ICT plus
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

6/5/2019
Επτά χρόνια «εξαγοράζεται» η Forthnet. O Κριμιζής αποδομεί το σ-ελληνιακό πρόγραμμα. Ο «Λύμπε» τα κάνει λίμπα και η νέα telecomική ατζέντα.

 

 

Ξεκινάμε αμέσως λέγοντας

K  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 

Κ  α  ι                       Κ   α  λ  ο        Μ   ή   ν   α  α    α    α        

 σ  τ  ο   υ   ς         Εμ   Βι   Εν  Οου     ή   Μ  V  Ν  Ο       


Βρε, βρε βρεεεεε !

Να που ματαξαναβρισκόμαστε !

Πότε πέρασαν σχεδόν δεκαπέντε μέρες και δεν το κατάλαβα ?

Να πούμε Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά και
σε τρεις εβδομάδες, σαν σήμερα,
θα δούμε ποιος «γαμπρός» θα βγει «ξυρισμένος».

Εμείς από τον περασμένο Δεκέμβρη
έχουμε προδιαγράψει όλας τας πολιτικάς εξελίξεις και
δεν πάμε «γράδο» πίσω.

Και αρχίζουμε με μία διαφορετική διάρθρωση
της καθημερινής «παπαγαλλιάς», βάζοντας μεσότιτλους
για να σας βοηθήσουμε να διαβάζετε επιλεκτικά τα «κατεβατά» μας.


 Επτά χρόνια «εξαγοράζεται» ! Επτά χρόνια κρατάει η "κολώνια" !  
  Ούτε  το  γιοφύρι  της  Αρτας να ήταν αυτή η "εξαγορά" Forthnet ! 
«Το ντιλ που όλοι περίμεναν στην αγορά, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Μη δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της Forthnet κατέθεσε η WIND, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρώτης στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η WIND προτείνει την εξαγορά του τομέα σταθερής και ίντερνετ της Forthnet, χωρίς ακόμη να διευκρινίζεται το πως θα γίνει αυτό». Αυτά έγραφε πορτάλι μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας το 2012.
Από τότε μέχρι σήμερα δύο πράγματα έμειναν σταθερά:

 1)
Ο παπα-γά(λ)λος που έλεγε και λέει μέχρι σήμερα ότι  η Forthmet ΔΕΝ θα εξαγοραστεί [ Μέχρι και το τέλος του 2019 ] και οι τηλε-κωμικοί σεναριολόγοι, αρθρολόγοι και σεναριογράφοι που και έλεγαν και υπέγραφαν και πίστευαν και ομονοούσαν και πόνταραν «τα ρέστα τους» στην εξαγορά της Forthnet και της Nova. Απλά έχασαν !

 2)
Κατά τα άλλα, όλα αυτά τα  Ε Π ΤΑ (7) χρόνια [ εξ ου και η τούρτα των γενεθλίων, στην άνω φωτό ] έχουν γραφτεί δεκάδες χιλιάδες ( ! ! !  ) «άρθρα», «ρεπορτάζ» και . . . «αναλύσεις» [ με παρά πολλά εισαγωγικά ] για το «επικείμενον» της εξαγοράς της Forthnet από την Wind και την Vodafone. Ακόμη περιμένουμε.

Και τελικά ?

Τελικά η εξαγορά της Forthnet και της Nova
 ΔΕΝ έγινε τελικά από την Wind και την Vofadone
και επίσης η πρόταση του ANT1
φαίνεται πολύ «χλωμή» για να προχωρήσει.

Και τελικά  «αντέχει η Forthnet», [ και ο Κληντ Ηστγουντ παραμένει όρθιος ] όπως γράψαμε πριν μερικές ημέρες με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το ’18, γεγονός που προκάλεσε την ανάρτηση δημοσιευμάτων όπως αυτά ΕΔΩ και ΕΔΩ, αλλά και άλλων που οδήγησαν στην αντίδραση της Forthnet, με εκτενή απάντησή της ως προς το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων, όπως θα δείτε ΕΔΩ.

Και ποιόν το βασικόν επιμύθιον  ? !

