ICT plus
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

13/1/2020
Τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για όλους. Ξεκινάμε με τις Τηλεπικοινωνίες και τα βάσανα των πάντων όλων, που θα γίνουν μαρτύρια. Τελικά βγαίνει η άσκηση?

Δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα η άνω εικόνα και ο συσχετισμός με την πιάτσα των Τηλεπικοινωνιών, που οι αρχές του 2020 την βρίσκουν σε νέους δρόμους, που και δεν συναντώνται πλέον και οδηγούν σε άλλους προορισμούς, αν και δείχνουν το αντίθετο. 


 

K  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


Κ  α   λ   ή                    Ε β  δ  μ  α  α  α   δ  α   α   α      α

  κ α ι   

 Κ 
 α   λ   ή     
          Χ  ρ  ο ν ι  ά ά ά ά ά ά ά ά . . .    Νάμαστε και πάλι με την ολοκαίνουργια χρονιά, δίσεκτη μεν σημειολογική δε, εκ του έτους 2020 που έχει την αριθμολογία του που θα αναλύσουμε εν καιρώ.

Και λέμε εν καιρώ, καθώς από τις 20 Δεκεμβρίου που σας αφήσαμε συνέβησαν πλείστα όσα στην πιάτσα των ΤΠΕ, ορισμένα εκ των οποίων για τις Τηλεπικοινωνίες είναι «βαρέα, βαρών» τα οποία και θα σας τα παραθέσουμε, συνοπτικά μεν, περιεκτικά δε.

 Πρώτον και κορυφαίον όλων η απεργία στον ΟΤΕ.
Σήμερα οι δύο πλευρές οδεύουν προς την Διαιτησία. Μην περιμένετε αποτέλεσμα, γιατί από την Διαιτησία δεν βγαίνει αποτέλεσμα άμεσα. Οι δύο πλευρές όμως θα αναζητήσουν, και προφανώς θα βρουν, την μέση οδό την οποία και θα ακολουθήσουν. Το ποια πλευρά έχει δίκιο, πάντα υπάρχουν ένθεν κακείθεν επιχειρήματα, τα οποία τελικά δεν αφορά το ευρέως εννοούμενο κοινωνικό σύνολο. Το ζήτημα είναι πως ο χώρος των τέως και νυν ΔΕΚΟ έχει ήδη εξελιχθεί σε «πεδίο βολής» της αντιπολίτευσης. Οι, όχι και τόσο, παλαιότεροι, αν θυμηθούν τις διαμάχες Βουρλούμη και Κούτρα πριν μία δεκαετία και τις φέρουν σήμερα, θα καταλήξουν στο ανωτέρω συμπέρασμά μας ότι «θα τα βρουν» με όποιο κόστος εκατέρωθεν. Πάντως οι εμπειρότεροι θα συνομολογήσουν μαζί μου ότι η ΟΜΕ-ΟΤΕ επί Κούτρα είχε περισσότερο τακτ και δεν καταφερόταν ποτέ κατά δημοσιογράφων, όπως η σημερινή ηγεσία της. Ούτε θα αντιδρούσε τόσο «χλιαρά» στην κίνηση «Ρουβίκωνα» στην κατοικία του Μιχάλη Τσαμάζ. Τώρα να πούμε πως η συμπεριφορά και οι κινήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων κρίνονται τελικά εκ του αποτελέσματος. Και να δούμε τα αιτήματα της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι που απομακρύνθηκαν από τον ΟΤΕ δεν επανήλθαν και κατά την εκτίμησή μας δεν θα επανέλθουν. Λοιπόν, εν αναμονή εξελίξεων και μάλιστα ταχέων.

 Η πώληση της WIND δεν προχώρησε, όπως προβλέψαμε, και δεν θα προχωρήσει έτι περαιτέρω, όπως επιμείναμε καθ΄ ομοίωσιν και στην «υπόθεση Forthnet». Τουλάχιστον για φέτος. Ναι μεν κινήσεις θα γίνουν, θα γραφτούν μακροσκελείς αναλύσεις, όμως τελικά [και το «τελικά» έχει νόημα και όχι η καταγραφή απλών ή μεμονωμένων γεγονότων] η εξαγορά δεν θα γίνει φέτος. Η WIND θα συνεχίσει όπως και πέρσι και πρόπερσι, «πάντα στον ίδιο τον σκοπό», κατά πως λέει και το τραγούδι.

