ICT plus
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

9/7/2019
Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δρόσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ. Τέλος για το συμβόλαιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ΠΑΟΚ

Παραιτήθηκαν ο Γιάννης Δρόσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ και ο Μιχάλης Ψύλος, επικεφαλής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους, σε συναντήσεις τους με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ο κ. Πέτσας τούς ευχαρίστησε και τούς ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρις ότου διεξαχθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή τους. Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, περνάει στο εξής η αρμοδιότητα και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σύμφωνα με το ΦΕΚ της νέας κυβέρνησης. Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, είναι ο εποπτευόμενος φορέας της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η παραίτηση των δύο στελε΄χών της προηγούμενης Κυβέρνησης θεωρείτο δεδομένη από τη στιγμή που η ΝΔ συγκρότησε αυτοδύναμη κυβέρνηση και είχε εκφράσει τις θέσεις της για την πορεία των δημοσίων μέσων ενημέρωσης.

Με την παραίτηση Δρόσου και των άλλων μελλών του ΔΣ της ΕΡΤ, που αναμένεται άμεσα, οριστικοποιείται το οριστικό τέλος της επισημοποίησης της σύμβασης με τον ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης της ομάδας της Θεσσαλονίκης μετά και την θύελλα αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η εκτός ορίων οικονομική πρότασης της ΕΡΤ προς την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη.

Εντονη αντίδραση όλων κατά των συμβάσεων της ΕΡΤ
Παρά την καθολική αντίδραση και τις προσφυγές του Ολυμπιακού στην Εισαγγελία και στον Αρειο Πάγο είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη την Παρασκευή το απόγευμα στο Μαξίμου υπό τον [τέως] Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος, τα οποία θα αγόραζε η ΕΡΤ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Στη συνάντηση εγκρίθηκαν τόσο οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2, όσο και οι προσφορές των ομάδων της ΑΕΚ [ που συμφώνησε εν τω μεταξύ με την Nova], του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Τελικά η παραίτηση Δρόσου και όλων των μελών του ΔΣ που θα ακολουθήσει, έβαλε οριστικό τέλος στην συγκεκριμένη πορεία των συμβάσεων, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

 

ΑΡΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1121 επόμενη > τελευταία >>