Οι παίκτες στην αγορά των τηλεπικοινωνιών είναι τέσσερις και
όχι τρεις ή διόμισυ όπως ήθελαν αρκετοί, ορισμένοι και συγκεκριμένοι.


 Ο Σταμάτης Κριμιζής  α π ο δ ο μ ε ί  το  Σ-ελληνι(α)κό  
 πρόγραμμα  του  Ελληνικού  Διαστημικού  Οργανισμού 
Πριν μέρες σας γνωστοποιήσαμε ότι τα ενδιαφέροντά μας δεν εξαντλούνται στο αν θα «εξαγοραστεί» η Forthet [ Εμείς σας είχαμε ξεκαθαρίσει τι θα γινόταν ], από τότε που εξεδηλώθη [ για τα συντρόφια, «εκδηλώθηκε» ] το «ενδιαφέρον» για την «εξαγορά».

Και σας είχαμε δείξει με πολλά στοιχεία και πληροφορίες ότι και το Διάστημα μας ενδιαφέρει, καθώς πιστεύουμε ότι επιστημονικά και επιχειρηματικά η χώρα μας μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει επάξια τον χώρο που της αναλογεί.

Και εκεί [ προφανώς και φυσικά ] είχαμε τις πρώτες διαφωνίες, θεωρώντας ως υπερτιμημένες τις εξαγγελίες, ανακοινώσεις, παρουσιάσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες. Στις ενστάσεις μας αυτές να προσθέσουμε και τις απόψεις του διακεκριμένου Καθηγητή Δρα Σταμάτη Κριμιζή, ο οποίος «έφυγε νωρίς» από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, τον γνωστό ΕΛΔΟ λόγω των διαφωνιών του με την πολιτική ηγεσία του «ψηπτέ».

Σας παραθέτουμε   Ε Δ Ω  τις πρόσφατές θέσεις του για να έχετε τον αντίποδα των διθυραμβικών και ενθουσιωδών ανακοινώσεων του ΕΛΔΟ. Συμπεράσματα? Αφήστε τα για αργότερα, όταν στο τέλος του χρόνου θα γίνει ο πρώτος απολογισμός.

Προς το παρόν εσείς [ και τα συντρόφια ] να γνωρίζετε ότι «δορυφόρος» σήμαινε στην αρχαιότητα ο «φέρων δόρυ», δηλαδή ο σωματοφύλακάς του άρχοντα. Επειδή ο «δορυφόρος» ήταν πολύ κοντά στον κύριό του, ονομάστηκαν έτσι τα ουράνια σώματα που περιβάλλουν και γυρίζουν γύρω από πλανήτες. Φυσικά υπάρχει και διασταλτική ερμηνεία του ατόμου ή φορέα ή χώρας, που υπηρετεί πιστά σχέδια και σκοπούς άλλων. Σήμερα σημαίνει και συσκευή που περιστρέφεται γύρω από την Γη ή άλλα ουράνια σώματα, όπως π.χ ο HellasSAT, ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος της ArabSat


 Ο «Λύμπε» τα κάνει λίμπα ανάμεσα στους ταξιτζήδες  
 και  τις στις ψηφιακές πλατφόρμες διαμεσολάβησης.
Κατά τα φαινόμενα ο μέγας «Λύμπε», ο κατά κόσμον Θύμιος Λυμπερόπουλος, σχεδόν ισόβιος Προέδρος του ΣΑΤΑ, τάκανε «σ(κ)ατά» με την τροπολογία που έστειλε στην Βουλή ο κυρ Χρίστος ο Σπίρτζης [ κολλητάρι με τον Θύμιο ], η οποία ψηφίστηκε και λέει ότι όσοι ταξιτζήδες χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές εφαρμογές, όπως η Beat, η Uber και άλλες, θα εισπράττουν αποκλειστικά αυτοί το κόμιστρο μέσω POS, ενώ η αμοιβή του διαμεσολαβητή θα καταβάλλεται στο τέλος του μήνα με την έκδοση τιμολογίου και θα αφορά μόνο την συμφωνηθείσα προμήθεια. Σύμφωνα με ανακοίνωση - ενημέρωση προς τους οδηγούς ταξί που εξέδωσε η ΠΟΕΙΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων), με την τροπολογία απαγορεύεται η είσπραξη του κομίστρου από κάθε διαμεσολαβητική εταιρεία. Έτσι, μόνο ο οδηγός είναι αυτός που θα εισπράττει το κόμιστρο της διαδρομής και στη συνέχεια θα δίνει την προμήθεια στην εταιρία.

