ICT plus
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

10/4/2019
Go Back Ελληνικό Ποδόσφαιρο! Ο Βασιλειάδης ξαναφέρνει την κεντρική διαχείριση. Θα σκορπιστεί δημόσιο χρήμα σε Προέδρους ΠΑΕ εν μέσω κατασχέσεων κατοικιών ?

...

Στις άνω φωτό οι παλαιότεροι [ οι νεότεροι δύσκολότερα ] ίσως διακρίνουν σημερινές κυβερνητικές προσωπικότητες όπως τους: Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Γιώργο Κατρούγκαλο [ μέλος του ΚΚΕ το πάρα πολύ πάλαι ποτέ ], Νίκο Βούτση, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο [ της Κ.Ο. Μαχητής ], Ελένη Πορτάλιου [ του ΚΚΕσ.-Α.Α] και Γιάννη Μηλιό.  Εποχές και αυτές . . . ! ! !


Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα διεξάγονται σήμερα οι φετινές φοιτητικές εκλογές. Το πήρατε χαμπάρι ? Που τα χρόνια τα παλιά με μαραθώνιες Γενικές Συνελεύσεις στα Αμφιθέατρα και με επικές παρατάξεις όπως: ΠιΠιΣιΠι, ΠΑΣΠ. ΕΚΟΝ-Ρήγας Φεραίος, ΚΚΕσ.-Α.Α, ΠουΣουΚου-ΚΝΕ, ΔΑΠ-ΝουΔουΦουΚου, Κ.Ο. Μαχητής, ΑΑΣΠΕ, Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση ή ΕΑΑΚ ( δυνατή και σήμερα ) και πολλές άλλες, που πέρασαν στο διάβα των δεκαετιών και θα θυμίσουν στους βαρέως «ηντάρηδες» παλιά, καλά και όμορφα νοσταλγικά χρόνια. Eμείς, οι εναπομείναντες και νοσταλγοί [του ροκ εντ ρολ, που λέει και ο Γιάννακης ο Γιοκαρίνης], απλά ευχαριστούμε τον Θεό [ οι έχοντες αστική Παιδεία] που τα ζήσαμε.

Οι «νοσταλγοί» των εποχών αυτών, ας διαβάσουν 
Ε Δ Ω
μία εξαιρετική διπλωματική εργασία για τον Φοιτητικό Συνδικαλισμό
στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Μεταπολίτευση.
Ευρήμα !

Αντε να πούμε την καθιερωμένη

K  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 

 Κ  α  ι                      Κ   α  λ  ή        α  ρ   χ   ή  η    ή   ή        

 σ  τ  ο   υ   ς         Εμ   Βι   Εν  Οου      Μ  V  Ν  Ο    


Μιάμιση ημέρα έμεινε βασικό στις «τυπολογίες» το θέμα
«Νέα δεδομένα στη συνδρομητική TV.
Ενεργό είναι το ενδιαφέρον του Θοδωρή Κυριακού για τη Forthnet (Nova).
Μετά και το πάγωμα του ενδιαφέροντος από Vodafone
…»
Που να ήταν και ουσιαστικό [ το ενδιαφέρον του Θοδωρή ] . . . «καρφώνουμε» τώρα εμείς.

Και φυσικά επαιρόμεθα γιατί μία ημέρα πριν
σας είχαμε επισημάνει την καθυστέρηση
του πλειστηριασμού της ταινιοθήκης του MEGA και
μία ημέρα μετά το είδαμε να «copyάρεται» και
να αναπαράγεται στα κάθε είδους μηντιακά πορτάλια.
Ε Δ Ω  μία από τις αναπαραγωγές

Νέα δεδομένα στις αθλητικές μεταδόσεις από την τροπολογία του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, που αλλάζει το παιχνίδι στην ελεύθερη και τη συνδρομητική τηλεόραση. Τα χαρακτηριστικά της είναι δύο. Οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες υποχρεωτικά παραιτούνται από τη δυνατότητα απευθείας διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων τους, δίνοντας κρατικό χαρακτήρα στην κεντρική τους διαχείριση. Συγκροτείται μια νέα κατηγορία, εκτός από τη Super League και τη Football League, η Super League 2, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των αγώνων της Football League.

Οι ΠΑΕ που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Super League 2 και Football League εκχωρούν και μεταβιβάζουν αυτομάτως και αυτοδικαίως στην αντίστοιχη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουν το αποκλειστικό δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης και διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που κατέχουν», προβλέπει η τροπολογία. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να συγκροτούν συνεταιρισμούς.

Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό στις ΠΑΕ, που αναζητούν τρόπους αντίδρασης. Η βασική διαφορά με το παρελθόν της κεντρικής διαχείρισης των δικαιωμάτων είναι πως συνιστούσε εθελούσια επιλογή μεταξύ των μελών του αθλητικού συνεταιρισμού της Super League και όχι κυβερνητική απόφαση που συνδέεται με τη συμμετοχή στον φορέα. Αν υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική, τότε η ΕΡΤ αποκτά ένα τεράστιο προβάδισμα στο πεδίο των μεταδόσεων, δημιουργώντας όμως και σοβαρό πρόβλημα στη Nova.

Από το ανταποδοτικό τέλος σήμερα η ΕΡΤ έχει συμφωνήσει για επτά ομάδες της SL να διαθέσει 55 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια (2018-19, 2019-20). Για το σύνολο των αγώνων της SL θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Στην πορεία θα φανεί αν όλα αυτά θα υλοποιηθούν ή όχι.

Η κίνηση της κυβέρνησης έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Με τον τρόπο αυτό οι ΠΑΕ αποκτούν την προσδοκία του σταθερού εσόδου από την ΕΡΤ ή άλλο συνεργαζόμενο φορέα, εν όψει της προεκλογικής περιόδου. Και, επίσης, αν δεν εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και μετατεθεί στο μέλλον, τότε θα έχουν πολλούς λόγους για να είναι ικανοποιημένοι.

Δεν πέρασαν μερικά εικοσιτετράωρα
από τα «κατορθώματα» Βασιλειάδη
[ Οτι από τηλεπικοινωνιακοί θα γινόσασταν και
αθλητικοί παρατηρητές το περιμένατε ?
] και
αρχίζουν τα «πρωτοβρόχια»
από την περίφημη «τροπολογία Βασιλειάδη» 
με την υπό δημιουργία Super League 2,
που θα έχει υποχρεωτικά Κεντρική Διαχείριση.
Από την οποία, όμως, εξαιρούνται οι ομάδες που θα υποβιβαστούν και
έχουν ήδη συμβόλαιο με την κρατική ΕΡΤ και
ήδη έχουν ενθυλακώσει τα πρώτα μύρια
από την δημόσια [ δηλαδή δικά μας χρήματα ] επιχορήγηση.

Και πάμε να σας πούμε τα νέα δεδομένα στις αθλητικές μεταδόσεις από την τροπολογία του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, που αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες στην ελεύθερη και τη συνδρομητική τηλεόραση.

Τα χαρακτηριστικά τους είναι τα ακόλουθα 

Οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες υποχρεωτικά παραιτούνται από τη δυνατότητα απευθείας διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων τους, δίνοντας κρατικό χαρακτήρα στην κεντρική τους διαχείριση.

Συγκροτείται μια νέα κατηγορία, η Super League 2
εκτός από τη Super League και τη Football League, 
παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις
για την αξιοπιστία των αγώνων της Football League.
[ Δίπλα δείτε ακριβώς την διάρθρωσή τους ]

Σημειώσετ πως οι ΠΑΕ που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Super League 2 και Football League εκχωρούν και μεταβιβάζουν αυτομάτως και αυτοδικαίως στην αντίστοιχη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουν το αποκλειστικό δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης και διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που κατέχουν», προβλέπει η τροπολογία. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να συγκροτούν Συνεταιρισμούς.

Ποδηγέτηση πλήρης !

Βέβαια κατόπιν εορτής η προς ψήφιση τροπολογία
προκαλεί έντονο προβληματισμό στις ΠΑΕ,
που αναζητούν τρόπους αντίδρασης.

Η βασική διαφορά με το παρελθόν της Κεντρικής Διαχείρισης των δικαιωμάτων είναι πως επέτρεπε την δυνατότητα επιλογής μεταξύ των Μελών του Αθλητικού Συνεταιρισμού της Super League και δεν συνδεόταν με τον «μονόδρομο» της κυβερνητικής υποχρεωτικής επιβολής.

Αν δεν το καταλάβατε να το ξαναπούμε απλά και ξάστερα:
Α ν ψηφιστεί τελικά η τροπολογία [ ο Πρωθυπουργός αποφασίζει ] τότε η ΕΡΤ αποκτά ένα μοναδικό πλεονέκτημα και μονοπωλιακό προβάδισμα στις ελληνικές ποδοσφαιρικές μεταδόσεις.

