ICT plus
Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

28/11/2019
Ισχυρή αύξηση εσόδων +(5%) στα 137,8 εκατ. € και EBITDA (+8,5%) στα 42,3 εκατ. € για τη WIND Ελλάς στο Γ’ τρίμηνο 2019

Εν μέσω έντονης φημολογίας για ενδεχόμενη αποχώρηση των βασικών μετόχων της και πώλησης της συμμετοχής τους ανακοινώθηκαν σήμερα, 28 Νοεμβρίου, τα οικονομικά αποτελέσματα του Γ’ Τριμήνου 2019 της WIND Ελλάς με αξιοσημείωτη αύξηση εσόδων. Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες σημείωσαν ενισχυμένη άνοδο +5% ετησίως, στα € 137,8 εκατ. το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 8,5% σε ετήσια βάση, στα € 42,3 εκ. και ενισχύθηκε η πελατειακή βάση της τόσο σε νοικυριά και ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις.

Η Wind Hellas θα μπορούσε θεωρητικά να χαρακτηριστεί ως εταιρεία «ώριμη προς πώληση» καθώς εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια ότι οι κύριοι μέτοχοί της, η Golden Tree και η Cyrus Capital, έχουν «ριζώσει» μια δεκαετία, χρονικό διάστημα που δεν συνηθίζεται σε επενδυτικούς Ομίλους της κατηγορίας αυτής. Την προοπτική αποχώρησης των μεγαλομετόχων της Wind Hellas έδειξε και η παρουσία της, ως «ελκυστικής επένδυσης» σε πρόσφατες ενημερωτικές επαφές κυβερνητικών στελεχών με αμερικανικούς επενδυτικούς φορείς.

Η οικονομική εικόνα της Wind Ελλάς αξιολογήθηκε πρόσφατα με την επιτυχή έξοδό της στις διεθνείς αγορές από τις οποίες η εταιρεία κατάφερε να αντλήσει 525 εκατ. ευρώ. Με το κεφάλαιο αυτό αποπληρώνει παλαιότερα δάνεια του 2016 (με δανειστές κυρίως τους μετόχους της) με πολύ υψηλό κόστος εξυπηρέτησης, κοντά στο 10%,, το οποίο ήταν για τους μετόχους της ένα είδος «άτυπου» μερίσματος. Η αναζήτηση φθηνότερων κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές για την αλλαγή των όρων χρηματοδότησης έγινε επιτακτική λόγω της μεγάλης μείωσης του κόστους κεφαλαίου στην ελληνική οικονομία, αλλά και στην «ομαλοποίηση» των δανειακών υποχρεώσεων στο ορατό ενδεχόμενο αναζήτησης νέων επενδυτών.

Τα οικονομικά αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου 2019
Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες σημείωσαν ενισχυμένη άνοδο +5% ετησίως, στα € 137,8 εκ. και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 8,5% σε ετήσια βάση, στα € 42,3 εκατ.

 • Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 5% και διαμορφώθηκαν στα € 137,8 εκ.
  • Τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας για το εν λόγω τρίμηνο σημείωσαν ετήσια αύξηση 6,1%, στα  € 80,9 εκ.
  • Τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 2,3%, στα
   € 40,9 εκ.
 • Συνολικές επενδύσεις στα € 16,6 εκ.
 • Αύξηση +57,4%ετησίως στην κίνηση data στο δίκτυο κινητής, με το 81,2% της κίνησης να πραγματοποιείται με τη χρήση του δικτύου 4G
 • Διπλασιασμός της βάσης πελατών Δικτύου Νέας Γενιάς (NGA) σε ετήσια βάση, με διείσδυση 19,8% στη συνολική βάση της σταθερής
 • Τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης αυξήθηκαν κατά 15,6% σε ετήσια βάση φθάνοντας τα 222.000
 • Η WIND VISION προσέλκυσε 13.000 νέους συνδρομητές, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των πελατών της στους 55.000 στο τέλος Σεπτεμβρίου, με διείσδυση 8.9% στο σύνολο των συνδρομητών της σταθερής τηλεφωνίας της. 
 • Στο 96,3% η κάλυψη 4G.
 • Οι ενεργοποιημένες γραμμές Δικτύου Νέας Γενιάς (NGA) αυξήθηκαν κατά 26 χιλιάδες στις 243.000 ενώ οι εγκατεστημένες γραμμές είναι 281.000

«Το τρίτο τρίμηνο αξιοποιήσαμε τις ενισχυμένες υποδομές μας και εστιάσαμε περαιτέρω στη σχέση με τους συνδρομητές μας για να επιτύχουμε την υψηλότερη αύξηση εσόδων από το Γ’ τρίμηνο του 2017. Η νέα ολιστική μας προσέγγιση σε θέματα επικοινωνίας, εξυπηρέτησης πελατών και ψυχαγωγίας έχουν ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του Ομίλου και την ικανότητα μας να προσελκύουμε νέους αλλά και να διατηρούμε τους υπάρχοντες πελάτες. Η δυναμική που απορρέει είναι προφανής τόσο στα λειτουργικά όσο και στα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου. Θα μείνουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και στην αξιοποίηση των θετικών προοπτικών για την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, με στόχο πάντα την προσφορά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας», δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς,  Νάσος Ζαρκαλής (φωτό)

Η WIND Ελλάς, κατά τη διάρκεια του  Γ’ τριμήνου, συνέχισε να υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, ύψους € 16,6 εκατ., με σκοπό να υποστηρίξει την ανάπτυξη των στρατηγικών της στόχων και τον μετασχηματισμό της σε έναν οργανισμό με ισχυρές υποδομές. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής του δικτύου του Ομίλου αντανακλάται στην ετήσια αύξηση 57,4% στην κίνηση δεδομένων (data) στο δίκτυο κινητής, όπως και στην χρήση του δικτύου 4G, με την κάλυψη πληθυσμού να φθάνει πλέον στο 96,3%.

ΑΡΧΕΙΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 186 επόμενη > τελευταία >>