ICT plus
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

2/7/2019
Η Hewlett Packard Enterprise συνεχίσει την 35ετή συνεχή παρουσία της στην ελληνική αγορά. Συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την ίδρυση της ΗΡ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΡΕ Ελλάς, Μιχάλης Κασσιμιώτης, είναι επικεφαλής μία επιτυχημένης επιχειρησιακής δομής, που πρωτοστατήσει σε τομείς όπως οι Τηλεπικοινωνίες, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, η Ναυτιλία, ο Τουρισμός και η Βιομηχανία, οι Τράπεζες αποσπώντας σημαντικά μερίδια της αγοράς, ενώ διατηρεί έντονη παρουσία και στις υποδομές του Δημοσίου


Τα 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά και τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει φέτος η Hewlett Packard Enterprise, με παρουσία που αντανακλά μια μακρά και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, η οποία καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση του ψηφιακού τοπίου της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.
Η Hewlett Packard από την ίδρυσή της πριν από 80 χρόνια μέχρι και σήμερα έχει αναπτύξει σειρά πρωτοπόρων τεχνολογιών, οι οποίες άνοιξαν νέους δρόμους στη βιομηχανία της ψηφιακής τεχνολογίας όπως Proliant Servers, Blade systems και άλλα σημαντικά προϊόντα

Σύμφωνα με στελέχη της ΗΡΕ Ελλάς
"η εταιρεία είναι πιστή στις αρχές των ιδρυτών της μητρικής εταιρείας, έχει καταφέρει να κατακτήσει την εμπιστοσύνη των οργανισμών που την επιλέγουν και να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για πολλές εταιρείες πληροφορικής. Παράλληλα, η HPE Hellas έχει πρωτοστατήσει σε τομείς όπως οι Τηλεπικοινωνίες, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, η Ναυτιλία, ο Τουρισμός και η Βιομηχανία, αποσπώντας σημαντικά μερίδια της αγοράς, ενώ διατηρεί έντονη παρουσία και στις υποδομές του Δημοσίου. Η επιτυχία της HPE Hellas βασίζεται στο αξιακό τρίπτυχο Συνεργασία - Καινοτομία - Δράση (Partner-Innovate-Act). Με τον τρόπο αυτό έχει χτίσει δεσμούς μακρόχρονης συνεργασίας, διαμορφώνοντας ένα Δίκτυο Συνεργατών που αποτελεί υπόδειγμα για την αγορά. Από τον Νοέμβριο του 2017, το ελληνικό γραφείο της ΗPE υπάγεται στη διοικητική δομή της Νότιας Ευρώπης μαζί με την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και το Ισραήλ".

Η ΗΡΕ Ελλάς έχοντας ολοκληρώσει έναν μεγάλο ανασχηματισμό εσωτερικά σε επίπεδο τόσο διοικητικής δομής όσο και προϊοντικών λύσεων ακολουθεί μια σαφή στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών της προτάσσοντας το σύνθημα: «Υπάρχουμε για να εξελίσσουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και δουλεύουν», προσφέροντας τον καλύτερο συνδυασμό Τεχνολογίας, Ανθρώπινου Δυναμικού και Οικονομικών Εργαλείων σχεδιασμένων για την επιτυχημένη Επιχείρηση του μέλλοντος η οποία θα είναι Edge CentricCloud enabled και Data Driven.

Διαμορφώνει το Έξυπνο Άκρο (Intelligent Edge)
Το Άκρο (Edge) είναι το νέο μέγιστο ζητούμενο. Είναι εκεί που δημιουργούνται οι ανθρώπινες εμπειρίες, άρα και τα μεγαλύτερα μεγέθη δεδομένων. Τα δεδομένα μπορεί να λαμβάνονται από πάσης φύσεως πηγές, όπως smartphones, tablets ή αισθητήρες συσκευών, και αν οι επιχειρήσεις τα διαχειριστούν σωστά, ανοίγουν τον δρόμο για περισσότερη αποτελεσματικότητα και καινοτομία. Η ΗPE πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα με την πλατφόρμα τεχνολογιών και υπηρεσιών ARUBA που παρέχει πρωτόγνωρη απλότητα στη γεφύρωση του ψηφιακού με τον φυσικό κόσμο. Παραδείγματα εφαρμογής του έξυπνου άκρου περιλαμβάνονται στις υλοποιήσεις των Έξυπνων Πόλεων (Smart Cities), των έξυπνων χώρων (στάδια, malls, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, κ.λπ.). Στην Ελλάδα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κομμάτι του Τουρισμού όπου αποδεδειγμένα η δυνατότητα αναβάθμισης της εμπειρίας του επισκέπτη όχι μόνο οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα πληρότητας αλλά και σε περισσότερα και με υψηλότερο περιθώριο κέρδους έσοδα.

Απλοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη διαχείρηση τωνBigData
Η HPE πρωτοπορεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό με υποδομές που κάνουν χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε να είναι αυτοπροστατευόμενες, αυτοδιαχειρίσιμες και αυτοελεγχόμενες με δραματικά μειωμένα υποστηρικτικά κόστη. Οι υποδομές αντιλαμβάνονται το είδος των φορτίων που καλούνται να υποστηρίξουν και τοποθετούν τα δεδομένα κατηγοριοποιημένα στους κατάλληλους πόρους ώστε να είναι ταχύτερα και σωστότερα προσβάσιμα από το επόμενο επίπεδο που σχετίζεται με την εξαγωγή πληροφόρησης και λήψης αποφάσεων μέσω και πάλι λογισμικού Τεχνητής Νοημοσύνης. Συνδυάζοντας τις λύσεις υποδομών της ΗPΕ με τη λογισμική πλατφόρμα Blue Data, η εταιρεία διευκολύνει τους πελάτες της να χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), τη Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) και την Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων (Big Data Analytics).

Η απλή αποθήκευση και προστασία των δεδομένων δεν αρκετή πλέον. Τα δεδομένα αποτελούν πολύτιμα «περιουσιακά» στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη μίας επιχείρησης. Η ΗΡΕ παρουσίασε πρόσφατα το πιο έξυπνο storage παγκοσμίως, το οποίο χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις αυτόνομα και γρήγορα.

Οχι φόβος για το "σύννεφο". “Fear No Cloud
Η HPE πιστεύει ότι το cloud δεν αποτελεί προορισμό αλλά εμπειρία. Οι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους χρειάζονται μία συνεκτική υβριδική cloud λύση που να προωθεί την ικανότητά τους για καινοτομία. Η ΗPE συνδύασε το αυτοματοποιημένο ΙΤ, τις λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης, τα ισχυρότερα πρωτόκολλα Ασφάλειας και δημιούργησε μία σειρά από κλιμακούμενες πλατφόρμες cloud, ικανές να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ελευθερία επιλογής είτε μεταξύ Private και Public Cloud είτε μεταξύ Public Cloud Providers. Με υποδομές που ορίζονται σε επίπεδο λογισμικού (SW defined), οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τον καταλληλότερο συνδυασμό με απόλυτη ελευθερία.

Green Lake”, το προηγμένο ιβριδικό σύστημα
Με την υποστήριξη της HPE και μέσω του Green Lake” η εταιρεία αναλαμβάνει το κομμάτι του ΙΤ. Το GreenLakeαποτελεί ένα hybrid cloud σύστημα, απόλυτα συνυφασμένο με τις σύγχρονες τάσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Το να βρίσκεσαι σήμερα στο cloud σημαίνει να έχεις ό,τι χρειάζεσαι –εσύ ή ο πελάτης σου– τη στιγμή που το χρειάζεσαι σε θέματα δομής, διαδικασιών και δεδομένων.

Η χρέωση είναι ανάλογη της χρήσης και με αυτό τον τρόπο η όποια επιχείρηση το χρησιμοποιεί δεν δεσμεύεται με κόστη συντήρησης, ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και προστασίας όπως με έναν ιδιόκτητο server. Είναι μία εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία για τις επιχειρήσεις, αφού βλέπουν το βάρος της διαχείρισης των δεδομένων τους να φεύγει και τα χέρια τους να απελευθερώνονται.

Η HPE πιστεύει ότι η πρωτοποριακή τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, για τον λόγο αυτό ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στη χρονιά την πρωτοβουλία Tech Impact 2030 σε συνεργασία με το World Economic Forum με αρχικό στόχο την καταπολέμηση της πείνας μέσα από την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στον τομέα της Γεωργίας.

Η Hewlett Packard Enterprise πιστεύει ότι η μεγαλύτερη υπόσχεση της Τεχνολογίας βρίσκεται πίσω από το καλό που μπορεί να προσφέρει στην ανθρωπότητα και τις μεγάλες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον σε άλυτα μέχρι σήμερα προβλήματα, όπως την καταπολέμηση του human trafficking, αλλά και την ίαση σημαντικών ασθενειών όπως το Alzheimer.

Η συνεργασία της με τη Jungla για προσωποποιημένη Ιατρική, οι τεχνολογίες που εφαρμόζει για την ψηφιακή γεωργία, αλλά και οι υπερυπολογιστές που δημιούργησε για να μειώνει τον χρόνο της ιατρικής έρευνας από χρόνια σε μερικές εβδομάδες είναι μόνο λίγες από τις τεχνολογικές εφαρμογές που τοποθετούν την εταιρεία ως πρωτοπόρο στο ψηφιακό μέλλον, και καθιστούν την HPE πρωταγωνιστή στα νέα οικοσυστήματα που δημιουργούνται.

ΑΡΧΕΙΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 170 επόμενη > τελευταία >>