ICT plus
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

15/5/2019
Το «Μαύρο Λιθάρι», ήγουν BlackStone, ξαναπέφτει στην λίμνη των «Κυκνείων Ασμάτων» Τραπεζών και Forthnet.

.
Αποψις της περίφημης παραλίας "τα μαύρα βόλια" στην Χίο. Στην Αττική
έχουμε τις παραλίες της τοποθεσίας το "Μαύρο Λιθάρι" [ όχι Black Stone ],
αλλά δεν τις προτιμήσαμε, καθώς έχουμε επισκφεφθεί την χιώτικη τοποθεσία.
 K 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


Κ  α   λ  ή                    Ε  β  δ  ο  μ  ά  α  α  δ  α   α  α  α  α    

 Κ  α  ι                      Κ   α  λ  ή        α  ρ   χ   ή  η    ή   ή        

 σ  τ  ο   υ   ς         Εμ   Βι   Εν  Οου      Μ  V  Ν  Ο       


Κατά πως γράφτηκε χτες, από τον εξαίρετο συνάδελφο Φώτη Κόλια στο euro2day.gr [  Ε Δ Ω  το άρθρο του ] και από εμάς στο ictplus.gr [ δίπλα βλέπετε την αναφορά ] ο επενδυτικός Ομιλος BlackStone [ ήγουν «Μαύρο Λιθάρι» στα καθ΄ημάς ] και ο Ομιλος ΑΝΤ1 του Θοδωρή Κυριακού, υιού Μίνωος Κυριακού,είναι στα «ψησίματα» [ (ξανά) ήγουν προκαταρκτικές συζητήσεις ] να καταθέσουν [ αρχικά ] μη δεσμευτική πρόταση για την Forthnet.

Όπως γνωρίζετε η δική μας διαχρονική θέση στην υπόθεση «εξαγορά(?)» Forthnet είναι πάντα σταθερή και αδιαπραγμάτευτη και έγκειται στην άμεση, ακριβή και έγκαιρη ενημέρωσή σας για τα τεκταινόμενα γύρω από το «έβερ εντ φορ εβερ» εξελισσόμενο και μηδέποτε τελεσφόρο [ συντρόφια αυτό είναι επίθετο ] «φαινόμενο» της επιχειρηματικά ζέουσας «εξαγοράς(?)» της Forthnet.

Εκ πρώτης όψεως και κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε σήμερα με τα τηλεπικοινωνιακά, καθώς πρέπει να σας αφήσουμε απερίσπαστους να μελετήσετε την αποκλειστική συνέντευξη του Καθηγητή Κώστα Μασσέλου, Προέδρου της ΕΕΤΤ, στο ictplus.gr την οποία και σας επαναναρτούμε εκ δεξιών.

Όμως επειδή είστε και ολίγον τι «χυλωμένοι» με τα προεκλογικά
να σας επαναλάβουμε και να σας ματαξαναπούμε,
encore une fois [ και με το γαλλικό μας ]
ότι φέτος εξαγορά Forthnet [ με την έννοια της τελικής υπογραφής ]
 ΔΕΝ . . . και άμα λέμε «δεν», εννοούμε . . . δεν.
Γκέγκε ?

Λοιπόν . . .

Από την «πρόθεση» μέχρι την καταληκτική απόφαση κατακύρωσης των [ όποιων ] τραπεζικών μετοχικών συμμετοχών στην Forthnetσε όποιον ανάδοχο και αγοραστή θα περάσουν μήνες και τέρμηνα που περνάνε στην επόμενη χρονιά. Μέχρι τότε η Forthnet έχει πολλά μπροστά της και μην τα πούμε τώρα, γιατί περιμένουμε εντός των ημερών την απόφαση για την συμφωνία της παροχής υποδομών και υπηρεσιών MVNO με υποψήφιους τον [ ανταγωνιστή ] ΟΤΕ και την [ μέτοχο και ανταγωνιστή ] Vodafone.

Αρα ?
Αρα αναμονή και εγκαρτέρηση.
Νηστεία και εγκράτεια λες και μελετούμε τας «γραφάς».

Και συνεχίζουμε . . . !

Με λίγο προεκλογικό κλίμα που φαίνεται ότι «καίει» πολλά «οκτάνια».

Δεν πέρασαν λίγα εικοσιτετράωρα από την «κοκκορομαχία» Αλέξη και Κυριάκου για το «οκτάωρο». Λες και όλοι δεν γνωρίζουμε ότι στον ιδιωτικό τομέα εδώ και χρόνια σπάνια εφαρμόζεται το οκτάωρο, καθώς πρακτικά έχουν καταργηθεί οι υπερωρίες και οι συμβάσεις εργασίας. Και έρχονται οι δύο «μονομάχοι» να δώσουν ένα σικέ αγώνα προφανώς για τους Δημοσίους και τους Τραπεζικούς υπαλλήλους, όπου κατά τεκμήριο πρέπει να εφαρμόζεται το οκτάωρο.