Ούτως ειπείν η ΕΡΤ έχει ήδη συμφωνήσει με επτά ομάδες της Σούπερ Λήγκας (SL)αταβάλει 55 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια, μέχρι και το 2020. Για το σύνολο των αγώνων της SL θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Βέβαια όλα για αυτά που διαβάζετε σήμερα
[ υπογλώσσιο απαραίτητο ]
υπάρχει η πιθανότητα νομοθετικής αναίρεσης
[ αν ψηφιστούν στην παρούσα Βουλή ]
μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου,
αν πάρει χαμπάρι η Νέα Δημοκρατία
τι έχει παιχτεί και αποφασίσει ανάποδα.
Φυσικά και είπαμε ! «Αν πάρει χαμπάρι»!!!

Καθώς ΠΑΕ με ελάχιστες έως μηδενικές εγγυήσεις αποκτούν πρόσβαση σε κρατική χρηματοδότηση και σταθερών εσόδων από κρατικά ταμεία [ της ΕΡΤ και άλλων άλλο συνεργαζόμενων φορέων ] και μάλιστα εν όψει της προεκλογικής περιόδου. Αν μάλιστα σιωπηλά [ το ξαναλέμε «σιωπηλά» ] η «αναδιάρθρωση» δεν εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά, τότε οι Πρόεδροι των ΠΑΕ θα έχουν πάρα πολλούς λόγους για να είναι ικανοποιημένοι.

Και επειδή σήμερα έχουμε φοιτητικές εκλογές και θυμηθήκαμε τα πάρα πολύ παλιά με τις φωτογραφίες που σας παραθέσαμε, βλέπουμε ότι γενικά υπάρχει μία ρετρό ατμόσφαιρα με παραπομπή στις εποχές της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης με ΤΣΣΚΑ, Λοκομοτίβ και Ντιναμό, όπου ο Αθλητισμός για να ήταν ελεγχόμενος και χρηματοδοτούμενος κεντρικά από το Κράτος.

Και επειδή όλα έχουν τις αιτίες και τα αιτιατά τους για τους παροικούντες [ και όχι φυσικά για τους τηλε-κωμικούς αναλυτές που δεν έχουν πάρει πρέφα και περιμένουν ακόμη την . . . εξαγορά [???] της Forthnet] να επισημάνουμε την ομοιότητα των δύο περιπτώσεων, όταν επτά (7) ΠΑΕ [ αυτές που ευνοούνται με κρατικό χρήμα ] ψήφισαν «μονοκούκι» τις κυβερνητικές προτάσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με «κορυφαία» την παράνομη διατήρηση του Βασίλη Γκαγκάτση στη θέση του, όταν έθεσε το θέμα ο Ολυμπιακός. 

Καταλάβατε τώρα

Η πληροφορία ότι τελικά την απόφαση για την αναδιάρθρωση θα πάρει ο Αλέξης Τσίπρας θα αποτελέσει κόλαφο για τον υφυπουργό και θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τις αποφάσεις του ως προς την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος την ώρα που ο ελληνικός λαός χάνει τα σπίτια του στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της Κυβέρνησης.

Και για να καταλάβετε τι ουσιαστικά παίζεται
με τις ΠΑΕ των κρατικών μυρίων,
έχουμε μία απίστευτη «αναβάθμιση»,
ειδικά για τις ομάδες της Football League
[ . . . κορυφαίες ομάδες για τις οποίες
διαγκωνίζεται το CNN με το BBC να κλείσουν συμφωνίες
]
από 50 χιλιάρικα σε τηλεοπτικά συμβόλαια,
θα τσεπώσουν 800 χιλιαρικούμπες τον πρώτο χρόνο
και 1 { ένα } μύριο τον δεύτερο.

Θα έχουν κλειστά συμβόλαια διετούς διάρκειας και
η Super League 2 θα συσταθεί με Νόμο,
όπως είχε γίνει και με τις άλλες Διοργανώτριες Αρχές.

«Καραβοδεμένο» από δέκα πλευρές.

 Ειλικρινά «δεν μεταδίδω άλλο» ! ! !

Οσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν !
Οσοι [ από τους τηλε-κωμικούς ] δεν κατάλαβαν,
ειδικά γι΄αυτούς, θα επανέλθουμε. Δρυμιτερότεροι ! ! !


 Σήμερα γράψαμε στα μαύρα και στα άραχνα ή άραχλα  [ διαλιέχτε ]

Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 220 επόμενη > τελευταία >>