριών και των μαθητών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και τα ψηφιακά εργαλεία. Σημειώνεται πως με το ίδιο ποσό, 500 μαθητές θα μπορούσαν να προμηθευτούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό, να εξασφαλιστούν και να διατεθούν 800 συνδρομές για πρόσβαση στο internet και να αγοραστούν 12 servers για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το οποίο αδυνατεί να διαχειριστεί το μεγάλο όγκο πληροφοριών που απαιτείται για την τηλεκπαίδευση
».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έδωσε εξηγήσεις στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ πως το Υπουργείο Παιδείας δαπάνησε 72 χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας «Μαθαίνουμε στο σπίτι» και γιατί το υπουργείο ανέθεσε το έργο σε ιδιωτική εταιρεία και όχι στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. 

Αρχικά, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στη γενικότερη φιλοσοφία της κυβέρνησης την περίοδο αυτή σημειώνοντας πως:
"όταν έχουμε έκτακτες καταστάσεις, φυσικά επιλέγουμε έκτακτες λύσεις. Εν προκειμένω, επιλέγουμε λύσεις που να είναι γρήγορες, αλλά πάντα με διαφάνεια και με τον απαραίτητο έλεγχο και τη λογοδοσία που χρειάζεται να διέπει όλες αυτές τις αποφάσεις”.

Εξηγώντας, γιατί το υπουργείο κατέφυγε σε αυτή τη λύση επεσήμανε ότι:
“το έργο περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, οι οποίες δεν ήταν εύκολο να παραχθούν, όπως καταλαβαίνει κανείς, από μια δημόσια υπηρεσία, όπως: Υπηρεσίες υψηλής εξειδίκευσης, μοντάζ, animation, visual design, δημιουργία ψηφιακών μέσων, δημιουργία εικαστικής ταυτότητας“

και συμπλήρωσε:

“Έρχεται να υποστηρίξει όλο αυτό το υλικό, μια καμπάνια περίπου τριών μηνών, στη διάρκεια των οποίων θα πρέπει, ολόκληρο το σύστημα της δημόσιας Παιδείας στη χώρα μας, να μετασχηματιστεί για να παρέχει υπηρεσίες εξ αποστάσεως. Όπως βλέπουμε ότι γίνεται σήμερα και με τα προγράμματα που έχει εφαρμόσει, σε συνεργασία με την Ε.Ρ.Τ., με την επικοινωνία που γίνεται εξ αποστάσεως και με την τηλε-εκπαίδευση από τα σπίτια των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης”
.

για να καταλήξει:

"Επομένως, μιλάμε για ένα ποσό (58.000 συν ΦΠΑ) πλήρως ανταποδοτικό, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Γίνεται φανερό πως αυτό που δυσκολεύεται να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι, πως χάρη στις ταχύτατες και έγκαιρες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αποτελεί υπόδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των… παράπλευρων επιπτώσεων που αυτός φέρνει".

Πάντως, σύμφωνα με τις δύο αποφάσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως όπως αυτές αναρτήθκαν στο "Διαύγεια" [Δείτε τις ΕΔΩ] , το συνολικό κόστος της συνεργασίας του υπουργείου με την εταιρεία InterWeave για το σύνολο του έργου είναι 92,7 χιλιάδες ευρώ και όχι 72 χιλιάδες.ΑΡΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1112 επόμενη > τελευταία >>