Μα βρε Προεδράρα και ταρίφες της «Ποειτά»
θα μας τρελλάνετε «μπιτ για μπιτ» και ομοθυμαδόν  ?

Ούτως η αλλέως ηο ταξιτζής με «μπιτ» πληρωνόταν από τους πελάτες και τα χρήματα δεν τα εισέπραττε η πάσα μία και κάθε «μπιτ». Μπορεί να κάνετε εκλογές και να ήθελε η Προεδράρα ο «Λύμπε» ένα χατηράκι, αλλά να νομοθετηθεί η ήδη γνωστή και εφαρμοζόμενη διαδικασία είναι κομματάκι «σόλικο». Και λέμε ότι είναι «σόλικο» γιατι η ίδια η Beatανακοίνωσε ότι «η νέα διάταξη είναι απολύτως ευπρόσδεκτη και δεν επηρεάζει σε τίποτε τις μέχρι τώρα δραστηριότητές της, τις σχέσεις τις με τους οδηγούς καθώς και τις υποχρεώσεις των οδηγών είτε συνεργάζονται με την ΒΕΑΤ είτε όχι». Δηλαδή? Δηλαδή ο «Λύμπε», ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ τάκανε Σ(κ)ΑΤΑ.  

Πάντως να ξέρετε ότι το θέμα των POS στα ταξί [ που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να έχουν όλα και απαξάπαντα τα ταξί ] μπορεί να το δούμε και στους ντεληβεράδες [ και σωστά ] που μας φέρνουν τις παραγγελίες στον χώρο μας. Και μην το γελάτε καθόλου, γιατί φορολογικοί παράγοντες λένε ότι από το «ντελήβερι» η φοροδιαφυγή είναι 90% και μιλάμε για καμιά 100 μύρια τζίρο τον χρόνο και βάλε, δηλαδή 24 μύρια τουλάχιστον στα ταμεία των καφετερί και σουβλακερί. Λεπτομέρεια για όσους/ες απορούν, γιατί και πως ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα μαγαζά εστίασης.

Να ξέρετε επίσης ότι ο «Λύμπε» είναι ανεπιθύμητος στην Νέα Δημοκρατία και
όταν πήγε να πλησιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της τροπολογίας,
ο Κυριάκος του αντιγύρισε «Σιγά μη μιλήσω με σένα», προγράφοντάς τον κανονικότατα.


Ο μέγας «VARουχοκράτης» Βασιλειάδης,  ο διαστημικός Μέσι και ο Ιβάν
 ο Ταμερλάνος, που θα πάει να παίξει με την Μπάρτσα στη ΕuropeLeague
Κατ΄ αρχάς να δείτε 
Ε Δ Ω το διαστημικό γκολ του Μέσι στον αγώνα με την Λίβερπουλ, την οποία με 3 - 0, την έστειλε «αδιάβαστη» στην έδρα της και τον τερματοφύλακά της να βάζει τα γάντια της κουζίνας και να πλένει πιάτα και φλυτζάνια.

«Μπάι δε(ν) γουέη» η Μπάρτσα
θα μπει την ίδια κληρωτίδα με τον ΠΑΟΚ ? ! !  
Ρωτάω απλώς . . . !

Και πάμε στα δικά μας τα ποδοσφαιρικά

Ο τιτανοτεράστιος Βασιλειάδης αποφάσισε να γίνει χωρίς θεατές ο τελικός κυπέλλου μεταξύ των δύο δικεφάλων λόγω του φόβου επανάληψης των περσινών επεισοδίων. Και ας πούμε ότι είναι αυτός ο βασικό λόγος και για να γλυτώσουμε μαχαιρώματα και κροτίδες στον κρόταφο φιλάθλων.

