ICT plus
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

7/2/2020
Συνεχίζονται οι «παρα(σ)τάσεις» στην ΑϊΣη(x)Τήρικη πιάτσα. Μετά την Forthnet ακολουθούν οι Ταυτότητες, οι διαγωνισμοί για το ERP και το HR του Δημοσίου, το Φάσμα του 5G και έτερα.

Μας άφησε σαν σήμερα πριν τρία χρόνια.
Ο «Λούκι Λουκ»,ο μοναχικόςκάου μπόϋ του ελληνικού τραγουδιού μας λείπει. Και μας λείπει γιατί απλά ήταν μοναδικός !
Όπως όλα τα παλιά «καλούπια», που βγήκαν μόνο μία φορά και φυσικά δεν θα ξαναβγούν.
ΕΔΩ σας έχουμε τα κλασικά τα τραγούδια του Λουκιανού που θα μας συντροφεύουν πάντα «στην βόλτα στη Βουλιαγμένη» και στα «θερινά τα σινεμά».


Ξεκινάμε με την γνωστή και καθιερωμένη 


Κ  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ   η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


Κ 
 α  λ   ό          Π  ο  υ  Σ  ο  υ    Κ  ο   ο   ο  ο  ο 
 αυ     


 

Και πάλι θα είμαστε σύντομοι σήμερα
εν όψει ενός αναλυτικότατου ραπόρτου την Δευτέρα,
όπου ο παπα-γάλ(λ)ος θα σας ενημερώσει
για πλείστα όσα «τρέχουν» και κυρίως ΔΕΝ τρέχουν
στην ΑϊΣη(x)Τήδικη πιάτσα,

η οποία όσον αφορά στους Telecomικούς περιμένει τις «μετενέργειες» μετά την :

  ·  Υπογραφή της ΣΣΕ στον ΟΤΕ και τον σθεναρό αγωνιστικό «οίστρο» μέρους των συνδικαλιστών, που την «έκαναν» όταν έφτασε η ώρα της ευθύνης τους.

  ·  Επικείμενη [ από τον Οκτώβρη την περιμένουνε, αλλά οι Τράπεζες ακόμη το σκέπτονται ] υπογραφή της εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego Media.

  ·  Ενεργοποίηση της Forthnet στην Κινητή Τηλεφωνία.

  ·  Σχεδιαζόμενη απόσχιση των Υποδομών από τις «πυρηνικές» (core) δραστηριότητες των Τηλεπικοινωνιών με πολλαπλές επιπτώσεις στην είσοδο εταιρειών στα Νέα Δίκτυα και στην μετεξέλιξη του ανταγωνισμού, στον οποίο «δεν χωράνε πάνω από «2 και 1/2» παίκτες» όπως μας έλεγαν, ακόμη και πέρισυ.

  ·  Απόφαση επί της συμμετοχής της Huawei στα Δίκτυα 5G, αν και μερικοί λένε ότι ο δρόμος είναι «ανοιχτός» αλλά σε οδηγεί δε αδιέξοδο
και τα
  
·   Διαφαινόμενα αιτήματα για παράταση της Διαβούλευσης για την Δημοπρασία για όλες τις φασματικές περιοχές του 5G της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που ξεκίνησε προ ολίγων ωρών και λήγει στις 10 Μαρτίου σηματοδοτώντας την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας.

και όσον αφορά στους Πληροφορ(φ)ρικάριους, αναμένονται:

  ·   Aιτήματα για παράταση στην κατάθεση των προσφορών για τις Ηλεκτρονικές ταυτότητες, όπου δεν αναμένονται πέραν το πάααρα πάααρα πολύ τεσσάρων (4) υποψηφίων αναδόχων. Και αυτόδεν συνδέεται με νομικά ζητήματα που εγείρονται ( εκτιμούμε αστόχως ) κατά την άποψη μερίδας παρατηρητών, αλλά λόγω των απαιτήσεων του διαγωνισμού. Τεχνικών και οικονομικών.

  ·  Ζητήματα λειτουργίας των υφισταμένων «Ολοκληρωμένων» Συστημάτων Πληροφορικής (ΟΠΣ) λόγω παντελούς έλλειψης συντήρησης [σε ορισμένα «ΟΠΣ» μιλάμε για πέντε και βάλτε χρόνια] και ανανέωσης εφαρμογών και εξοπλισμού.

  ·   Διαγκωνισμοί στις προδιαγραφές νέων προκηρύξεων παρελθόντων έργων που ακυρώθηκαν π.χ στον επικείμενο διαγωνισμό για το «ERP του Δημοσίου», αλλά και για το «HR του Δημοσίου» [δύο είναι οι διαγωνισμοί], στους οποίους εντοπίστηκαν να κλωθογυρίζουν οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι «πολυπαράγοντες» [κάτι σαν τους ελβετικούς σουγιάδες] που «πουλάνε» ο γνωστό «παραγοντιλίκι».

