ICT plus
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

24/7/2019
Από την (παν)έξυπνη γεωργία, στα bar codes των εντύπων και στα (παν)έξυπνα πάρκινγκ, ένας ΕΛΔΟ δρόμος. Και ΕΡΤ έχουμε και τηλε - ποδοσφαιρικά δικαιώματα έχουμε

Για τους αδαείς «SPQR» είναι το ακρωνύμιο από τη λατινική φράση Senatus Populusque Romanus και σημαίνει: «Η Σύγκλητος και ο Λαός της Ρώμης». Χρησιμοποιήθηκε κατά τα χρόνια της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας κυρίως ως υπογραφή της κυβέρνησης και το χρησιμοποιούσαν σε νομίσματα, επιγραφές σε μνημεία και δημόσια κτίρια καθώς στα λάβαρα και στα εμβλήματα των Ρωμαϊκών Λεγεώνων. Η φράση αυτή χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές από τον Κικέρωνα και τον Τίτο Λίβιο. Το ακρωνύμιο ήταν «πανίσχυρο» κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ήταν συνώνυμο της ισχύος και της δύναμής της.


Προφανώς και χθες πέρασα το απόβραδο μου με «μπύρες-πίτσες» [ Ο Ρομπέν μου είναι στην ντάτσα και την μαντροφυλάει ] απολαμβάνοντας στην Νova [ Και μην στραβομουτσουνιάζουν οι υποδέλοιποι. Εχουμε και ComsoteTVκαι NetFlixκανονικό. Όμως Ολυμπιακό μόνο στη Nova βλέπουμε και το πλερώνουμε ] τον ένα, τον μεγάλο και τον μοναδικό [ και απολύτως «μοναχικόν» να κυνηγάει τον επόμενο τίτλο ] Ο λ υ μ π ι α κ ό, να παίζει με μία μετριο(α)δυνατούλικη ομάδα χωρίς να αποδώσει ούτε τις μεσαίες των πραγματικών δυνατοτήτων του. Οψώμεθα την επόμενη Τρίτη στο Φάληρο. Πάλι στην αυλή μου θα είμαι.

Όμως το θέμα δεν είναι αυτό !  
Οοοοχι.

Το θέμα είναι ότι στο καπάκι, 
αυτοί οι υποχθόνιοι τύποι της Nova,
ποιόν αγώνα λέτε ότι έβαλαν ?

Ακριβώς !
Τον αγώνα  Παναθηναϊκού – Αίαντα (Ajax) Ολλανδίας,
αυτόν που τα βαζέλια νίκησαν με 2 – 1.

Και φυσικά το υπονοουμενο το καταλάβαμε !

Στρεφόταν στους μαυροδικέφαλους καρντασαίους του   Ι β α ν   Σ α β β  ί δ η,
 που ψάχνει στα «φύκια» που του πούλησαν τα συντρόφια, οι συριζαίοι,
μπας και βρει καμία μεταξωτή κορδέλα, έστω μία ! 
Αλλά δεν . . .

Αυτά ως προς την εισαγωγήν,
γιατί εσείς τώρα . . . 

Θα αναρωτηθείτε γιατί σας τα λέμε αυτά πρωινιάτικα και δεν σας ξεκινάμε με τα «εμβληματικά» έργα που έπεσαν απαξάπαντα στο πεδίο της μάχης με τους Ελεγκτικούς Φορείς. Είπαμε να το ξεκινήσουμε «παιδευτκά», ξεκινώντας από το ακρωνύμιο που είχαν τα [ πραγματικά και χωρίς εισαγωγικά ] ρωμαϊκά εμβλήματα «τω καιρώ εκείνω», όπως λένε οι γραφές.

Προσωπικά  ο  χαρακτηρισμός «εμβληματικό»  
σε έργο πληροφορικής 
 μου γύριζε και εξακολουθεί να μου γυρίζει τα άντερα.

Και δεν σας το λέω τώρα.
Το λέω «εξ από ανέκαθεν».

