ICT plus
Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

27/11/2019
Νέος δείκτης της Mastercard αποκαλύπτει ότι ενώ οι γυναίκες επιχειρηματίες δημιουργούν επιτυχημένες επιχειρήσεις πιο γρήγορα από ποτέ

Η Mastercard δημοσιοποίησε την τρίτη έκδοση του δείκτη ‘Mastercard Index of Women Entrepreneurs’, μέσα από τον οποίο αναδεικνύει τις χώρες όπου οι γυναίκες επιχειρηματίες μπορούν να εξελιχθούν, ενώ παράλληλα εντοπίζει τις ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Με βάση δεδομένα τα οποία έχουν δημοσιευθεί από διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, η UNESCO και ο GEM (Global Entrepreneurship Monitor), ο δείκτης ‘Mastercard Index of Women Entrepreneurs’ παρακολουθεί και αποτυπώνει την πρόοδο και καταξίωση των γυναικών, επιχειρηματιών και ιδιοκτητών εταιρειών, σε 58 αγορές, που αντιπροσωπεύουν το 80% περίπου του παγκόσμιου γυναικείου εργατικού δυναμικού, σε τρία επίπεδα:

(i) την εξέλιξη των γυναικών
(ii) την πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους και την γνώση, και
(iii) τους παράγοντες που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα υποστηρικτικοί επιχειρηματικοί παράγοντες.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι οι γυναίκες είναι σε θέση να προχωρήσουν σε επιπλέον επιχειρηματικές δραστηριότητες και να έχουν υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό σε ανοικτές και ‘ζωντανές’ αγορές, όπου η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ευκολία στην επιχειρηματική δραστηριότητα είναι μεγάλες. Μπορούν, επίσης, να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια και να αντλήσουν τους απαραίτητους πόρους, τόσο από χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες όσο και από ακαδημαϊκά προγράμματα.

Από τις αγορές που βρέθηκαν στις πρώτες 20 θέσεις της κατάταξης, το 80% είναι οικονομίες υψηλού εισοδήματος, στις οποίες οι συνθήκες ευνοούν και προάγουν την επιχειρηματικότητα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, έφτασαν για πρώτη φορά στην κορυφή της κατάταξης και η Νέα Ζηλανδία ακολούθησε στη δεύτερη θέση.

Οι κορυφαίες 10 αγορές για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα βασιζόμενη σε προϋποθέσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης:

 1. Ηνωμένες Πολιτείες - 70,3
 2. Νέα Ζηλανδία - 70,2
 3. Καναδάς - 69,0
 4. Ισραήλ - 68.4
 5. Ιρλανδία - 67,7
 6. Ταϊβάν - 66,2
 7. Ελβετία -65,8
 8. Σιγκαπούρη - 65,6
 9. Ηνωμένο Βασίλειο - 65,6
 10. Πολωνία - 65,1

Ο δείκτης δείχνει, επίσης, ότι η ύπαρξη επιχειρηματικών ευκαιριών δεν συμβαδίζει απαραίτητα με τον πλούτο και τον ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς. Χώρες με λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες στήριξης, όπως η Ουγκάντα, η Γκάνα και η Μποτσουάνα, καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις για τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά γυναικών που έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Οι γυναίκες σε αυτές τις αγορές θεωρούνται επιχειρηματίες ‘από ανάγκη’, καθώς, παρά την έλλειψη χρηματοοικονομικών κεφαλαίων και την πρόσβαση σε υποστηρικτικές υπηρεσίες, άρχισαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα για λόγους επιβίωσης.

Top 10 αγορές: Η αναλογία γυναικών στο σύνολο των ιδιοκτητών επιχειρήσεων

 1. Ουγκάντα - 38,2%
 2. Γκάνα - 37,9%
 3. Μποτσουάνα - 36,0%
 4. Ηνωμένες Πολιτείες - 35,1%
 5. Νέα Ζηλανδία - 31,8%
 6. Ρωσία - 31,2%
 7. Μαλάουι - 31,1%
 8. Αυστραλία - 30,9%
 9. Αγκόλα -30,3%
 10. Πορτογαλία - 30,2%

«Στη Mastercard, πιστεύουμε σε μια οικονομία όπου οι γυναίκες θα μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους και να νιώθουν ασφάλεια στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Οι οργανισμοί που ανήκουν και καθοδηγούνται από γυναίκες αποτελούν καταλύτες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Είναι χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε έναν επιχειρηματικό κόσμο βασισμένο στην ισότητα και την αξιοκρατία και στη Mastercard δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας προς αυτή την κατεύθυνση.», δήλωσε η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Εκτός από το να αναδεικνύει την πρόοδο που έχουν κάνει οι γυναίκες επιχειρηματίες παγκοσμίως, η Mastercard έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο για τις γυναίκες που παρέχει απεριόριστες δυνατότητες σε όλους. Στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης στην Ελλάδα, η Mastercard πρόσφατα πραγματοποίησε την πρωτοβουλία Live A Legacy που έχει ως στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο τον δείκτη Mastercard Index for Women Entrepreneurs 2019 εδώ:
<https://newsroom.mastercard.com/press-releases/mastercard-index-u-s-new-zealand-canada-and-israel-are-the-top-countries-for-women-entrepreneurs/>

ΑΡΧΕΙΟ - ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 111 επόμενη > τελευταία >>