ICT plus
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

19/8/2019
Εκτενές ραπόρτο περί ΕΡΤ, (μ)ΠΑΟΚ, NOVA, Σαββίδη, τηλεοπτικών δικαιωμάτων, redicola del cane και σούργελα του πεντάευρου. Εχουμε και ΔΕΘ και ψηφιακές εξαγγελίες.


Εμεινε στην ιστορία ως ο «Ξένιαστος Καβαλλάρης» που συνεπήρε τη νεολαία μιας εποχής, εποχής που προφανώς έχει φύγει ανεπιστρεπτί, όπως και οι επόμενες που ακολούθησαν μέχρι τα μέσα του '80. Εποχές που άφησαν βαριά κληρονομιά στους επερχόμενους, που μάλλον δεν θέλησαν να την σηκώσουν. Όχι από φόβο. Απλώς από την ανακλαστική και συνάμα αντιδραστική αντίδραση πολλών εποχούμενων, που πιστεύουν ότι θα εφεύρουν τον τροχό ενώ οδηγούν αυτοκίνητο, θα ανακαλύψουν την Αμερική, αν και χρήστες της Google. Σε όλους αυτούς, που ως κοινωνικοί και επαναστατικοί "κενοτόμοι" προσπάθησαν να ισοπεδώσουν τα κληρονομηθέντα, τους προκαλούμε να μας βρουν στην τελευταία δεκαπενταετία το μουσικό αντίστοιχο του "Βorn to be Wild" [ ακούστε το ΕΔΩ ] των Steppenwolf ], που "σφράγισε" τον "Easy Rider - Ξένιαστο Καβαλλάρη", για να μην επεκταθούμε σε δύσκολες ιδεολογικές ερωτήσεις και επιχειρήματα.


Είναι η πρώτη φορά στην υπερδεκαετή πορεία του ictplus και του παπα-γά(λ)λου που αποκαλόκαιρο και ντάλα Αυγούστου σας στέλνουμε δύο ραπόρτα [ το δεύτερο σήμερα ] για να σας ενημερώσουμε εκτάκτως για τα ποδοσφαιροτηλεοπτικά και αϊση(χ)τήδικα συμβαίνοντα και μετά να σας παραλάβουμε αρχές Σεπτέμβρη [ Αυτή η κλήσις επιτρέπεται. Ιούνης και Ιούλης είναι του απευκταίου ], λίγο πριν την ΔΕΘ, για να εγκαινιάσουμε επισήμως την κυβερνητική ψηφιακή περίοδο των γαλάζιων συντρόφων, που φαίνεται πως έχουν επιστρέψει από διακοπές και πυρετωδώς προετοιμάζονται, κατά πως μαρτυρούν τα φώτα στα γραφεία του υπουργικού κτηρίου, δεξιά, όπως ανεβαίνει η οδό Πάντου από την Πάντειο, για τις φθινοπωρινές εξαγγελίες.

Και πώς να μην βάζουν υπερωρίες για τις εν Θεσσαλονίκη ψηφιακές εξαγγελίες, που τις ζυγίζουμε να είναι «φρέσκιες», [ γιατί έχει ήδη εξαγγελθεί "πολύ πράμα" τελευταία ] τραγανές [ σαν τα «τριγωνάκια» Πανοράματος του Ελενίδη ], ευωδιαστές [ σαν τα τσουρέκια της Πολίτισσας στην Καμάρα ], μυρωδάτες [ σαν το καζά ντιπί και το μαλεμπί του Χατζή ] τραγανιστές [ σαν τους μπεζέδες του Αργύρη Μπεζέ ] και ζουμερές [ σαν τα μεζεκλίκια στην Ανω Πόλη ] για να έχουμε και κάποιο σοβαρό κίνητρο [ οι εξαγγελίες προσωπικά δεν είναι και τόσο μεγάλο κίνητρο ] να ανέβουμε ΔΕΘ, στην πόλη του καταφανώς αδικηθέντος εκ της διαιτησίας (μ)ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Αγιαξ, που έμεινε με τα "δικαιώματά" του στο χέρι, επαιτώντας … πεντάευρα από τους [ εκατοντάδες χιλιάδες, καθώς έτσι τους υπολογίζουν ] φιλάθλους του ανά την Ελλάδα.
 