 Τα της Forthnetτ α γνωρίζετε και δεν έχουμε έτερον να προσθέσουμε. Η εταιρεία, που πρωταγωνίστησε τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια στην επικαιρότητα και μας επέτρεψε να σας δείξουμε το επίπεδο και την διείσδυση της πληροφόρησής μας στα των τηλεπικοινωνιών, υλοποιεί την είσοδό της στην κινητή τηλεφωνία. Ο νέος ανταγωνιστής στην κινητή τηλεφωνία, κάτι που πολεμήθηκε σθεναρώς από τους τρείς μεγάλους πρωταγωνιστές, πιστεύουμε ότι θα ταράξει τα «λιμνάζοντα» ύδατα του ανταγωνισμού των τηλεπικοινωνιών προς όφελος των καταναλωτή. Πάντως, λόγω και της μείωσης της τιμή των «ντάτα», η Forthnet θα ευνοηθεί έτι περαιτέρω και μάλιστα και άμεσα. Προφανώς περιμένουμε να ολοκληρωθεί άμποτε [συντρόφια, αυτό σημαίνει «μακάρι, είθε»] η εξαγορά από την AlterEgoκαι να πιάσουν δουλειά οι τηλε-κωμικοί σεναριολόγοι με την απίθανη [για εμάς] πιθανότητα [για εκείνους] της απόσχιση των τηλεπικοινωνιών και την πώλησή τους στην WIND.

Και παρεμπιπτόντως  περιμένουμε από την ΕΕΤΤ , από την στιγμή που η θητεία του Προέδρου της Καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου συνεχίζεται [και αυτό το είχαμε προβλέψει, n’ estpas?] και τοποθετήθηκε και ο Αντιπρόεδρος των Τηλεπικοινωνιών, να επιταχύνει και να ρυθμίσει πλείστες όσες εκκρεμότητες του παρελθόντος, καθώς το «άθλημα» των Τηλεπικοινωνιών «θέλει τον Ρυθμιστή» του. Και σήμερα, πρώτη μας μέρα, δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες.

Η Vodafone, όπως και η WIND, θα κινηθεί και εκείνη στον «ίδιο τον σκοπό», καθώς δεν έχει μπροστά της κάποιο θέμα στρατηγικής ή ανατρεπτικών επιχειρηματικών κινήσεων. Business as usual και εδώ.

 Τέλος στα της κυβερνητικής πολιτικής στις Τηλεπικοινωνίες  έχουμε έναν όλο και περισσότερο διευρυνόμενο και επεκτεινόμενο «τραχανά», ο οποίος απλώνεται και κάποια στιγμή πρέπει να μαζευτεί κάπως, ειδικά στα θέματα των Δικτύων και των πλατφορμών ψυχαγωγίας. Και δεν αναφερόμαστε τόσο στο πολιτικό θέμα των υποδομών 5G  [θα έρθει ή σειρά τους], όσο στα θέματα των δημοσίων επενδύσεων στις Τηλεπικοινωνίες και αν ακόμη υπάρχουν οι παλαιότεροι σχεδιασμοί για την παρουσία του Κράτους, κάτι που δεν το βλέπουμε ότι είναι και τόσο «ζωηρό». Δεν θα κρίνουμε την κίνηση των «ντάτα», καθώς εξ αρχής θεωρήσαμε ότι ο τρόπος που έγινε ήταν τόσο θεατρικός και ρηχά σχεδιασμένος, που δεν άντεχε καμίας σοβαρής κριτικής. Αφήστε που η κίνηση, προχειροσχεδιασμένη όπως ήταν, γυρίζει αντίθετα και δεν θα δώσει τα σχεδιασθέντα πολιτικά κέρδη.

Αυτά τα εντελώς ολίγα για αρχή.