Όμως καθώς ο χαρακτηρισμός ξεκίνησε από τον Νίκο τον Παπά, επαναλαμβανόταν από όλα τα συντρόφια, οπότε εσείς καταλαβαίνετε τι πάθαινα όταν τον άκουγα ολούθενες και εσχάτως, αλλά και από «πούρους» [ από το «pure» ] δεξιούς αλλά και από αρκετά νεοδημοκρατόπουλα, που όντας «φρέσκοκομμένα» από τον κομματικό μπαξέ  επαναλαμβάνουν το επίθετο «εμβληματικό» τριγυρίζοντας στα κανάλια, τα οποία μη έχοντας θέματα καλοκαιριάτικα βγάζουν τον πάσα ένα και μία για να λένε τα άπαντα των ποιημάτων που έμαθαν προεκλογικά.

Ούτως ειπείν, παπα-γα(λ)λιάρηδές μου, να πούμε την πασίγνωστη

Κ  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


 K 
 α  λ  λ  λ  λ  ό  ό  ό  ό  ό           

 Κ 
 α  λ   ο  
 ο  ο  κ  κ  α  ί   ί  ί  ρ  ρ  ι  ι  ι  ι       κ  α  ι  


Κ 
 α  λ  ή          ε  β    δ   ο  μ  ά   ά   ά   ά   δ  α  α  α  α 
 α    


Κ 
 α  ι          ν  α            χ  α  ι  ρ  ό  μ  α  σ 
 τ   ε      


 τ  
 ο         ν  έ  ο            Ψ  Η   -   Δ  Ι  Α   . . . . . 


Και για αρχή να πιάσουμε
 το «έμβλημα» της (παν)«Εξυπνης Γεωργίας»,
που το κατέβασαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Και δεν θα επαναλάβουμε ότι εδώ και μήνες
 είχαμε επισημάνει το «φωτογραφικόν» της υπόθεσης,
γιατί θα γίνουμε εξαιρετικά μονότονοι, πράγμα απευκταίον.

Θα θυμίσουμε ότι   η «Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ», συνδικαλιστική παράταξη προσκείμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε [ τότε ] ξιφουλκήσει κατά του έργου και διαπρυσίως κατήγγειλε [ σύνθετον ρήμα εκ της προθέσεως «κατά» και του ρήματος «αγγέλω» ] το διαβλητόν του διαγωνισμού αποκαλώντας τον «Ευφυής Γεωργία: το παιχνίδι που με σημαδεμένα χαρτιά έπαιξαν οι συνδαιτημόνες ενός γεύματος, η επίγευση του οποίου είναι πικρή».

Βαριές κουβέντες από συντρόφια για συντρόφια συριζαίους.   

Όμως . . .

Όμως «η επίγευση του γεύματος» ήταν όντως πικρή και στυφή [ προσθέτουμε εμείς ], καθώς   ο διαγωνισμός της «Ευφυούς Γεωργίας» κατά ακυρώθηκε και οι νέοι ένοικοι του υπουργικού κτηρίου, δεξιά, όπως ανεβαίνεις την οδό Πάντου από την Πάντειο, θα εξετάσουν αν το επαναπροκηρύξουν ή αν το δώσουν πάσα και ρεγάλο στον Μαυρουδή Βορίδη για να το προκηρύξουν τα παλληκάρια του.

Θυμίζουμε εδώ και στα συντρόφια τους συριζαίους, που δεν όρισαν «σκιώδη» υπουργό «Ψηπτέ» [ κρατούμε την παλιά ονομασία μην τα στεναχωρήσουμε ], αλλά και στα δεξιά συντροφόπουλα ότι ο χώρος της Γεωργίας βρίθει ψηφιακών «ζιζανίων» και καλά θα κάνουν να ασχοληθούν με αυτά. Εμείς, αύριο μεθαύριο [ θα το δούμε πότε ] από αυτό εδώ το βήμα, θα τους έχουμε νέο, αναλυτικό ραπόρτο για τα «γεωργικά ψηφιακά δρώμενα» για να τους δώσουμε «χομγουερκ», αν και δεν νομίζουμε πως με σχεδόν «σαραντάρες» [ για θερμοκρασίες μιλάμε ] θα κάτσουν υπερωρίες στα υπουργεία τους και δεν θα πάνε  ιγκόγκινιτο στα «ρηζόρτς» της Βουλιαγμένης και του Καβουρίου  μην και τους δει κανένα κακό μάτι και βγουν βούκινο στους Βαξεβάνηδες.
 

Και συνεχίζουμε,
εμ με τι άλλο,
 με την επάνοδο Κ ρ ι μ ι ζ ή.

