ICT plus
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

1/11/2019
Mε Forthnet καθαρίσαμε χθες. Πάει. Εξαγοράστηκε. Πάμε τώρα στα επέκεινα και στις Ανεξάρτητες Αρχές


Xθες μας χτύπησε το «Wall Cloud», ένα μαύρο σύννεφο που «σκέπασε» το λεκανοπέδιο [ η φωτό άνω είναι από την προηγούμενη "επίσκεψη" ] μας έφερε και καταιγίδα που πλημμύρισε μέχρι και τις ανηφόρες. Ηρθε στο καπάκι η ακύρωση των Ηλεκτρονικών Διοδίων, "κυβερνοεπιτέθηκαν" στο "ψηφιακά ανοχύρωτο" υφυπουργείο Αθλητισμού (επικεφαλής ο Λευτέρης Αυγενάκης) με τον ιό Sudikobi, έρχονται νέες "δουλίτσες" από έργο νέων υποδομών στο ΕΔΕΤ, ετοιμάζονται πυρετωδώς οι προδιαγραφές των ταυτοτήτων και της κάρτας πολίτη και  την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο Τιτάνια γίνεται το 5ο ICT Security World.  ΕΔΩ  δηλώσεις συμμετοχήςΝα πούμε εν τάχει
 Χρόνια πολλά στους Ανάργυρους, Αργυρούλες, Κοσμάδες και Δαμιανούς

την καθιερωμένη και πολύχρωμη [ όπως οι παπαγάλλοι ]


K  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


Κ  α   λ   ό                    Μ  ή  ν  α  α  α  α  α


Και να πούμε ότι με τα τούτα με τα 'κείνα και με τα ψέματα μπήκαμε στον τελευταίο μήνα το χρόνου και πάμε βουρ για Χριστούγεννα, αλλά πριν πάμε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, εσείς περιμένετε τον διαγωνισμό των ψηφιακών ταυτοτήτων και ότι άλλη «δουλίτσα» προκύψει όπως π.χ η αναβάθμιση του ΕΔΕΤ με 9,53 μύρια ευρά.

Σήμερα, που λέτε, 
 είναι η κατάθεση προσφορών για την εκποίηση της ταινιοθήκης του Mega.

Πολλοί είναι αυτοί που  ανυπομονούν να δουν την προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς εάν την αποκτήσει, τότε δημιουργείται «με το καλημέρα» ένας πολύ ισχυρός παίκτης στον χώρο του ψηφιακού περιεχομένου και ενημέρωσης. Εν αναμονή λοιπόν, καθώς η κίνηση Μαρινάκη σχετίζεται αμεσότατα με την [ Οριστική. Τόπαμε χθες ] απόκτηση της Forthnet-Nova.

Και συνεχίζουμε . . .

Χθες σας γνωστοποιήσαμε ήδη ότι πήρε τέλος το πολυετές «φωσκολικό» σήριαλ της εξαγοράς της Forthnet με  την συμφωνία Τραπεζών και Alter Ego Media [θα ανακοινωθεί οσονούπω και μην βιάζεστε]. Περιμένετε λοιπόν τις λεπτομέρειες, οι οποίες είναι σημαντικές, καθώς καθορίζουν πολλά θέματα, όπως π.χ πως θα γίνει η απόκτηση των μετοχών των Τραπεζών από την Alter Egο.

Και επειδή πολλοί είναι  οι "επιτήδειοι",
που αμφισβητούν τώρα την συμβολή του παπα-γάλλου, 
μοναδική σε όλη την ελληνική ιντερνετόσφαιρα
στην έγκαιρη και κυρίως έγκυρη ενημέρωσή σας
για την υπόθεση "εξαγορά Forthnet" 
ΕΔΩ  σας θυμίζουμε ότι   Ε Π Τ Α  (7) ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ 
 [ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ]
 ας είχαμε πει κατηγορηματικά ότι
"Τέλος στην πώληση της Forthnet από τις Τράπεζες. Κάνουν κίνηση -ματ και
 στρώνουν παιχνίδι για νέους machoμένους παίκτες".
Τι δεν καταλαβαίνετε ?
Τι έγινε τελικά ?
Δεν ήρθαν οι machoμένοι παίκτες ?

Και επειδή το επέκεινα το ψυχανεμιζόμαστε
σας παραθέσουμε μερικά γεγονότα,
τα οποία παράγουν και νομολογία και
είναι δεσμευτικά σε αποφάσεις παρόμοιες και συγγενείς
για τις Εθνικές Ανεξάρτητες Αρχές.