Αν δεν τα μάθατε [ διαβάστε τα
ΕΔΩ στο SDNA.gr ] πως οι "φωστήρες" συμβουλάτορες του Ιβάν [ με τον τιτανοτεράστιο Γκαγκάτζη επικεφαλής ] τον έπεισαν ότι με το να βάλει τους αγώνες του (μ)ΠΑΟΚ στην οπαδική ψηφιακή πλατφόρμα με ένα πεντάευρω θα κάνει την μούρη κρέας στην NOVA και στην ΕΡΤ. Μην πούμε για τον άλλο τον τιτανοτεράστιο Πρόεδρο της Σούπερ Λήγκας, τον Μηνά Λυσσάνδρου, που τον ανάγκασαν να διαψεύσει τις "διαρροές" του Ιβάν, ότι και καλά  ο  … "συνεταιρισμός" [ τώρα πόσα ομονοούντα και συμφωνούντα μέλη έχει ο … "συνεταιρισμός", θα σας γελάσω ] δεν θα απέχει από τους αγώνες του πρωταθλήματος και δεν θα θέσει θέμα διακοπής [ ούτε κατά διάνοιαν ] , αν δεν ισχύσουν τα συμβόλαια με την ΕΡΤ [ Διαβάστε ΕΔΩ στο vima.gr ].

Τόσες ρόμπες ξεκούμπωτες και "πασουμάκια" φουντωτά
[ και ας μου συγχωρήσουν την ποδοσφαιρική εκφορά λόγου
οι απανταχού αναγνώστες μου, αλλά νισάφι με τους μπαραμπάκους ]
δεν έχω δει μαζεμένες ούτε σε εκπτώσεις
 στο Μινιόν, στον Κάπα Μαρούση και στον Τσακαλιάν στον Πειραιά.

Χώρια που οι ασπρόμαυροι δικέφαλοι φωστήρες την έπεσαν στην NOVA,  γιατί εκεί στην Κάντζα δεν αντιλήφθηκαν την μοναδική ευκαιριάρα να τρέξουν να καπαρώσουν την ομαδάρα του Σαββίδη [ Λες και ξαναπήρε το φετινό νταμπλ και έφτασε στους τελικούς του Europa League ] και να ρίξουν καμιά εικοσάρα μυριόνια μην και χάσουν το τεφαρίκι. Διαβάστε  
ΕΔΩ τι τους έφτιαξαν στην Κάντζα και πως το φυσάνε και δεν κρυώνει στο Σαββιδέηκο προς επιρρώσιν των γραφομένων μας περί savoir vivre και εκδικήσεως. 

Πάντως τέτοιο κάζο,
να ζητάει ο Ιβάν 5 ευρώπουλα από κάθε οπαδό του
για να δει τον αγώνα με τον Παναιτωλικό
[ Καρντάσια προσοχή μην "μπουκώσει" το e-banking από τις πληρωμές ]
δεν το φανταζόμασταν ότι θα πάθαινε ο γέροντας.

Βρε 'σεις λέτε να το έχουν σχεδιάσει
μαζί με την NOVA τα γαλάζια τα συντρόφια
 για να ρεντικολάρουν τον Ιβάν?
Λέτε να είναι τόσο "προχώ" ? ! 

Πάντως εξ όσων "ψιθύρων" φθάνουν στα ταπεινά μας ώτα,
τις οποίες και δεν θα σας τις μεταφέρω για ευνόητους λόγους
πολύ σύντομα [ και πάντως εντός Σεπτεμβρίου ]
θα δημιουργηθεί ένα [ και  1one  ] και άκρως ανατρεπτικόν θέμα
στις 
τηλεCOMικές ισορροπίες. Εν αναμονή και μη ζητάτε περισσότερα.