Όμως . . .
Και φυσικά βγάζει καθαρές τις ομάδες,
που αν γίνονταν επεισόδια θα πήγαιναν άκλαφτες.

Και φυσικά από την στιγμή που δεν μπορείς να κρατήσεις κόσμιους τους κάφρους ή να έχεις γήπεδα «εκκλησίες» [ όπως αυτό της Λίβερπουλ με 85 χιλιάδες θεατές ] απλά ομολογείς την αποτυχία και την αδυναμία σου να κάνεις ως πολιτικός την δουλειά σου.

Και πάμε τώρα στο σύστημα του VAR, που λέγεται ότι θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στον τελικό με δοκιμαστική λειτουργία σε χθεσινό αγώνα. Παλληκαρώνες μου ένα σύστημα που δεν έχει δοκιμαστεί ευρέως και πρακτικά δεν το ξέρετε να το δουλέψετε, πως θα το βάλετε σε έναν τελικό Κυπέλλου? Και μετά θα μας λέτε και θα μας ζητάτε δικαιολογίες αν δεν γίνουν λάθη ή αν κάτι δεν λειτουργήσει.


Αλλάζει άρδην  η  ατζέντα των τηλεπικοινωνιών και οι τέσσερις 
«παίκτες» τοποθετούνται σε άγνωστα και αχαρτογράφητα ύδατα
Και να τελειώσουμε με ένα κεφάλαιο, που πάλι εμείς το αναδεικνύουμε και το «τίθουμε» στο επίκεντρο της προσοχής σας, καθώς θα το βλέπετε να εξελίσσεται στους επόμενους μήνες. Και δεν είναι άλλο από τις αλλαγές της ατζέντας των τηλεπικοινωνιών, θέμα για το οποίο εντός των επομένων ημερών [ και φυσικά πριν τις εκλογές ], θα σας έχουμε αναλυτική αναφορά από τον πλέον και καθ΄ ύλην αρμόδιο.

Μέχρι να σας κοινοποιήσουμε το αναλυτικό ραπόρτο,
εσείς πρέπει να μελετήσετε και να έχετε «υπό την υποψία σας»
τα εξής ολίγιστα «πουέν» γαλλιστί:

«Εν»
Οι παίκτες της αγοράς τηλεπικοινωνιών είναι οριστικά τέσσερις, καθώς η συγχώνευση - εξαγορά - διαμοιρασμός της Forthnetγίνεται πλέον βεβαιότητα σε όλους, ακόμη και σε όσους έπαιζαν τα ρέστα τους για την μείωση των παικτών. Το ενδιαφέρον και το ζητούμενο προφανώς είναι πότε και πως θα δραστηριοποιηθεί η Forthnet στην κινητή τηλεφωνία, ως MVNO. Το «πότε» και «με ποιόν» δεν μας απασχολεί τόσο, όσο «το πώς», καθώς πιστεύουμε ότι τουλάχιστον στην αγορά του MobileΙντερνετ υπάρχει «πολύ ψωμί» και ότι από εκεί θα ξεκινήσει να κλιμακώνεται ο ανταγωνισμός. Ιδωμεν . . .

 «Ντε»
Η αναδιάταξη της αγοράς της ψηφιακής ψυχαγωγίας αποκτά πάρα πολύ σοβαρές διαστάσεις εξ αιτίας της κλιμάκωσης του ανταγωνισμού της CosmoteTVκαι της Novaμε το NetFlix, αλλά και της αναμενόμενης εισόδου, μέχρι το 2020, των νέων παικτών που είναι η Disney, η Google, η Appleκαι άλλοι που έχουν δει το προσοδοφόρο του πράγματος. Εμείς περιμένουμε να δούμε πολλά και σημαντικές αλλαγές στα «πακέτα» των υπηρεσιών, καθώς βοηθάει σημαντικά και η χρήση και άλλων τερματικών πλην της τηλεόρασης, η οποία έχει τεχνολογικά εξελιχθεί σε εκθετικό βαθμό την τελευταία τριετία.

