ICT plus
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

4/10/2019
Ο Νίκος Παππάς καταθέτει εκ νέου ερώτηση για την πιθανή εξαγορά της Forthnet από την AlterEgo. Επιμένει στην κρατικοποίηση των τηλεπικοινωνιών της Forthnet και της πλατφόρμας της Nova

Αρκετά πριν τις εκλογές και πριν δημιουργήσει ο Σύριζα θέμα για την εξαγορά της Forthnet, από το ictplus.gr και τον παπα-γά(λ)λο είχε αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα θα αποτελέσει πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης. [ η φωτό είναι δανεική από το αθλητικό σάητ "to10.gr" ]   

Επανέρχεται ο τομεάρχης Ανάπτυξης του Σύριζα Νίκος Παππάς με δεύτερη επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την εξαγορά της Forthnet από την Alter Ego, η οποία αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία ζητάει νέες απαντήσεις από τον αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη. Ο ερωτών βουλευτής κρίνει ότι δεν έλαβε τις πρέπουσες απαντήσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης ίδιας επίκαιρης επερώτησης, λίγες μέρες πριν.

Το στοιχείο στην νέα ερώτηση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι ο Νίκος Παππάς θα ρωτήσει τον Αδωνη Γεωργιάδη, αν έχει σκοπό να παρέμβει και να υποβάλει ερώτημα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να εξεταστεί το θέμα της υπερσυγκέντρωσης ΜΜΕ, αλλά και το θέμα της χειραγώγησης των ΠΑΕ μέσω της χρηματοδότησής τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αν ο Νίκος Παπάς υποβάλει τέτοια ερώτηση η απάντηση της Κυβέρνησης είναι δεδομένη, καθώς από την στιγμή που η διαπραγμάτευση Τραπεζών με την Alter Ego δεν έχει ολοκληρωθεί κ αι δεν υπάρχει δεδομένη συμφωνία, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να παρέμβει, για να αξιολογήσει μία ανύπαρκτη συμφωνία.

Ο Νίκος Παππάς αναμένεται να ρωτήσει αν προτίθεται ο υπουργός Ανάπτυξης να εξετάσει την πρόταση για εξαγορά της Forthnet/NOVA από την ΕΡΤ, αξιοποιώντας το αποθεματικό της ΕΡΤ και εξασφαλίζοντας δωρεάν ποδοσφαιρικό θέαμα για τους πολίτες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση συντηρεί το θέμα ψηλά στην ατζέντα της, εκτιμώντας πως από την υπόθεση της εξαγοράς Forthnet μπορεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη προβάλλοντας ως υπαρκτά, ενδεχόμενα ζητήματα που θα προκύψουν κατά την άποψή της από «υπερσυγκέντρωση» Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στα χέρια ενός και μόνο επιχειρηματικού ομίλου, κάτι που πρέπει να διαπιστωθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που θα επιληφθεί όταν κα εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, προτίθεται να ζητήσει από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη, να κάνει χρήση της δυνατότητας που του δίνει ο νόμος, να καλέσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού να παρέμβει. Συγχρόνως θα του υπενθυμίσει ότι δεν έχει απαντήσει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξαγορά της Forthnet από την ΕΡΤ, ώστε να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για το δημόσιο συμφέρον, παρά το γεγονός ότι είναι κυβερνητικά αναρμόδιος.

Την προγενέστερη πρόταση για την υπόθεση της Forthnet είχε καταθέσει ο ίδιος ο Νίκος Παππάς πριν από μία εβδομάδα, όπου και συζητήθηκε στη Βουλή η πρώτη επίκαιρη ερώτηση 44 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Αξιωματική αντιπολίτευση στηλίτευσε ότι έλειπαν οι αρμόδιοι υπουργοί Γεωργιάδης και Σταϊκούρας, όμως παρόντες ήταν ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας [ αρμόδιος για την ΕΡΤ ] και ο , υφυπουργός Ανάπτυξη Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε ότι η συμφωνία είναι σε εξέλιξη, και ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ασκεί την εποπτεία, προσθέτοντας ότι οι Τράπεζες, ούτε συζητούν, ούτε δέχονται από κυβερνήσεις οδηγίες. Επεσήμανε δε, πως όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία τότε είναι αρμόδιες να επιληφθούν και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, και η Τράπεζα της Ελλάδος και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπει ο νόμος.

ΑΡΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1134 επόμενη > τελευταία >>