Επανερχόμενοι στην σκληρή πραγματικότητα [ και λέγοντας για τον (μ)ΠΑΟΚ ] να πούμε στα πολύ σοβαρά, πως τα γαλάζια συντρόφια τάκαναν "αποκούπες" με τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα, καθώς αυτή την εβδομάδα μπορεί να λήγει αισίως [ βάζοντας τον άλλον, υπό παραίτηση, τιτανοτεράστιο Γιάνη τον Δρόσο, Πρόεδρο της ΕΡΤ ] το κληρονομηθέν από τα [ πρώτη φορά ] αριστερά συντρόφια, ποδοσφαιρικόν άγος, τα οποία έκαναν χορηγικά "μνημόσυνα" με ξένα κόλυβα και με τα λεφτά των φορολογουμένων. Ξαναλέμε: Τάκαναν ρόϊδο. Αν δεν τους έσωζε ο Ιβάν με τις ρεντκολίες του πεντάευρου θα είχανε μεγάλο πρόβλημα.

Πάντως τα βρήκαν, που λέτε, τα γαλάζια συντρόφια στην Μεσογείων, με τις "άστεγες" ομάδες [ πλην (μ)ΠΑΟΚ ] με την μέθοδο του "τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι" με μείωση στο -40% στο -30%, για να συμφωνήσουν οι "άστεγοι" με την ΕΡΤ [ όχι που δεν θα συμφωνούσαν ] αφήνοντας εκτός τον (μ)ΠΑΟΚ, που δεν καταλαβαίνει ότι το Πρωτάθλημα ξαναρχίζει από την αρχή και πρέπει να περάσει στους ευρωπαϊκούς Ομίλους για να έχει ελπίδες ,να διατηρήσει την "δόξα" του. Και επίσης είτε αρέσει είτε όχι πέραν της Σαλονίκης, άντε και ευρύτερα στο νομό, οι οπαδοί του δεν γεμίζουν ούτε μισό γήπεδο αντιπτέρισης, κοινώς μπάντμιντον. [ Ναι! Υπάρχει τέτοιο άθλημα και είναι και Ολυμπιακό (όχι του Ολυμπιακού )].  

Αν [ λέμε αν ] έκλεισε επιτυχώς το θέμα των δικαιωμάτων και το Πρωτάθλημα αρχίζει το Σάββατο, να ξέρετε ότι πάρα πολλοί ξινίζουν τα μούτρα τους, ακούγοντας και μόνο το όνομα Ιβάν, χώρια που οι υπόλοιποι [ Από γάβρους μέχρι βάζελους και επέκεινα ] θα αρχίσουν την μουρμούρα και θα σούρνουν τα εξ αμάξης [ και με το δίκιο τους ] στους υψηλόβαθμους νεοδημοκράτες για την ασυνενοησία που επικράτησε στην ΕΡΤ και στην Πειραιώς.

Και για να ξέρετε . . .

Η ποδοσφαιρική και τηλεοπτική ιντελιγκέντσια
επί του κτηρίου της λεωφόρου Πειραιώς, στο Μοσχάτο, 
φαίνεται ότι δεν είχε όχι μόνο ελλιπέστατο σχέδιο
για το πώς θα αντιμετωπίσει την συριζαίϊκια «ωρολογιακή»,
αλλά και δεν ακούει [ όπως και πολλοί άλλοι ] προτάσεις και λύσεις
από εμπειρότατους παίκτες, που όχι μόνο θα έκοβαν ευθύς εξ αρχής
τον βήχα στους Πρόεδρους των "άστεγων" ΠΑΕ
που πουλάνε «φύκια» [ τις υποτιθέμενες τηλεθεάσεις
των ομαδάρων τους ]
για «μεταξωτές κορδέλες»
[ τα ανύπαρκτα διαφημιστικά έσοδα ],
αλλά και θα έχτιζαν ένα προφίλ που δεν θα σήκωνε αστεία.