Οι πληροφορ(φ)ρικάριοι έπονται και ας μελετήσουν το σημερινό μεγάλο έργο στον ΕΦΚΑ, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό  διψήφια μύρια

Επίσης μεταξύ πάρα πολλών άλλων έργων που θα πρέπει να δούν οι πληροφορ(φ)ρικάριοι εντάχθηκαν και Εργα - Δράσεις για την αξιοποίηση του οικιστικού αποθέματος πολιτιστικής κληρονομιάς των Βόρειων Σποράδων (4,5 μύρια) και της πόλης των Ιωαννίνων (2,5 μύρια). Ενδεικτικά δύναται να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία διαδραστικών χώρων πολιτισμού, μουσειολογικής εμπειρίας με χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, συντήρηση και αναδιάταξη εκθεμάτων, εξοπλισμός απεικόνισης και προβολής αυτών, όπως προθήκες, βάθρα, φωτισμός, κ.α.

ΕΔΩ και ΕΔΩ αντίστοιχα οι διακηρύξεις των έργων 

Που λέτε, προμηνύεται ένα εξαιρετικό 2020,που θα το απολαύσουμε μαζί, Θεού θέλοντος προφανώς.

Να έχουμε μία καλή εβδομάδα και να ενημερώνεστε συστηματικά και διεξοδικά.

 ΤΑ  ΠΡΩΤΑ  TIPS  ΤΟΥ  2 0 2 0 
 
Εφυγε πλήρης ημερών
ο μεγάλος Ελληνας μόδιστρος,
 ο Γιάννης Βούρος, σε ηλικία 96 ετών.,
Εντυσε με τις δημιουργικές εμπνεύσεις του
τις πιο δημοφιλείς σταρ του ελληνικού συνεμά.
Κορυφαία έμπνευση η "μαχαιριά"
στο φόρεμα  Μαρίας Χρονόπουλου  
στην ταινία "Μιά κυρία στα μπουζούκια",
που μέχρι και σήμερα αντιγράφεται
από πολλούς διάσημους  μόδιστρους.
  Ε Δ Ω  συνέντευξή του στο Marie Claire του Ioυλίου 2016.


 
Ε Δ Ω  ο Γιώργος Μαργαρίτης, από τους τελευταίες πραγματικά λαϊκές φωνές,
κατεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. θα τον φιλοξενήσουμε και 
φυσικά θα τον τιμήσουμε. Για εμάς, που καταλαβαίνουμε τη σημασία του λαϊκού
τραγουδιού στην ελληνική κοινωνία, λέμε ότι  το αξίζει.
 

Oι τοίχοι της Αθήνας μιλάνε. Δείτε  
Ε Δ Ω  τι και πως το λένε


 Ε Δ Ω  Δείτε τι τρώνε στην Παύλιανη. Εξη μοναδικές συνταγές
που μαγειρεύονται σε ένα μοναδικό ταβερνάκι στις πλαγιές της Οίτης.
 


Το κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις  ψ η σ τ α ρ ι έ ς   και
τις εκπομπές μικροσωματιδίων στον αέρα,
που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στη δημόσια υγεία,
έκρουσε να ακόμη μια φορά μιλώντας στο Open TV ο Ευάγγελος Φιλόπουλος,
Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.
«Και τα μπάρμπεκιου και οι ψησταριές είναι επικίνδυνες» τόνισε και
χτύπησε ένα από τα ευαίσθητα σημεία του Ελληνα.
 
Και καλά τα παϊδάκια να τα φάμε στην γκριλιέρα,
όμως γιατρέ πες μας όμως πως θα φάμε την γρουνοπούλα
Στο γκριλ ?  Δεν χωράει!
Στο γκάζι ?  Μυρίζει! 


 
Ε Δ Ω  δείτε τον "Σπύρο και Βασίλη" ένα από τα πιο παλιά restaurant
γαλλικής κουζίνας στην Αθήνα. Οι διάσημοι πελάτες, οι μυστικές συνταγές 
πέρασαν από πατέρα σε γιο, όπως και οι λεπτομέρειες της γνήσιας γαλλικής κουζίνας.
 
και τέλος

 Ε Δ Ω  ένα μοναδικό ρεπορτάζ που περιγράφει δύο μέρες
στα κινούμενα πλυντήρια αστέγων της Αθηνάς.
Εκεί που η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποκτά νόημα
μέσα σε μια σακούλα με καθαρά ρούχα.Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 226 επόμενη > τελευταία >>