  ·   Εκ νέου και πάλι διαγκωνισμοί για σειρά έργων που «ΘΑ» προκηρυχθούν, αλλά δημιουργούν προσδοκίες και όραξη,όπως π.χ [λέμε τώρα] την επέκταση του G-Cloud, το οποίο δεν μπορεί ούτε να «σηκώσει» την μεταφορά των συστημάτων του Δημοσίου τομέα, σύμφωνα με το Σχέδιο Πιερακκάκη, ούτε αυτά [τα συστήματα του Δημοσίου δηλαδή] να μεταφερθούν στο G-Cloud, καθώς ελάχιστα από αυτά πληρούν τις απαραίτητες και αναγκαίες προϋποθέσεις μετάπτωσης. Και για να μην δημιουργηθούν ορέξεις για αντικρούσεις των λεγομένων μας να ρωτήσουμε το εξής: Πως θα μεταφερθεί ΟΠΣ του Δημοσίου στο G-Cloud, το οποίο λειτουργεί σε DumpTerminals  ?

Παρεμπιπτόντως . . .

Εξαιρετική η εκδήλωση της εναρκτήριας συνάντησης για την επανέναρξη της «Ελληνικής Συμμαχίας» για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση. Πολλοί κυβερνητικοί και θεσμικοί παράγοντες ήταν παρόντες δίνοντας έμφαση στην λειτουργία αυτού του θεσμού, που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό αναλφαβητισμό και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων έχουν αναπτύξει 23 χώρες – μέλη της Ε.Ε.

Αυτά τα ολίγα εν όψει της Δευτέρας

Νάχετε ένα καλό ΠουΣουΚου και, όπως βλέπετε, δεν ανοίξαμε καν το θέμα της κατάστασης στο ποδόσφαιρο, που επηρεάζει άμεσα την πιάτσα των ψηφιακών πλατφορμών ψυχαγωγίας, όπου εσχάτως εισήλθε και η Vodafone Ελλάς η μητρική της οποίας χωρίζει το Δίκτυο από τις υπηρεσίες, κίνηση που θα ακολουθήσει και ο ΟΤΕ, ο οποίος θα υλοποιήσει άμεσα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, και μην συνεχίσουμε «το πέταγμα της πεταλούδας» γιατί πρέπει να πάτε και για το μεροκάματο.

 ΤΑ   Τ Ι P S    TOY     Π O Y   Σ O Y  K O Y 

Γεννήθηκε και ζει στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ο ελληνολάτρης Ζακ Μπουσάρ από το 1973, είναι καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. 
Ε Δ Ω  ακούστε τον σε απολύτως άπταιστα ελληνικά να μιλάει για την αγάπη του για την Ελλάδα. Είναι μεταφραστής κειμένων της ελληνικής λογοτεχνίας στα γαλλικά, είναι επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, αλλά είναι και ένας πραγματικά ένθερμος και φανατικός οπαδός της ελληνικής γλώσσας.


Ο Γουστάβ Κλιμπτ είναι από τους αγαπημένους ζωγράφους του παπα-γά(λ)λου, ο οποίος ς στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την Ιστορία της Τέχνης. Ο Κλιμπτ είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος της «Απόσχισης» (Sezession) της Βιέννης, το οποίο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της «Αρ Νουβό» (Art Nouveau) και από τους πρώτους που κατάφεραν να συνδυάσουν την «εικονιστική» με την αφηρημένη ζωγραφική. Αυτά σας τα λέμε γιατί  
Ε Δ Ω  σας έχουμε μερικές πιπεράτες λεπτομέρειες από την πολυκύμαντη ζωή του. Την Κυριακή η Real News έχει ένα πολύ ωραίο βιβλίο για το έργο και την ζωή του, χωρίς τις λεπτομέρειες του παπα-γάλ(λ)λου


Την λένε Eclipse και μένει στο Σηάτλ. Κάθε μέρα μπαίνει στο λεωφορείο, έχοντας το δικό της πάσο, κάνει ολομόναχη την αγαπημένη της διαδρομή στο πάρκο και γυρίζει, πάλι μόνη της, στο σπίτι της. Μην πείτε "Ε, και?" γιατί η Eclipse είναι μία αξιαγάπητη σκυλίτσα και θα την δείτε   Ε Δ Ω 
 

Οι Γάλλοι την λένε «cassoulet» και είναι η παραδοσιακή φασολάδα τους με συνταγή από την περιοχή Λαγκεντόκ (Languedoc) της νότιας Γαλλίας. Δεν έχει και πολύ σχέση με την δική μας συνταγή. Λόγω κρύου σας την προτείνουμε και σας έχουμε την συνταγή της  
Ε Δ Ω


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 229 επόμενη > τελευταία >>