Γινόμαστε και σαφέστεροι

Πρέπει να γνωρίζετε πως η τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, αλλά και η αντιπρόεδρος Άννα Νάκου, προσέφυγαν εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο, αλλά και ως φωτογραφική, η πράξη διορισμού της νέας διοίκησης της Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σημειωτέον η θητεία της Βασιλική Θάνου έληξε με νόμο,
που είχε αναδρομική ισχύ, έχει αρκετές ομοιότητες
με την υπόθεση του Καθηγητή Δημήτρη Τσαμάκη,
η θητεία του οποίου έληξε με νομική ερμηνεία σχετικού νόμου 
από τον τέως υπουργό Ψηφιακής Στρατηγικής Νίκο Παπά.

Και πάμε να σας πούμε πολλές λεπτομέρειες
για την «πρόδρομο» υπόθεση της Βασιλικής Θάνου,
η οποία μην ξεχνάτε ότι είναι πολύπειρη δικαστικός
σε ανώτατο επίπεδο και τέως Πρωθυπουργός.

Που λέτε οι δύο προσφεύγουσες, διά του συνηγόρου τους Καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, στρέφονται κατά αποφάσεων [τις υπ’ αριθμ. 86330/29-8-2019 και 86332/29-8-2019] του υπουργού Ανάπτυξης με τις οποίες διορίστηκε Πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Ιωάννης Λιανός και αντιπρόεδρος η Καλλιόπη Μπενετάτου. Υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις «είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία». [Τι σας θυμίσει τούτο ? ]. Κατά συνέπεια, οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, «στερούμενες νομίμου ερείσματος και όντας παράνομες, ως πλημμελώς και μη νομίμως αιτιολογημένες, πρέπει να ακυρωθούν».

Αναφέρουν, ότι οι επίμαχες αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης «ερείδονται επί των παράνομων, δικαστικώς προσβληθεισών, διαπιστωτικών πράξεων με τις οποίες επήλθε η αυτοδίκαιη έκπτωση των αιτουσών από τη θέση τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού» και για το λόγο αυτό «πρέπει να ακυρωθούν ως παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, πλημμελώς και μη νομίμως αιτιολογημένες». [ Συντρόφια, απανταχού των πολιτικών πλευρών. αυτό το  «ερείδονται», που προφανέστατα σας έχει μπερδέψει, προέρχεται από το σημαίνει ρήμα ερείδω, που σημαίνει «υποστηρίζω», «βασίζομαι» ]

Ακόμη, αναφέρουν ότι η «αποκαθήλωσή τους» [ οι προσφεύγουσες αναφέρονται απλώς στην απομάκρυνσή τους] προκαλεί «απότομη και δραματική μείωση του χρόνου της [ αρχικά πενταετούς ] θητείας τους. Ετσι υποχρεούνται, να αποχωρήσουν από την κατεχόμενες από αυτές θέση λίγους μόνο μήνες μετά από τον διορισμό τους. Επτά μήνες για την Βασιλικής Θάνου και 28 μήνες για την Άννα Νάκου, «χωρίς να προβλέπεται οποιοδήποτε μεταβατικό μέτρο για την προστασία της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης της ομαλούς ολοκληρώσεως της θητείας τους μετά πάροδο πέντε ετών από το διορισμό τους». Παράλληλα, αναφέρουν ότι «η επίμαχη νομοθετική διάταξη έχει στην πραγματικότητα φωτογραφικό χαρακτήρα».

Και βεβαίως υα μου πείτε πως η αποπομπή Θάνου οφείλεται σε νόμο που προβλέπει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του μέλους της επιτροπής Ανταγωνισμού και προηγούμενης θητείας σε κυβερνητικό πόστο, είτε ως σύμβουλος είτε ως συνεργάτης υπουργού, υφυπουργού η Γενικού Γραμματέα. πόσο δε μάλλον Πρωθυπουργού. Ετσι η Βασιλική Θάνου βρέθηκε «μετέωρη» χωρίς να έχει ελπίδες ανάκλησης και «θεραπείας» της αποπομπής της.

Και σαν να μην έφθανε η πρώτη απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακολούθησε και η Κομισιόν, απαντώντας αρνητικά σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη. Η ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκαρέτ Βεστάγκερ, απάντησε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές καθώς και ότι δεν προκύπτει λόγος ώστε να παρέμβει στην υπόθεση».

Αρα η [όποια] Κυβέρνηση έχει το δικαίωμα όχι μόνο να νομοθετεί και να ερμηνεύει του νόμους που ή ίδια ψήφισε.

Φυσικά η ερμηνεία των νόμων κρίνεται και δεν είναι αυθαίρετη ή και σκόπιμη.

Η απάντηση της Βεστάγκερ εκτός από την σαφέστατη απάντηση:
- Διαμηνύει ότι δεν βλέπει λόγο να παρέμβει στην υπόθεση Θάνου,
- Εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που θα λάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
- Ξεκαθαρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση δύναται να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές.
- Υπογραμμίζει πως η κοινοτική οδηγία που επικαλείται ΣΥΡΙΖΑ ορίζει μόνον τις ελάχιστες απαιτούμενες προστασίες.