Η δική μας απορία έγκειται στο αν οι δύο τους καταλαβαίνουν ότι ξέρουμε ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί, αλλά κάνουμε όλοι τα «παγώνια» και θα τους την πούμε στην κάλπη. Και θα τους την πούμε στην κάλπη, καθώς περιμέναμε [ εμείς εδώ στο ένδοξο παπα-γα(λ)λιστάν ] να ακούσουμε και μία προωθημένη πρόταση για τους ψηφιακά εργαζόμενους, οι οποίοι απλά κάνουν ότι τους φωτίσει ο Θεός και προφανώς δεν περιμένουν τους δύο κοκκορομάχους να νοιαστούν και να σκεφτούν τι σημαίνει «οκτάωρο» σε startup, εν μέσω cloud και 5G και άλλα «επαναστατικά», που άμα τα πεις σε «προοδευτικό» συνδικαλιστική θα τον στείλεις διασωληνωμένο στην ΜΕΘ της «αριστερής ανάνυψης».

Τώρα προβληματιστήκατε τι θα κάνει ο ΟΤΕ στην Ρουμανία !

Μα θέλει και ρώτημα. Την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και μας το λέει απ΄όξω για να το εμπεδώσουμε. Το είπε μάλιστα ο Μιχάλης Τσαμάζ με τον τρόπο που το λένε οι ΣιΗΟου: «Tην ίδια στιγμή που επικεντρωνόμαστε στην βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης, διερευνούμε ταυτόχρονα και όλες τις δυνατότητες που μπορεί να προκύψουν, με στόχο να έχουμε μελετήσει όλα τα ενδεχόμενα. Και αυτή τη χρονική στιγμή, δεν μπορώ να πω περισσότερα πράγματα. Μπορώ, όμως, να σας διαβεβαιώσω πως δίνουμε μάχη και στα δύο μέτωπα, τόσο για τη βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων, όσο και στην εξακρίβωση της καλύτερης στρατηγικής για εμάς».

Απλώς να θυμάστε ότι ο Ομιλος ΟΤΕ κατέχει το 54% της Telekom Romania και το 70% της Telekom Mobile Romania, θυγατρική εταιρεία της πρώτης και μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, που συνεχίζουν τις αρνητικές επιδόσεις ετών, προφανώς και πιθανολογούμε ότι θα σε λίγο και ο ΟΤΕ θα ρίξει . . . blackstone πίσω του.

Βέβαια εμείς σας μεταφέρουμε την φημολογία ότι ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Spas Roussev, που απέκτησε πρόσφατα από τον OTE την Telecom Albania, είχε δηλώσει πως ενδιαφέρεται και συζητά με την Deutsche Telekom για την εξαγορά της Telekom Romania, αλλά και της θυγατρικής των Γερμανών στα Σκόπια.

Η καταγγελία έρχεται από αναγνώστη του σάητ enimerosι24.gr, ο οποίος υποστηρίζει ότι κρατικές ιστοσελίδες και μάλιστα μεγάλου ενδιαφέροντος, έχοντας ταυτόχρονα με ευαίσθητο περιεχόμενο, όπως είναι το «Taxisnet» και η σελίδα της ΕΥΠ, είναι εξαιρετικά ευάλωτες από χάκεμα. Συγκεκριμένα αναφέρει οτι το taxisnet τρέχει σε διακομιστή (Oracle Application Server 11) που έχει σταματήσει να υποστηρίζεται απο το 2013, δεν παίρνει ενημερώσεις ασφαλείας, ενώ η συντήρηση είναι αδύνατη! Επίσης υπάρχουν κι άλλες σελίδες, ανάμεσα τους η ΕΥΠ που τρέχουν σε ακόμη πιο παλιά έκδοση ( 10 ) και δεν υποστηρίζεται από το 2011. Τέλος ο αναγνώστης καταγγέλλει ότι σε επικοινωνία του με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δεν ίδρωσε κανενός το αφτί, υποστηρίζοντας ότι το κακό δεν αργεί να γίνει. Μάααστα, μάααστα !

Τελειώνουμε με ένα άλλο ρεπορτάζ του εξαίρετου συναδέλφου
Φώτη Κόλια στο euro2day.grστο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ
αναφέρει ότι . . . «κλέβουνε» το ηλεκτρονικό σύστημα
της άφιξης των λεωφορείων του ΟΑΣΑ.
Διαβάστε το ΕΔΩ και θα μείνετε «παγωτά».


Συνελόντι ειπείν [ εκφρασάρα μην μου πείτε ? ] 
και με γειά σας και γειά σας και χαρά σας 


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 224 επόμενη > τελευταία >>