ICT plus
Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

5/9/2019
Ανεβαίνουμε γραβατωμένοι ΔΕΘ. Υποστολή των "εμβληματικών" έργων και πάμε για εντελώς άλλα, άμα τη επιστροφή από Σαλλλλονίκη

Η λεζάντα της ανωτέρω φωτό είναι προφανής και βγαίνει πηγαίως και αυθορμήτως: " Πίσω έχει η μελιτζάνα την ουρά ". Και μην σκεφτείτε για photoshop και λοιπές ανοησίες ούτε φυσικά για συσχετισμούς με πολιτικά και ψηφιακά δρώμενα. Και βεβαίως η μελιτζάνα [ με την ουρά της ] έγινε . . . "παπουτσάκι" με τις όμοιές της [ χωρίς ή και με ουρές ] .


Προφανώς θέλετε χρόνο για να χωνέψετε όσα ειπώθηκαν και [ κυρίως ] όσα εννοήθηκαν στην συνέντευξη Πιερρακάκη, υφυπουργών και γενικών γραμματέων. Μία συνέντευξη που μέχρι πρότινος [ επί υπουργίας Παπά ] δεν είχε γίνει ποτέ και αν θυμάμαι καλά, οι «σεισμογράφοι» του παπα-γά(λ)λου έχουν να καταγράψουν παρόμοιο «συμβάν» έτη και έτη.

Ετσι και εμείς αφήνουμε να εξελιχθεί το «γεγονότο» της ΔΕΘ, όπου η ψηφιακή τεχνολογία θα έχει και πάλι την τιμητική της μέσω του αμερικανικού περιπτέρου και της ανάδειξης των εφαρμογών του 5Gαπό την WIND, ενώ ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα έχει την ευκαιρία να επαναλάβει τα του «ψηφιακού ανενδότου» [ Αυτή την φορά χωρίς «κ». Ξέρουν οι επαϊοντες ], τα της «Ψηφιακής Βίβλου και πλείστα όσα άλλα προκύψουν, καθώς το πολυσχιδές των αρμοδιοτήτων του υπουργείου επιτρέπουν το καταρρακτώδες των εξαγγελιών, των σχεδίων και των προοπτικών.

Προς το παρόν να υπενθυμίσουμε ότι από αυτό εδώ το βήμα είχατε ενημερωθεί για την πορεία των «εμβληματικών» έργων του Νίκου Παππά και προφανώς δεν διαψευστήκαμε. Αλλοίμονο. Αλλωστε επειδή τα γραπτά μένουν, δεξιά σας έχουμε ολόκληρο κατεβατό από τα έργα και τις ημέρες των «εμβληματικών» και αν έχετε χρόνο [ προς το παρόν έχετε εν όψει των «μαραθωνίων» που έρχονται ] ρίξτε μία ματιά.

 Δεν θα συνεχίσουμε άλλο με τα «εμβληματικά».
Κουραστήκαμε !
 Αλλωστε μόνο το VAR έμεινε. Οπως απέμεινε . . .

Ετσι πάμε να σας αναφέρουμε
μερικά επόμενα και μεθεπόμενα θεματάκια,
που θα μας και σας απασχολήσουν,
 καθώς ο ψηφιακός «τραχανάς»
 ακόμη δεν έχει απλωθεί πλήρως.

Από αυτά τα «θεματάκια» είναι  η φορολόγηση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, που τις κάνουν πανάκριβες για τον μέσο Ελληνα χρήστη. Και φυσικά δεν θίγουμε την φορολόγηση των πλατφορμών καθώς μόνο Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία συμφώνησαν για διεθνή ψηφιακό φόρο στα κέρδη των πολυεθνικών του διαδικτύου, αλλά στο… μέλλον. Άλλο θέμα που αναφέρουμε, έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε σήμερα, είναι τα «διαβόητα» πνευματικά δικαιώματα, που έχουν ταλαιπωρήσει επί σειρά ετών από τις ψηφιακές συσκευές μέχρι και τα φωτοτυπικά χαρτιά.

Επίσης προς επίρρωσιν των όσων σας έχουμε πει ότι και  εν όψει της πλήρους αποχώρησης της ΕΡΤ από εμπορικά τηλεοπτικά ποδοσφαιρικά δικαιώματα  να σας ενημερώσουμε ότι με σύμφωνη γνώμη της νέας ηγεσίας αποφασίστηκε να πάρει η ΕΡΤ τα δικαιώματα των Εθνικών ομάδων βόλεϊ ανδρών και γυναικών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματά από την εταιρεία TAF SPORTS SA. Στις 11 Σεπτεμβρίου θα μεταδοθεί από τη Γαλλία ο αγώνας της Εθνικής ομάδας ανδρών. Το συνολικό κόστος για τα δικαιώματα συνολικά τεσσάρων αγώνων, δύο ημιτελικών, του μικρού τελικού και του τελικού, κάθε διοργάνωσης ανέρχεται σε 30 χιλιάρικα και 65 χιλιάρικα πλέον ΦΠΑ για διαφημιστικό χρόνο. Στη συμφωνία υπάρχει όρος πως αν μια Εθνική ομάδα προκριθεί στις επόμενες φάσεις, η ΕΡΤ θα καταβάλει επιπλέον 5 χιλιάρικα ανά αγώνα.

Αυτά τα ολίγα σήμερα, εν όψει ΔΕΘ και αγώνων των Εθνικών Ομάδων σε μπάσκετ στην Κίνα και ποδόσφαιρο με την Φινλανδία.

Θα τα ματαξαναπούμε εφ΄ όλης της ύλης [ μάλλον ] από Δευτέρα
και εν όψει της πλήρους ενεργοποίησης των πάντων όλων
άμα τη εκκινήσει της νέας χρονιάς.

Να θυμηθούμε ότι σήμερα εορτάζουν
οι «ζαχαρένιοι» και οι «ζαχαρένιες» και
χθες ήταν η παγκόσμια ημέρα των σκύλων.

Και με την ευκαιρία αυτή
ΕΔΩ σας έχουμε τους 20 λόγους
για τους οποίους πρέπει να αγαπάμε τα σκυλιά
ΕΔΩ 21 άρθρα και γνώμες για το τι μας δίνουν τα σκυλιά και
ΕΔΩ την καταπληκτική διαφήμιση των καταστημάτων ΙΚΕΑ με πρωταγωνιστές δύο σκύλους.

Και όπως είπαμε:  Στην ΔΕΘ πάμε   γ ρ α β α τ ω μ έ ν ο ι 

 Μπάη δε γουέη το site της ΚτΠ ΑΕ μάλλον ΔΕΝ λειτουργεί [ μέχρι τώρα 10.00 ]
 Φαίνεται ότι έχει πέσει καθώς εμφανίζεται το παλιό λογότυποΚ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


 K 
 α  λ  λ  λ  λ  ό  ό  ό  ό  ό           

 Π 
  Ο  Υ   Σ  
 Ο   Υ  Κ  Ο  Υ 
Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 228 επόμενη > τελευταία >>