ICT plus
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

12/2/2020
Και ξαφνικά τα πάντα όλα από γαλήνια και ήρεμα, πάνε τ΄ανάποδα. Φυαίει ο κορονοϊός που πάει άκλαφτο το MWC? Φταίει το "μάγμαγο" του Σταϊκούρα? Πάντως κάτι φταίει.

Σήμερα κάτι δεν ξεκίνησε καλά. Φταίει ο Σταϊκούρας που μας είπε ότι "οι Τράπεζες πλήρωσαν το "μάγμαγο" (μάρμαρο) του Μνημονίου"? Φταίει ότι η Ημέρα το Ασφαλούς Διαδικτύου, που πέρασε στα εντελώς και παντελώς ψιλά? Φταίει ο Αυγενάκης που τάκανε "κούπες" και ήρθαν οι Μαξιμαλιστές (οι του Μαξίμου δηλαδής ) και τα έκαναν "αποκούπες". Φταίνε οι επιτάξεις στα νησιά και δεν ξέρω που αλλού, Φταίει το καθημερινό μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και παντού και ολούθενες. Και μην σκεφτώ τον "χαρτοπόλεμο" στις ταυτότητες και το υπό κατάρρευση σύστημα πληροφορικής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι μου φταίει σήμερα . . .


Να πούμε εν τάχει

K  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 

Γιατί σήμερα σηκώθηκα ανάποδα, "φορτώνοντας" εδώ και πολλές ημέρες.

Και πώς να μην σηκωθώ ανάποδα, αφού τόσες μέρες «φορτώνω» λες και είμαι «μπίγα» [ Γερανός πλοίου για εσάς τους «νεότεκτους» ] ακούγοντας τους πάντες όλους [ σχεδόν ] να λένε τις μπαλαφάρες τους και να είμαι εγώ υπόχρεως [όπως λένε τα έγγραφα του Πιτσιλή] να τις ακούω.

Και μετά από «φόρτωμα» πολλών ημερών σήμερα είπα να τα πως και εγώ, καθώς πρέπει να είμαι νουνεχής, εν όψει εξελίξεων και φυσικά μειλίχιος [ Τα συντρόφια να ανοίξουν κανένα λεξικό. Ετσι?], εν όψει 14ης Φεβρουαρίου.

 Και πώς να μην «φορτώσω» όταν  στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών πανηγυρίζουν γιατί σκέφτηκαν το αυτονόητο να δίνουν προσωρινή άδεια οδήγησης αμέσως στους νέους οδηγούς που θα την τυπώνουν από το μέηλ τους ή θα την έχουν στο κινητό τους. Και αυτό γιατί επί Σπίρτζη την κανονική άδεια την έπαιρναν μετά από μήνες και μέχρι τότε, απλώς δεν οδηγούσαν. Και δεν «αγοράζω» το ευφυολόγημα «Δηλαδή, τότε ήταν καλύτερα?» που λένε τα γαλάζια τα συντρόφια, γιατί θα θυμηθώ ότι οι υποδομές πληροφορικής του υπουργείου Μεταφορών καταρρέουν ασυντήρητες και ακούμε εξαγγελίες για 13 νέες εφαρμογές.

Και πώς να μην «φορτώσω» όταν αντί σοβαρών επιχειρημάτων για τις ψηφιακές ταυτότητες για σημαντικά νομικά και λειτουργικά θέματα που έχουν προκύψει [ γιατί έχουν προκύψει ] ακούμε τα συντρόφια από τον ΣΥΡΙΖΑ, για μία ακόμη φορά να μιλάνε την γλώσσα της «πλατείας Κουμουντουρού» [όπως έλεγε σε ατάκα του ο Θανάσης Βέγγος,  δείτε την ΕΔΩ  ]