Και μην μας λένε τα γαλάζια συντρόφια για ξεκάρφωμα
ότι και καλά το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ
είναι από τα χαμηλότερα στην ΕΕ,
σύμφωνα και με την περισπούδαστη μελέτη της Grant Τhorton,
που μας είπε [ το αυταπόδεικτο και το προφανές ]
ότι τα νοικοκυριά πληρώνουν κάθε μήνα 3 ευρώ και ετησίως 36,
όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 135,21 ευρώ.
Και μας τόπαν λες και υπάρχει περίπτωση
να αυξήσουν έστω κατά 1 [ ένα ] ευρώ το τέλος
χωρίς να γίνει χαμός στο ίσιωμα. 

Και βεβαίως μιλάμε για άλλες δημόσιες τηλεοράσεις με περιεχόμενο που και δεν είναι παραρτήματα των κυβερνήσεων, όπως η ελληνική δημόσια τηλεόραση. Τώρα πως ο διακηρυγμένος στόχος της ΝΔ [ αυτά που λέγαμε παραπάνω ] είναι η μείωσή του κατά 50%, στο 1,5 ευρώ τον μήνα θα γίνει πραγματικότητα είναι θέμα των γαλάζιων συντρόφων, που και εδώ θα τα βρουν και πάλι σκούρα.

Και για να ξέρετε, όπως έγραψαν και οι «τυπολογίες» στην υπόλοιπη (κανονική) Ευρώπη η δημόσια χρηματοδότηση είναι η κύρια πηγή εσόδων για τα μέλη της EBU, όπως είναι η ΕΡΤ. Τα έσοδα από τα δημόσια κεφάλαια είναι το 54% της χρηματοδότησης, το 41% το ειδικό τέλος και το 4% τα έσοδα από τη διαφήμιση. Και φυσικά χωρίς οι ευρωπαϊκές δημόσιες τηλεοράσεις να κάνουν άκρως αμφιλεγόμενες «μπίζνες», όπως η τέως συριζέϊκη ΕΡΤ με τους προέδρους των ΠΑΕ που το παίζουν δύσκολοι στα μύρια που τους δίνουν από την φορολογία του Ελληνα πολίτη. Και δεν λέμε να στείλει ο Πιτσιλής τα «παιδιά» του στους Προέδρους [ που απαιτούν εκβιαστικά δημόσιο χρήμα ] και να μην ξέρουν από πού να φύγουν.

Απλώς λέμε στα γαλάζια συντρόφια ότι έχασαν μοναδική ευκαιρία
να στείλουν αδιάβαστα τα "ορφανά" προεδράκια ότι
αν επιμείνουν στον εκβιασμό τους θα πάνε "αλειτούργητα",
χωρίς να κάνουν "κιχ".
Αλλά είπαμε !
Ποιος θα το πάρει χαμπάρι στην [ ποδοσφαιρική ] Νέα Δημοκρατία ?
Πάντως όχι ο … Αυγενάκης.

Bέβαια και για να μην αδικούμε κανέναν, πληροφορηθήκαμε όλως εξωδίκως πως εδώ και δύο βδομάδες, ύστερα από εντολή Μητσοτάκη, ζητήθηκαν από την ΑΑΔΕ οι φάκελοι των συμβάσεων της ΕΡΤ, που αφορούν στις συμφωνίες και στις συμβάσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετά το 2015. Επίσης να παραδωθούν και τα πλήρη πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΕΡΤ, υπογεγραμμένα από τα μέλη τους, για να υπαχθούν και αυτά στον σχετικό έλεγχο που θα περιλαμβάνει την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Αρα ? Αρα "γλέντια" και "χαρές".

