ICT plus
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

30/7/2019
Αύριο το ultimate report μίας χρονιάς που δεν μας άφησε ούτε να πλήξουμε, ούτε να βαρεθούμε. Σήμερα ετοιμαζόμαστε για το γήπεδο Καραϊσκάκη

Προφανώς και όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στα 21.30 είτε στο γήπεδο Καραϊσκάκη είτε «κολλημένοι» στη Novaστις πλατείες και στις αυλές [ εμείς έχουμε μείνει στο γεράνι και στην γαζία ], όπου τα εκατομμύρια φίλαθλοι του ενός του μεγάλου και του μοναδικού Ολυμπιακού θα πανηγυρίσουν της πρόκρισή του στον επόμενο γύρο του UEFA Champions League.

Να πούμε την καθιερωμένη

Κ  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


 K 
 α  λ  λ  λ  λ  ό  ό  ό  ό  ό           

 Κ 
 α  λ   ο  
 ο  ο  κ  κ  α  ί   ί  ί  ρ  ρ  ι  ι  ι  ι       κ  α  ι  Και να σας πούμε ότι αύριο, τελευταία ημέρα του Ιουλίου [ και όχι Ιούλη όπως λένε τα συντρόφια ακολουθώντας την βαρβαρική διάλ(χ)εκτο ], σας έχουμε το ultimate report της περιόδου 2019 – 2020, καθώς εμείς εδώ ακολουθούμε τον σχολικό κύκλο και όχι τα «τρίμηνα» και τα «εξάμηνα».

Και στο έσχατο ραπόρτο θα καταγράψουμε τι ζήσαμε μαζίαπό τον Σεπτέμβρη, αρχής γενομένης από την ΔΕΘ με το Αμερικανικό Περίπτερο Ψηφιακής Τεχνολογίας και το ελληνικό των StartUps [ Παρεμπιπτόντως πολύ καλό το νέο μηνιαίο περιοδικό StartUpperMagτου «Βήματος» ] περνώντας στις προκηρύξεις των έργων του τέως «ΨηΠΤΕ» και καταλήγοντας στην [ Κρατάτε και καμία ομπρέλα ] «καταιγίδα» της ψηφιακής «λαίλαπας», που προετοιμάζεται στο νέο υπουργείο «Ψη Δια», δεξιά, όπως ανεβαίνεις την οδό Αλεξάνδρου Πάντου από την Πάντειο.

Κατά τα άλλα σήμερα, ημέρα προετοιμασίας για το Καραϊσκάκη [ και δεν θέλουμε γρουσουζιές και «μαυρόγατους» ], είπαμε να σας καταγράψουμε μερικά θεματάκια για τα γαλάζια συντρόφια του «Ψη Δια», για να τάχουν «υπό την υποψία τους» [ κατά την ατάκα του Ζήκου στην επική ταινία «της Κακομοίρας» ] καθώς από Ο(χ)κτώβρη [ Συντρόφια συριζαίοι αυτό επιτρέπεται. Το «Ιούλη» είναι ανεπίτρεπτο ] μετά την ΔΕΘ θα αρχίσουν τα «πρωτοβρόχια» και θα τελειώνει ο μήνας του «επικοινωνιακού μέλιτος».

Ούτως ειπείν σήμερα και χαλαρούλικα να πούμε πως δεν έχουμε ακούσει τίποτα [ μα τίποτα και δεν πρέπει ] για την Ψηφιακή Ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, που δεν ξέρουμε αν και αυτό ο συνδυασμένος τομέας αποτελεί «τερίτορυ» του «Ψη Δια». Πάντως «τίθουμε» ένα θεματάκι που διαβάσαμε στο «Παρόν» για την εμπορία των προσωπικών δεδομένων μας που συλλέγουν [ σχεδόν ] υποχρεωτικά Εταιρείες, Τράπεζες [ ειδικά αυτές ], Φορείς και πολλοί άλλοι. Και μην αναφερθούμε σε κρατικές και μνημονιακές υπηρεσίες που τα προσωπικά δεδομένα είναι ξέφραγο αμπέλι.

Και επειδή ο παπα-γά(λ)λος ήταν ο μόνος και ο μοναδικός [ ποιος άλλος θα το έκανε ? ] που ανάδειξε, μέσω του πρίσματος των τηλεπικοινωνιών, αναλυτικά και συστηματικά τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα, τις κινήσεις της ΕΡΤ και της απελθούσας κυβέρνησης να ξέρετε ότι η μελέτη της Grant Thornton έδειξε [ ευκολάκι ] ότι το κόστος των αθλητικών συμφωνιών της ΕΡΤ φθάνει από το 2077 μέχρι σήμερα στα 122,5 εκατ. ευρώ

Παλληκαρώνες μου το ποσό είναι απλά τεράστιο για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα και πάνω από όλα σε σχέση με τα έσοδα που είχε η ΕΡΤ από διαφημίσεις τα οποία δεν ξεπερνούν [ πλούσια – πλούσια ] τα 30 μύρια, καθώς εμείς δεν χρειαζόμαστε την GrantThortonνα μας το πεί.

Αυτό που μας λέει η εταιρεία είναι ότι τα ταμειακά διαθέσιμα για την ΕΡΤ
ανέρχονται για το 2018 σε 199 εκατ. ευρώ, από 179 εκατ. ευρώ το 2017.

Η εκτίμηση για το 2018 είναι πως θα μειωθούν σε 152 εκατ. ευρώ, καθώς θα πρέπει να καλυφθεί και το κόστος της ΚΥΑ για τον συμψηφισμό μισθών και αποζημιώσεων από το λουκέτο του 2013 (65 εκατ. ευρώ). Το 2020 τα ταμειακά διαθέσιμα θα φτάσουν τα 186 εκατ. ευρώ, το 2021 τα 200 εκατ. ευρώ, το 2022 τα 219 εκατ. ευρώ και το 2023 τα 237 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά ισχύουν με την προϋπόθεση πως το ανταποδοτικό τέλος θα κρατηθεί στα 3 ευρώ και δεν θα μειωθεί κατά 50%, σε 1,5 ευρώ, όπως έχει δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά μάλλον δεν φαίνεται ότι θα μειωθεί φέτος.

Αυτά λέει η GrantThorton για το τεράστιο οικονομικό βάρος
που επωμίζεται η ΕΡΤ για τα αθλητικά δικαιώματα,
το οποίο είναι απλώς αδιανόητο σε αυτές τις εποχές και
εκτός πάσης ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ανταγωνισμού.

Η απόλυτη και άκαμπτη θέση μας είναι μία και μοναχική.
Η ΕΡΤ δεν πρέπει να δρα παρεμβατικά στα τηλεοπτικά ποδοσφαιρικά δικαιώματα
πλην των αγώνων των Εθνικών Ομάδων και των Παγκόσμιων Αθλητικών Γεγονότων.

Τώρα μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο της Σούπερ Λήγκας,
απλά πρέπει να αποσυρθεί τώρα και εντελώς [ Οσο είναι νωρίς ],
καθώς ήδη έχει καθυστερήσει και θα «λουστεί» τις αντιδράσεις των ομάδων.
Ισως να δεί την Λήγκα 2 και πολύ πάει.

Συνελόντι ειπείν να σας αφήσουμε σήμερα,
καθώς οι αδυναμίες μας δεν κρύβονται [ και γιατί άλλωστε ? ]
και εσείς [ έτσι νομίζουμε ] τις έχετε αποδεχθεί.

 

 


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 229 επόμενη > τελευταία >>