 Αρα  ?

 Αρα παπα-γα(λ)λιάρηδές μου μην «μασάτε» από εισηγήσεις Επιτροπών σε Ολομέλειες Δικαστηρίων, και μάλιστα Ανωτάτων σε Ολομέλειες οι αποφάσεις των οποίων επηρεάζουν και για χρόνια την έκβαση χιλιάδων υποθέσεων από την παραγόμενη νομολογία, καθώς οι εισηγήσεις, ναι μεν μελετώνται, αλλά δεν υιοθετούνται απαραίτητα.

Και συνεχίζουμε . . .

Χθες σας παραθέσαμε, δεν ξέρω αν τις πήρατε χαμπάρι, δύο αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τις οποίες διαχωρίζει πλήρως την συνδρομητική και την ελεύθερη (επίγεια) τηλεόραση, ενώ με την δεύτερη εγκρίνει την εξαγορά του Ομίλου Alphaαπό την MotorOil. Και στο καπάκι χθες μάθαμε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την συγχώνευση των αυτοκινητοβιομηχανιών Fiat - Chrysler και Peugeot.

 Τι δεν καταλαβαίνετε, τηλε-κωμικοί αναλυτές και μη  ?

Ελπίζετε ότι θα υπάρξει Εθνική Αρχή,
που θα σταματήσει την συμφωνία εξαγοράς
της Forthnet-Nova από την AlterEgoMedia  ?

Και να κλείσουμε με μία σημειολογική κίνηση του Λευτέρη Αυγενάκη,   το υφυπουργείο του οποίου υπέστη χθες "βαρύτατη" κυβερνοεπίθεση, που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατάλαβε [ευτυχώς γι΄ αυτόν] ότι οι «στρογγυλάδες» και οι συμπεριφορές «comme il faut» δεν περνάνε, και αποφάσισε «να αλλάξει τεραίν» και να πάει σε "ξερό" την έπεσε, που λέτε κανονικότατα στον Ιβάν Σαββίδη και στην ΕΠΟ στον κρητικό ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89,8, τονίζοντας πως η περσινή αναμέτρηση ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού Βόλου ήταν ένας αγώνας ντροπή, αναφορικά με την απόφαση του δανεικών ποδοσφαιριστών του Βόλου [προερχόμενοι από τον ΠΑΟΚ] να μην αγωνιστούν ως αντίπαλοι απέναντι στην ομάδα που ανήκουν.

Κείνουμε εδώ μπας και προκάνουμε και την υποδέλοιπη ημέρα

 Αντε να πάμε για ΠουΣουΚου


 
 ΤA   T I P S   ΤΟΥ   ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥ


Εφυγε ο Οκτώβριος και μας πήρε μαζί του τον Νίκο Ιγνατιάδη και χθες τον Γιάννη Σπανό, σε ηλικια 85 ετών, που ήταν μία από τις τελευταίες εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού. Ο μεγάλος απών (πλέον) ετοιμάζόταν πυρετωδώς γιια τις ζωντανές εμφανίσεις που θα πραγματοποιούσε στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» μαζί με τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Τον είχα γνωρίσει πολυ παλιά στις εποχές των μπουάτ. Ηταν μία ευγενική και σεμνή φυσιογνωμία, όπως όλοι οι μετέπειτα μεγάλες προσωπικότητες, που άφησαν ανεξίτηλα τα χνάρια τους στη ζωή μας σε εποχές όπου ζούσες σε λίγα μέτρα [ βλέποντας κα ακούγοντας αυτές τις προσωπικότητες] την δημιουργία τεράστιων και διαχρονικών επιτυχιών. Μία από αυτές τις πολλές που έζησα ήταν το «σπασμένο καράβι» του Γιάννη Σκαρίμπα με τον Κώστα Κάραλη. Ακούστε το ΕΔΩ  από το πολύτιμο και αναξιοποίητο Αρχείο της ΕΡΤ
από το αρχείο της ΕΡΤ. Επίσης πολυαγαπημένα το «υπάρχουν άνθρωποι» του Γιάννη Καλαμίτση με την Βίκυ Μοσχολιού. Απόντες όλοι πλην του Κάραλη.

ΕΔΩ  διαβάστε για τις μπουάτ, το "νέο κύμα"
και πως ήταν ο ιδιος δημιουργός τους,
αλλά και για το τραγούδι που έγραψε για την Μπριζίτ Μπαρντώ 

Αχ, βρε Γιάννη . . . Εφυγες !


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 229 επόμενη > τελευταία >>