Προσωπικά και εδώ στο παπα-γαλ(λ)ιστάν τον Καθηγητή Κριμιζή τον έχουμε στο ανώτατο επίπεδο εκτίμησης και αναγνώρισης [ άλλωστε το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του ]. Όταν πήγε και ανέλαβε Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, του πασίγνωστου ανά το «γιούνιβερς» ΕΛΔΟ, είπαμε αμέσως «που πάει να μπλέξει ο άνθρωπος» και φυσικά δικαιωθήκαμε σε λίγες μόνο μέρες. Ο καθηγητής «πήρε το καπελάκι του» και έφυγε με υπονοούμενα και μπηχτές για το  «σύστημα Παπά», του οποίου φυσικά «δεν ίδρωσε τ΄αυτί» και όλα συνεχίστηκαν σαν να μην συνέβη τίποτα.
 
Ο ΕΛΔΟ έγινε «αυτό» που έγινε και δεν ήρθε ακόμη η ώρα του για το «sur mesure costume» του  [ πως θα σας την πούμε ότι είμαστε και γαλλομαθείς και γαλλοτραφείς ], με «ραφές» από «αποστολές στη Σελήνη» και «μικροδορυφόρους» μέχρι «πατιλέτες
» με «συμφωνίες» με την . . . NASA, που πριν λίγες μέρες εόρτασε τα 50 χρόνια από την αποστολή του «Απόλλων 11».

Για να τελειώνουμε σιγά – σιγά !
Η έλευση Κριμιζή βάζει οριστικό τέλος στις απέλπιδες . . . ελπίδες
των ανωτάτων [ σημερινών ακόμη ] κλιμακίων του ΕΛΔΟ ότι 
  με  . . . likes στα facebook των νεοδημοκρατών
 θα «διακτινιστούν» στον «γιούνιβερς» της ΝουΔου.

 Για όνομα Θεού και Διαστήματος  !

Και για να κλείνουμε σιγά - σιγά.

Τις τελευταίες μέρες  σούρνονται "δημοσιεύματα", που αναφέρουν ότι και υπουργοί της Κυβέρνησης ήταν μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ, χωρίς να τους αναφέρουν. Επειδή μας το ρωτήσατε και δεν μπήκατε στον κόπο να το "γκουγκλάρετε" σας λέμε όντως δύο υπουργοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκης ήταν σε διαφορετικούς χρόνους στο ΔΣ του ΟΤΕ.

Και λέγοντας "σο γουάτ?" σας ενημερώνουμε ότι είναι:
 ο Γιώργος Γεραπετρίτης, τρίτος κατά σειά βουλυτής Επικρατείας, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, τέως επικεφαλής των συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετείχε ενεργά στην κατάρτιση της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης της ΝΔ. Από το 2005 έως το 2007 ήταν μη εκτελεστικο μέλο του ΔΣ του ΟΤΕ. Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου τον τοποθέτησε στη θέση του Ειδικού Συμβούλου στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησής του.

και ο

 Στέλιος Πέτσας , που ανέλαβε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ήταν και αυτός από τις 3 Σεπτεμβρίου 2013 μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. Αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Νίκο Καραμούζη για το υπόλοιπο της θητείας του.
Αυτά για όσους αφήνουν ανόητα υπονοούμενα και τα δύο μέλη της Κυβέρνησης και ειδικά για τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

 Συνελόντι ειπείν ΄. . .
 
Να σας αφήσουμε στις προετοιμασίες σας για τις καλοκαιρινές διακοπές σας [ ευτυχώς ].

Εμείς την Δευτέρα θα σας έχουμε 
 αναλυτικότατο ποδοσφαιρο-τηλεπτικο-τηλεπικοινωναικό ραπόρτο,
αναλυτικό, συλλεκτικό και ολοκληρωμένο, στο οποίο θα εκτιμήσουμε
τις εξελισσόμενες καταστάσεις μεταξύ ΕΡΤ, Μαξίμου και ποδοσφαιρικών δικαιωμάτων,
 το οποίο εγγυώμεθα ότι δεν θα πέσει έξω ούτε γράδο

 Είπον αδέλφια παπα-γα(λ)λιάρηδες και απέρχονται εν τάξει   [ και όχι εντάξει ]Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 224 επόμενη > τελευταία >>