ICT plus
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

22/7/2019
Κέντρο Καινοτομίας στον χώρο των Λιπασμάτων του Πειραιά εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις του

Ο χώρος των Λιπασμάτων όπως είναι σήμερα. Είναι οφθαλμοφανές ότι για να αναπλαστεί και να λειτουργήσει εκεί Κέντρο Καινοτομίας υπερβαίνει τον χρόνο μίας Κυβέρνησης. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να δούμε τουλάχιστον "μπουλντόζες" την επόμενη τετραετία. Υπομονή έχουμε !


Τρία σημαντικά σημεία αναφοράς για την Ναυτιλία και τον Πειραιά εξήγγειλε κατά τις Προγραμματικές του Δηλώσεις το Σάββατο το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να κατεδαφίσει τις φυλακές Κορυδαλλού και να μετατρέψει τον χώρο σε Μητροπολιτικό Πάρκο, που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και πολιτισμού με έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία των νέων, αναβαθμίζοντας έτσι τη Β΄ Πειραιά και την Δυτική Αττική.

Βέβαια η απομάκρυνση των Φυλακών Κορυδαλλού είναι υπόθεση που ξεκινάει από τον μακαρίτη Βαγγέλη Γιαννόπουλο και φθάνει μέχρι σήμερα. Βασική προϋπόθεση της απομάκρυνσης των Φυλακών Κορυδαλλού είναι προφανώς η ανέγερση νέων φυλακών εκτός Αθηνών, θέμα που δεν είναι υπόθεση τουλάχιστον τεσσάρων ετών από την στιγμή που θα ξεκινήσει η ανέγερση νέων σοφρονιστικών κτηρίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας και κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης να αποδώσει στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας τα 650 στρέμματα του χώρου των Λιπασμάτων, πρόσθεσε ότι εκεί θα δημιουργηθεί Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Παλαιά υπόθεση τα Κέντρα Καινοτομίας
Τα Κέντρα Καινοτομίας είναι μία από τις πολύ «πονεμένες» υποθέσεις στη χώρα με σειρά διαχρονικών εξαγγελιών, υποσχέσεων, σχεδίων επί χάρτου που επί σειρά ετών εξαγγέλλονται και ποτέ δεν έχουν δει το φως του αρχικού σχεδιασμού. Το τελευταίο από το πλήθος των υποσχέσεων ήταν η δημιουργία τεχνολογικού πάρκου στην Αθήνα σε συνεργασία με την Huawei και την αδελφοποίησή του με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.που είχε προτείνει ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του κινεζικού τεχνολογικού Ομίλου στο Πεκίνο. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Huawei τόνισε ότι η κινεζική εταιρεία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας για την εκπαίδευση Ελλήνων φοιτητών στην τεχνολογία νέας γενιάς, το οποίο και υλοποιείται συστηματικά.

Συγκεκριμένα τα έργα που ανακοίνωσε:
 1. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο «δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή».
 2. Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής.
 3. Ο απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.
 4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.
 5. Δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρος των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Αναβαθμίζεται ο χώρος της ΔΕΘ. Με νέο ρόλο η Εκθεση
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα προσδώσει νέα αίγλη στον θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης αλλά και σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα είπε οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα σύγχρονο και διαδραστικό πάρκο πρασίνου που θα δώσει στην έκθεση την αίγλη που της αξίζει για τους ξένους επισκέπτες και την εμπορική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Επέκταση και ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα έργο που όπως υποστήριξε θα αναγεννήσει εξ ολοκλήρου τις γύρω περιοχές αναγεννώντας κυριολεκτικά τα Εξάρχεια, την Πατησίων και την Ομόνοια. «H Αθήνα αποκτά έναν νέο πόλο πολιτισμού και διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνολική ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι
Πλήρης ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι το οποίο θα ανοίξει για τους πολίτες. Θα δημιουργηθεί μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, ειδικό μουσείο, ενώ θα λειτουργήσει παράλληλα πρότυπη αγροδιατροφική μονάδα για προϊόντα «ειδικής ετικέτας». Όσον αφορά δε τους κήπους αυτοί θα αξιοποιηθούν και θα αποκτήσουν διαδρομές περιπάτου, ώστε ο χώρος να αναζωογονηθεί και να καταστεί επιτέλους φιλόξενος για το κοινό.

Τέλος, ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε, εκτός των άλλων, η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία Δικτύου από Μαρίνες στα νησιά αλλά και στην χερσαία χώρα, το οποίο –κατά την ανάλυσή του – μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και έτσι, στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.ictplus.gr

ΑΡΧΕΙΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 184 επόμενη > τελευταία >>