Και όπως ενημερωθήκαμε εξωδίκως και διαβάσαμε στις «τυπολογίες» ότι ο Ιβάν είχε δεχθεί «εισηγήσει»ς να απέχει από το Πρωτάθλημα της SuperLeague εξαιτίας της αδυναμίας εξεύρεσης λύσης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. [ Και θα μας έκανε τη μούρη, κρέας ] Μέρος από τους «εισηγητές» προτείναν οι αγώνες του ΠΑΟΚ να μεταδίδονται [ προφανώς δωρεάν ] από το Open [ ξεκίνησαν για δοκιμή με την οπαδική πλατφόρμα με τα 5ευρα ], ενώ άλλοι υποστηρίζαν πως το κανάλι θα μπορούσε να φιλοξενήσει και τους αγώνες των πέντε «άστεγων» ομάδων, [ με 5ευρά πάλι ? ] που είναι ο Άρης, ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και η Λαμία. Όμως οι "άστεγοι" δεν είναι μπαραμπάκοι και συμφώνησαν με την ΕΡΤ, για να "καραβοδέσουν" με τα όβολα. Αφήστε που από την ΕΡΤ [ Ναι! από το δημόσιο κανάλι ] και τα ΜΜΕ του Ιβάν βγήκε η «διαρροή» πως η Nova ήταν «πολύ επιθετική» [ και γιατί να μην είναι, όταν με τα λεφτά του κοσμάκη οι τέως συριζαίοι κυβερνητικοί κάποιοι έκαναν και πήγαν να κάνουν μαντάρα χαλάνε την πιάτσα ], ενώ πάλι «διέρρευσε» [ αμάν με αυτή την «στεγανότητα» ] πως κατά τη συζήτηση, μεταξύ των δύο πλευρών, [ NOVA και (μ)ΠΑΟΚ ] υπήρξε μια αγωνία από την κρατική ραδιοτηλεόραση για να βρεθεί μια λύση για τον μαυροδικέφαλο του Ιβάν και δεν βρει "στέγη". [ Εμείς απλώς «ηχεστήκαμε», που λέμε και στο νησί μου, την Σύρο ]

Και φυσικά δεν θα επαναλάβουμε αυτά που γράψαμε και είπαμε εγκαίρως στα γαλάζια συντρόφια για το πώς θα είχαν απεμπλακεί πλήρως και οριστικώς από το άγος της «στούκας» των δικαιωμάτων. Απλώς διαπιστώνουμε και ξαναλέμε ότι πολλά από αυτά [ τα γαλάζια συντρόφια ] απλώς δεν ακούνε, όπως δεν άκουγαν και τα προηγούμενα συντρόφια, που ακόμη δεν κατάλαβαν, γιατί έφυγαν «αλειτούργητα». Εμείς κρατάμε [ ακόμη, αλλά όχι για πολύ ] ορισμένα κρατούμενα για την… ακοή των γαλάζιων συντρόφων και γενικώς και το επισημαίνουμε και το υπογραμμίζουμε.

Και συνεχίζουμε . . .
Με τον ευρυτέρως εννοούμενον και περιβάλλοντα χώρο του ICT.

Εξ όσων φθάνουν στα ευήκοα ώτα μας, το 5G και οι προκηρύξεις των τηλεπικοινωνιακών αδειών, που καθυστερούσαν εδώ και καιρό θα έχουν την τιμητική του στην ΔΕΘ, όπως και οι υποσχετικές για νέες ιδιωτικές επενδύσεις [ δεν ξέρουμε από ποια «καλάθια» θα βγουν ],  πέραν των 300 μυρίων της ΕΕ, καθώς στις τηλεπικοινωνίες οι εγχώριοι επενδυτές είναι συγκεκριμένοι και πεπερασμένοι, όπως και τα όβολά τους.

Μέχρι να ακούσουμε τις εξαγγελίες να σας πούμε, αν δεν το ξέρατε, ότι εδώ και μερικούς μήνες  η Ιωάννα Σαμπράκου, πασίγνωστη και εξόχως αγαπητή στην πιάτσα της πληροφορικής και όχι μόνο, έχει αναλάβει την θέση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Ομίλου Dimera [ Ναι! Του Ιβαν Σαββίδη ]. Και φυσικά πολύ το χαρήκαμε, ευχόμενοι «καλό κουράγκιο» στην Ιωάννα, που έχει πολύ δύσκολο έργο να σηκώσει, καθώς [ όπως σας είπαμε και σας τονίσαμε ] ο Ιβάν μπορεί να λέει ότι θα επενδύσει εκ νέου γύρω στα 200 μύρια, αλλά προς το παρόν «από-επενδύει» με μόνη, προς το παρόν, παραγωγική επένδυση την «Σουρωτή» και με τον ΟΛΘ να έχει [ για εμάς ] ένα μεγάλο ερωτηματικό για το μέλλον της παρουσίας του Ρώσου ολιγάρχη, όσον οι φίλιες Ηνωμένες Πολιτείες, επανήλθαν δριμυτερότερες στην Θεσσαλονίκη. 