 «Τρουά»
Αντίστοιχες αναδιατάξεις θα δούμε και στο αθλητικό περιεχόμενο από την επόμενη χρονιά, καθώς εκτιμούμε [ απολύτως προσωπική η εκτίμηση ] ότι πιθανή αλλαγή κυβέρνησης θα διαφοροποιήσει αισθητά [ μην πούμε «άρδην» και μου πάθετε ] και την δομή της ΕΡΤ και την παρέμβασή της στα αθλητικά δικαιώματα και φυσικά την Διοίκηση του Ποδοσφαίρου, το οποίο για τους όποιους λόγους έχει δεινοπαθήσει ως άθλημα και ως ψυχαγωγία.

 «Κατρ»
Ανοίγονται νέοι και προσοδοφόροι τομείς δραστηριοτήτων για τους τέσσερις [ Τόπαμε! Τέσσερις είναι ] παίκτες των τηλεπικοινωνιών. Χαρακτηριστικός τομέας είναι τα τυχερά ή τεχνικά παίγνια, όπου ετοιμάζεται να μπει ο ΟΤΕ μέσω του ιντερνετικού στοιχήματος για το οποίο αναμένεται η αδειοδότησή του. Ηδη ο Ομιλος ΟΤΕ έχει «συμμαχήσει» με την Intralot. Από την άλλη ο αντίποδας που ακούει στην επωνυμία Stoiximan του ΟΠΑΠ, μεγάλης χορηγού και στο ποδόσφαιρο, ψάχνεται για ιντερνετικό πάροχο – συνεργάτη και φυσικά δεν θα αργήσει να τον βρει. Τώρα μην σας βάλω στα πολύ δύσκολα που είναι τα λογισμικά των τυχερών παιγνίων και οι πάροχοί τους. Να αφήσουμε και κάτι για αργότερα.

Δεν θα σας σε «σενκ» και σε «σις»,
γιατί θα και μπουχτίσετε και θα μπερδευτείτε.
Λίγα τη φορά για να τα εμπεδώσετε.

Αλλωστε και με αυτά τα τέσσερα [ «κατρ» ] εσείς μπορείτε ευκόλως καταλάβατε, σήμερα και εν έτει 2019, ότι το παιχνίδι στις τηλεπικοινωνίες για το 2020 είναι παντελώς και εντελώς πιο διαφορετικό, πιο πολύπλοκο και φυσικά περιτέχνως περίπλοκο από αυτό του 2018.


 

 «Κερκίδα όλα» τάκανε ο Βασιλειάδης με την ΕΡΤ και
 τα δικαιώματα των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ ζητά 8,5 μύρια 
Σας είχαμε πει ότι ο Γεωργιάδης, ο ΓΓ Αθλητισμού, που ευελπιστεί να εκλεγεί βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές, χρησιμοποίησε τα χρήματα των φορολογουμένων για να «κάνει παιχνίδι» με τις περιφερειακές ομάδες δίνοντας πέντε (5) φορές παραπάνω από όσα κοστίζουν αγώνες της . . . Μπαρτσελόνα και του Αγιαξ, δημιουργώντας συνθήκες παντελώς και εντελώς αθέμιτου ανταγωνισμού στα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τις «τυπολογίες» της εφημερίδας «Παρόν» στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ ΕΡΤ με τον Πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει συμβόλαιο ως το τέλος του μήνα με τη Nova,  ζητάει 8,5 μυριόνια από την ΕΡΤ και με το δίκιο του, γιατί είναι η μόνη αήτητη πρωταθλήτρια στην Ευρώπη και δεν μπορεί να συγκρίνεται π.χ με την Ξάνθη.

Από εκεί και μετά δεν ξέρουμε πώς θα ξεμπλέξει ο τιτανοτεράστιος Βασιλειάδης και με τους «παραπονούμενους» Προέδρους, που «είδαν φως» και μπήκαν στην ΕΡΤ για εισπράξεις, αλλά και με τους άλλους Προέδρους που έχουν συμβόλαιο με την Nova, οι οποίοι θα στραφούν [ και δικαίως κατά της Κυβέρνησης ] κατά της Κυβέρνησης.