Και πώς να μην «φορτώσω» όταν ακούσα χτες τον Σταϊκούρα να μας λέει για το «μάγμαγο» [ Ο γαλάζιος σύντροφος έχει ένα θεματάκι με την άρθρωσή του] που πλήρωσαν οι Τράπεζες από τα Μνημόνια, λες και εμείς δεν πληρώσαμε το δικό μας «μάγμαγο» από τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων

Και πώς να μην «φορτώσω» όταν οι συνδικαλιστές του ΟΜΕ-ΟΤΕ, αφού πήραν αυτά που τους έδωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ, την έκαναν με ελαφρά βηματάκια και ούτε [δημόσια] φωνή ούτε δημόσια ακρόαση σε συνέντευξη τύπου, όπως είχαν υποχρέωση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο που τους πληρώνει και το οποίο ταλαιπωρήθηκε από την απεργία στον ΟΤΕ.

Και πώς να μην «φορτώσω» όταν σήμερα δεν θα πάω στο γήπεδό μου να πανηγυρίσω την πρόκριση του ενός, του μεγάλου και του μοναδικού Ολυμπιακού, γιατί προετοιμάζομαι για την Βαρκελώνη και το MWC, που έχει αποδεκατιστεί από τον κορονοϊό με την Intel να μην κατεβαίνει στην Εκθεση μαζί με καμία δεκαριά άλλες μεγάλες εταιρείες.

Και πώς να μην «φορτώσω» όταν βλέπω ότι εν καιρώ ειρήνης και πλέριας Δημοκρατίας ετοιμάζονται για επιτάξεις, απόδειξη ότι η κατάσταση ξέφυγε ενώ ήταν ολόφάνερο ότι εκεί θα πήγαινε το «πράμα».

Και πώς να μην «φορτώσω» όταν βλέπω ότι αυτός ο «κεντρικός συντονισμός» των έργων Πληροφορικής «ρετάρει» και δεν προχωράει ομαλά με χαρακτηριστική απόδειξη τις . . . αποδείξεις από τις ταμειακές που θα καταχωρούνται κατά δισεκατομμύρια στο G-Cloud, το οποίο γεμίζει με «τόνους» αδιαβάθμιτων δεδομένων από αποδείξεις μέχρι δεδομένα από δίκες και δικαστικές υποθέσεις [ όχι ακόμη ] μέχρι και ασφαλιστικά στοιχεία [ πάλι, όχι ακόμη ] και δεδομένα του Μητρώου Πολιτών. Αυτό το τελευταίο αποθηκεύθηκε γιατί το είχε υπό την εποπτεία της η «ΚτΠ».

Και πώς να μην «φορτώσω» όταν χτες ήταν η πιο υποτονική «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» με την λαλίστατη υπουργό Παιδείας την κυρία Κεραμέως να μην ασχολείται καν με το θέμα ενώ για τα πάντα όλα έχει μία ανακοίνωση. Και δεν είναι δουλειά του Πιερρακάκη, γιατί μερικοί λίγο θέλουν να το μπερδέψουν με την ΚυβερνοΑσφάλεια.

Και πώς να μην «φορτώσω», εν τέλει και τελικά, με το γεγονότο ότι η φορολογία των εν Ελλάδι εδρευουσών ψηφιακών πλατφορμών ψυχαγωγίας, οι οποίες χρηματοδοτούν με τις εισφορές τους και το Ταμείο των Δημοσιογράφων [ τον γνωστό ΕΔΟΕΑΠ ] εκτός των εσόδων της ΑΑΔΕ επιβαρύνονται [ όπως και εμείς ] με βαρύτατη φορολογία, ενώ το NETFLIX και οι άλλες εξωχώριες πλατφόρμες και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και αποφεύγοντας την φορολογία και ανταγωνίζονται αθέμιτα τις ελληνικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova που δίνουν δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες Ελληνες [Ναι! Δεκάδες χιλιάδες] και κάνουν και παραγωγές για την Ελλάδα και προάγουν τον Ελληνικό Πολιτισμό.

 Και μην συνεχίσω άλλο για σήμερα . . .Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 229 επόμενη > τελευταία >>