ICT plus
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

5/12/2019
Ενώ οδεύουμε σε Ψηφιακές Ταυτότητες, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, υπέρ υψηλές ταχύτητες ίντερνετ στην Καλαμάτα πιστεύουν ότι το 5G … στειρώνει! Μία ιστορία παρερμηνειών με μακρύ παρελθόν

Στο πυρ το εξώτερον το 5G, το FTTH, οι Οπτικές Ινες, οι κεραίες της κινητής και ότι έχει σχέση με Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Ακόμη και η κάρτα πολίτη από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Και όλα αυτά με το ξεκίνημα της θητείας του Κυριάκου Πιερρακάκη και της σαφέστατης κυβερνητικής θέσης και πολιτικής για άμεση υλοποίηση Δράσεων και σχεδίων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.  

Τελικά δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» η διακοπή του προγράμματος 5
G στην Καλαμάτα, όπως αποφάσισε προχθές με ψήφους 16 έναντι 13 το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Η αιτία για την παράλογή για πολλούς, δικαιολογημένη για ορισμένους είναι η άποψη, με τεκμηρίωση που διαβάστηκε σε επιστολή στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρεται ότι υπάρχει σχέδιο… στείρωσης με παράλληλη εισροή μεταναστών, ώστε να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της πόλης

Ουσιαστικά οι 16 σύμβουλοι που την ψήφισαν αποδέχτηκαν ότι στην Καλαμάτα γινόταν "πείραμα" με πειραματόζωα τους Καλαματιανούς, και ότι είναι μη αποδεκτές οι επιστημονικές μετρήσεις του «Δημόκριτου» που καταμετρούν ακτινοβολία πολύ μικρότερη του επιτρεπτού ορίου (0,2 volt με όριο 47), όπως αναφέρει η eleftheriaonline.gr. Ως ιθύνων νους της εκστρατείας κατά του 5G και συντάκτης της επιστολής, που διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας και αποφάσισε την διακοπή του Προγράμματος 5G στην πόλη, είναι ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο επικεφαλής της «σταυροφορίας κατά του 5 με πολυσχιδή και εντονότατη δράση κατά της λειτουργίας τους.

Το eleftheriaonline.gr αναδημοσίευσε αυτούσια αποσπάσματα της επιστολής, που αναγνώσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία έχει επιμεληθεί ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης που πρωτοστατεί στον «Αγώνα κατά των Δικτύων 5G».

Ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης θέλει να καταργηθούν όλα τα δίκτυα και αναφέρει στην επιστολή του πως «Χιλιάδες συγγράμματα έχουν δημοσιευτεί για τις πολλαπλές επιπτώσεις της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας στον άνθρωπο αλλά και στα ζώα, τα έντομα και τα φυτά και η βιβλιογραφία παραμένει ανεξάντλητη και τεκμηριωμένη χωρίς να αφήνει αμφιβολίες για τις καταστροφικές επιπτώσεις ακτινοβολίας με τεχνολογία 2G, 3G και 4G».

Σε άλλο σημείο της ίδιας επιστολής αναφέρεται: «Η χώρα μας βρίσκεται υπό καθεστώς υπογεννητικότητας εδώ και μερικά χρόνια, ενώ παράλληλα γίνεται και αθρόα προσέλευση μεταναστών. Μέσα σε αυτή τη δραματική συγκυρία η εφαρμογή υψηλών επιπέδων ακτινοβολίας, βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας θα μπορεί να "στειρώσει" τον Καλαματιανό πολίτη και να δώσει πλέον των λοιπών δυσμενών επιπτώσεων και τη χαριστική βολή στην πόλη σας και να συμβάλει γενικότερα στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας».

Και η επιστολή καταλήγει με έκκληση προς τους δημοτικούς συμβούλους: «Σήμερα έχετε μία ιστορική ευκαιρία να διαφυλάξετε τη δημόσια υγεία στην περιοχή σας, την ποιότητα ζωής του πολίτη της Καλαμάτας και ακόμα πιο σημαντικό τη βιωσιμότητα της επόμενης γενιάς, αλλά ίσως και μια γενιάς που ενδεχομένως ελέω 5G να μην γεννηθεί ποτέ».

ΕΔΩ  διαβάστε την επιστολή


Ενημερωθείτε για τη δράση του Δρα Θεόδωρου Μέτση

ΕΔΩ
H σελίδα του Δρα Θεόδωρου Μέτση στο facebook

ΕΔΩ,
Στην εκπομπή "Αρχείον Πολιτισμού" στο ραδιοσταθμό "Κρήτη FM 87.5 FM" καλεσμένοι του Γιώργου Λεκάκη, η καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Παθολογικής Ανατομικής (του ΕΚΠΑ), κα Πολυξένη Νικολοπούλου-Σταμάτη και ο μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος, μηχανικός περιβάλλοντος, Δρ. του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Θεόδωρος Μέτσης σε ωριαία συζήτηση για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία, τα Δίκτυα 5G και τις επιπτώσεις στην Υγεία μας. 

ΕΔΩ
Διαβάστε την ομιλία του Δρα Θεόδωρου Μέτση, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η είναι άμεση η ανάγκη αναστολής της λειτουργίας του 5G στην Καλαμάτα, υποστηρίζοντας πως «…Δεν υπάρχουν μελέτες που να μας διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα από την χρήση ασύρματων Δικτύων. Επίσης τα όρια που υπάρχουν, δεν εξυπηρετούν τα όρια του ανθρώπου, αλλά των εταιρειών!»

ΕΔΩ
Η επιστολή του Δρα Θεόδωρου Μέτση προν τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στην οποία διατυπώνεται σειρά από καίρια ερωτήματα αναφορικά με την νέα τεχνολογία του 5G και τις προεκτάσεις της στην υγεία των πολιτών.

ΕΔΩ
Η ανωτέρω επιστολή αναρτήθηκε ως σχόλιο στην δημόσια διαβούλευση Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο που κατάθεσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

ΕΔΩ
Ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης μετείχε ως εισηγητής σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με θέμα, «Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία και οι Πιθανές Επιπτώσεις της στην Υγεία» υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

ΕΔΩ
Ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης, ως εισηγητής σε ημερίδα με θέμα "Η σκοτεινή πλευρά του 5G και η "Εξυπνη Πόλη": Ένα ζήτημα Εθνικών Διαστάσεων".

ΕΔΩ
Άρθρο του Δρ. Θεόδωρου Μέτση, για τους κινδύνους της λεγόμενης  “Εξυπνης Πόλης” με αφορμή εκδήλωση του Δήμου Κηφισιάς με τίτλο: Ταξίδι στην «Έξυπνη Πόλη».

ΕΔΩ  Αρθρο με θέμα "Η αλήθεια για το Δίκτυο 5G στην πόλη της Καλαμάτας" του Γιάννη Μπιτσάνη, Διδάκτορα Χημικής Μηχανικής, μέλος της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και ΕΔΩ Κριτική του  Δρα Θεόδωρου Μέτση για το άρθρο με τίτλο η “Η αλήθεια για το δίκτυο 5G για την πόλη της Καλαμάτας”, που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες της πόλης.