Κλείνοντας να σας πούμε και
τον κατάβαθο λόγο του σημερινού μας ραπόρτου,
 που προφανώς και δεν είναι
τα δικαιώματα των «ορφανών» ομάδων,
ούτε οι ψηφιακές εξαγγελίες της ΔΕΘ.

Είναι η σημειολογία της «αποχώρησης» του Πήτερ Φόντα, του «ξένιαστου καβαλλάρη», της ταινίας που σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή, την οποία οι ενδιάμεσα «ηντάρηδες» την έζησαν τόσο βιωματικά που δεν την ξεχνούν μέχρι σήμερα και ούτε θα την ξεχάσουν. Αλήθεια και πώς να ξεχάσουν το Γούντστοκ, τον Τζίμυ Χέντριξ και την Τζάνις Τσόπλιν, τους CCR (Greedence Clearwater Revival) και τον Κάρλος Σαντάνα, τους Τζέθρο Ταλ και τους Λεντ Ζέπελιν, τους Χου και τους Ντηπ Περπλ και εκατοντάδες ακόμη ονόματα εκτός και εντός Ελλάδος, που όσοι τα έζησαν [ και δεν τα έμαθαν απλώς από την Βικιπήντια ] δεν τους ανασύρουν απλώς πολλές και νοσταλγικές [ που σήμερα δεν μετράνε ] αναμνήσεις.

Αυτό που τους λένε είναι ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει πολλά [ και ειδικά στην Πληροφορική ] , τα οποία οι νεότεροι και οι επερχόμενοι είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν και να μάθουν, και φυσικά σε καμία περίπτωση να μην υποβαθμίσουν και να λοιδορήσουν [ με το γνωστό "δεν έχει γίνει τίποτα ] , βάζοντας στο περιθώριο "κωπηλάτες"  που είναι παραγωγικοί και μάχιμοι. 

Για όσους θέλουν να ανασύρουν τα πεπραγμένα και
τα συμβάντα των τηλεοπτικών ποδοσφαιρικών δικαιωμάτων
και την εμπλοκή της ΕΡΤ,
ΕΔΩ σας έχουμε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ από το soccerplus.gr
[ δεν υπάρχει μόνο το ictplus.gr ],
ΕΔΩ έτερον διαβρωτικόν ανάγνωσμα από to10.gr
για να διαπιστώσετε την έκταση και
την πληρότητα της ενημέρωσής μας
πριν σας γράψουμε το ότι και το δήποτε.
ΕΔΩ έτερον δημοσίευμα που ανακαλύπτει
συνωμοσιολογικά σχέδια στην ΕΡΤ
που απεργάζονται την . . . κυριαρχία του (μ)ΠΑΟΚ
στο ποδόσφαιρο. Ρε δεν πάμε καλά . . . !

Συνελλόντι ειπείν συντρόφια παπα-γα(λ)λιάρηδες
ευχόμεθα και ελπίζουμε να μην διαταράξουμε
έτι περαιτέρω το υπόλοιπο των διακοπών σας
και υποσχόμεθα πάντα ολοκληρωμένη και εις βάθος
ενημέρωση και πληροφόρηση.

Είπον αδελφοί μου παπα-γα(λ)λιάρηδες
χθες και εν ώρα 20.20 Τρίτη, 20 Αυγούστου
 σωτηρίου έτους ΜΜΧΙΧ κατά το λατινικόν 
 ή  « ,βιη' » κατά το ελληνικόν σύστημα. 

 


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 230 επόμενη > τελευταία >>