ICT plus
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

20/6/2019
Στο 4ο Συνέδριο "Smart Cities - Digital Citizens", που πραγματοποιείται την Τρίτη και Τετάρτη 25 και 26 Ιουνίου, απονέμονται σε Δήμους και Περιφέρειες οι Διακρίσεις Smart Cities Awards

Απονομή της Διάκρισης "Τιμώμενης Περιφέρειας" στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σε προηγούμενο Συνέδριο Smart Cities - Digital Citizens από τον ΓΓ Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα ΑγοραστόΤην Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks το 4ο Ετήσιο διήμερο Συνέδριο
«Sm@rt Cities - Digit@l Citizens», με βασικό θεματικό άξονα: Go Sm@rt! Στο δρόμο του Μετασχηματισμού και της  Έξυπνης” Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στους κύριους στόχους του  Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των πρόσφατων εξελίξεων που καθορίζουν  το μέλλον της Ελληνικής Πόλης, στο οποίο ουσιαστική θέση έχουν οι Ψηφιακές Τεχνολογίες και οι «Έξυπνες» Υποδομές.

Και τις δύο μέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου θα απονεμηθούν διακρίσεις σε εκπροσώπους της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά Διακρίσεις θα παραλάβουν:

Ως Τιμώμενη Περιφέρεια του 4ου Ετήσιου Συνεδρίου «Smart Cities – Digital Citizens» αναδεικνύεται η Περιφέρεια Κρήτης για την ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ψηφιακή στρατηγική της λειτουργίας της μέσω της υλοποίησης, στο πλαίσιο #openCrete, ολοκληρωμένων ψηφιακών πλατφορμών για τις υπηρεσίες: Διαβούλευσης, Έργων σε χάρτη, Ανοιχτού Προϋπολογισμού, Ψηφιακού βοηθού gov bot, Ανοιχτών Δεδομένων open data και σειράς άλλων εφαρμογών, που παρέχονται στους πολίτες μέσω της νέας ιστοσελίδας www.crete.gov.gr. Την διάκριση θα παραλάβει ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης.

Στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού θα απονεμηθεί διάκριση για το «CITIFY Papagou – Cholargos Smart City», ψηφιακό σύστημα άμεσης καταγραφής προβλημάτων στις γειτονιές της πόλης και την δυνατότητα στον πολίτη της άμεσης συμμετοχής στης επίλυσή τους. Την Διάκριση θα παραλάβει ο κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού.

Στον Δήμο Ηρακλείου απονέμεται διάκριση για την ολοκληρωμένη προσέγγιση στην στρατηγική της λειτουργίας ψηφιακών δομών και υπηρεσιών «Έξυπνης Πόλης» σε υλοποιήσεις έργων στους τομείς της ενεργειακής κατανάλωσης, περιβαλλοντολογικής αναβάθμισης,  βιώσιμης αστικής κινητικότητας, αύξησης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά καθώς και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Την διάκριση θα παραλάβει ο κ. Κώστας Μοχιανάκης, υπεύθυνος Πληροφορικής.

Στην Περιφέρεια Αττικής διάκριση θα απονεμηθεί για την εγκατάσταση δύο χιλιάδων διαδραστικών συστημάτων σε Δημοτικά Σχολεία της Αττικής για την υποστήριξη ολοκληρωμένης μαθησιακής προσέγγισης με ψηφιακά μέσα. Την Διάκριση θα παραλάβει ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, Διευθυντής ΤΠΕ της Περιφέρειας Αττικής.

Στον Δήμο Χαλκιδέων θα απονεμηθεί διάκριση για την έναρξη της δημιουργίας της «Τεχνόπολης Ευρίπου» με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την έναρξη των σχετικών μελετών για την κατασκευή του. Την Διάκριση θα παραλάβει ο κ. Χρήστος Παγώνης, Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Στον Δήμο Αλίμου απονέμεται διάκριση για τον σχεδιασμό, υλοποίηση και παραγωγική λειτουργία των Πληροφορικών Συστημάτων: Μέτρησης Καταναλώσεων Ρεύματος στα Σχολεία και Διαχείρισης των δραστηριοτήτων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Ο Δήμος Αλίμου έχει σχεδιάσει έργα πληροφορικής με γνώμονα την παροχή χρήσιμων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους δημότες και την αναβαθμισμένη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Την Διάκριση θα παραλάβει ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης.

Στον Δήμο Αιγάλεω απονέμεται διάκριση για το έργο «Πιλοτικές εφαρμογές Έξυπνης Πόλης (Smart City)» με έμφαση στην ανάδειξη της περιοχής ως προορισμού Αναψυχής και Πολιτισμού με αξιοποίηση βιωματικών εμπειριών πολιτών και επισκεπτών. Το έργο αποτελεί μέρος της εγκεκριμένης πρότασης για την ανάδειξη της Ιεράς Οδού και του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Δυτικής Αθήνας. Την Διάκριση θα παραλάβει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Στέλιος Βασιλειάδης.

Στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη απονέμεται διάκριση για την έγκριση Τεχνικής Έκθεσης με θέμα «Αναβάθμιση Δημόσιου Χώρου, Προμήθεια και εγκατάσταση Συστημάτων «Έξυπνης Πόλης» και ιώσιμης Αστικής Κινητικότητας». Η Τεχνική Έκθεση αποτελεί το αρχικό μέρος του Αναπτυξιακού Σχεδίου του Δήμου Νικαίας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, την βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών και την δημιουργία υγιών συνθηκών επιχειρηματικότητας. Την Διάκριση θα παραλάβει ο Δήμαρχος Νικαίας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου απονέμεται διάκριση για την υλοποίηση πρότυπο ολοκληρωμένου συστήματος Τηλεϊατρικής με σύγχρονες μεθοδολογίες Διοίκησης και Διαχείρισης υπηρεσιών Υγείας συνδυάζοντας τους τομείς της Ιατρικής, της Διατροφής και της Άσκησης. Την Διάκριση θα παραλάβει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος.

ΑΡΧΕΙΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 170 επόμενη > τελευταία >>