Με την πιθανότητα να συμβεί η μετακίνηση αυτή
θα έχουμε «ντόμινο» με μεγάλες ομάδες,
που θα ζητήσουμε αυξήσεις στα συμβόλαιά τους,
[ και έχουμε μπροστά μας εκλογές και έναρξη Πρωταθλήματος ]
ανάλογα με τους φιλάθλους και με την τηλεθεάση.
Οπότε . . . ?
Οπότε παλληκαρώνες μου  «Κερκίδα όλα»

Τώρα στην Αγία Παρασκευή οι άνθρωποι της ΕΡΤ, με τους οποίους ο παπα-γά(λ)λος έχει και σταθερή γραμμή επικοινωνίας και ισχυρές σχέσεις από την εποχή που «άλλος» έκλεισε τον δημόσιο φορέα ενημέρωσης, τραβάνε τα μαλλιά τους γιατί το μαγαζί δεν έχει τόσο χρήμα να δώσει και κανείς δεν θέλει να βάλει την υπογραφή του εν όψει εκλογών και προφανών «απομακρύνσεων». Ακόμη κι αν πάρει το χρήμα από τον κρατικό κορβανά, [ απίθανο λόγω των εκλογών ] τότε ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Μέχρι τότε ο Βασιλειάδης ετοιμάζεται να παρακολουθήσει με άλλους . . . 1500 προσκεκλημένους τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. «Κερκίδα όλα» που λέτε.


Αυτά τα ολίγιστα για σήμερα εκτιμώντας
ότι ακόμη και οι πιο άπιστοι Θωμάδες
έχουν πειστεί για όσα σας λέμε,  
εδώ και πάαααρα πολλά χρόνια
για τις τηλεπικοινωνίες.

Μην και το ξεχάσω . . .
Η τροπολογία της αναδιάρθρωσης του Πρωταθλήματος
λέγεται ότι είναι καθ' όλα έτοιμη και θα μπει προς ψήφιση
στο πρώτο διαθέσιμο Νομοσχέδιο, που είναι μάλλον οι 120 δόσεις.

Οσο για τα συντρόφια,
τους έχουμε ετοιμάσει
και πολλά και διάφορα,
όμως σήμερα δεν προκάνουμε. 

Απλώς να ξέρετε ότι όλα τα ανωτέρω
για εμάς είναι απλά και μόνο   t i p s ,
[ από το ακρωνύμιο της φράσης to insure promptness ]
οπότε φανταστείτε τι έρχεται . . .  
  ΤΑ  T I P S   ΤΗΣ   ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ  

 Ε Δ Ω   και   Ε Δ Ω  δείτε ίσως
το πιο ατμοσφαρικό μπαρ της Ελλάδας.
Είναι ένα από τα "κοσμήματα" του Πειραιά μας,
και αξίζει και μόνο γι΄ αυτό να κατέβετε "κάτω".


Επίσης  Ε Δ Ω   δείτε λεπτομέρειες
του εμβληματικού για τον Πειραιά,
εστιατορίου "Ο Βασίλαινας",
που θα το βρείτε πλέον στην Αθήνα.
Για την ιστορία ο προπαππούς Βασίλαινας στον Πειραιά
ήταν ο εφευρέτης του ντελίβερι την δεκαετία του ΄20.
 Ε Δ Ω  μία εξαιρετική αναφορά για τις παλιές
πειραιωτικές ταβέρνες του Μεσοπολέμου.


Μετά τη δέσμευση του Εμανουέλ Μακρόν
ότι η κατεστραμμένη Παναγία των Παρισίων
θα γίνει πολύ ομορφότερη, όταν ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια
η ανοικοδόμησή της αρχιτεκτονικά γραφεία
καταθέτουν βροχή προτάσεων.
 Δείτε ΕΔΩ  και "το κοντό και το μακρύ" των προτάσεων

 

 


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 224 επόμενη > τελευταία >>